Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E shop vrácení zboží ve 14d.lhůtě

Od: allesgute odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Neví prosím někdo jak to přesně je při vracení zboží koupené v E shopu přes interent? Od kdy se přesně počítá 14 dní na vrácení? Od datumu doručování dopravcem (i když jsem nebyl k zastihnutí) nebo přesně až ode dne kdy jsem zboží fyzicky vyzvednul.Modelový příklad:Zboží objednáno v pátek,doručováno v pondělí,pro mou nepřítomnost uloženo na poště a fyzicky vyzvednuto až ve čvrtek.Od kdy se počítá 14 dní? Jak prodejce ví kdy jsem si zboží vyzvednul?

Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na tento dotaz vám nejlíp odpoví citace zákona:

Byla-li smlouva uzavřena při použití prostředků komunikace na dálku, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí plnění.

doplněno 14.12.13 15:06:

Ještě doplním, že podle nového OZ je to § 1829, je to tam popsané mnohem složitěji, ale v zásadě se dá říct, že platí totéž.

majsterjoe*
hodnocení

2x

Ano je to od prevzeti. Obchodu bych se na to moc neptal, v tomhle mnoha obchodum neduveruju.

hodnocení

0x
Zdravim:)Na tento dotaz vam zcela fundovane zodpovi prave ten eshop,u ktereho jste si zbozi koupil.Poslala bych mail,nebo primo radeji zavolala:)Myslim,ze to je ten nejjistejsi zpusob.
doplněno 14.12.13 15:54:

Podala jsem radu ze své vlastní a pozitivní zkušenosti,to je celé.Z eshopu mně již 2x takto vyšli vstříc:)

Tak toto je naopak ten nejméně jistý způsob.

Je dost eshopů, které vám věší bulíky na nos. A řeknou vám třeba, že se to počítá od doby odeslání.

Nejspolehlivější zdroj je Občanský zákoník §53, který citoval Jethro.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]