Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Neví prosím někdo jak to přesně je při vracení zboží koupené v E shopu přes interent? Od kdy se přesně počítá 14 dní na vrácení? Od datumu doručování dopravcem (i když jsem nebyl k zastihnutí) nebo přesně až ode dne kdy jsem zboží fyzicky vyzvednul.Modelový příklad:Zboží objednáno v pátek,doručováno v pondělí,pro mou nepřítomnost uloženo na poště a fyzicky vyzvednuto až ve čvrtek.Od kdy se počítá 14 dní? Jak prodejce ví kdy jsem si zboží vyzvednul?
Děkuju
Na tento dotaz vám nejlíp odpoví citace zákona:
Byla-li smlouva uzavřena při použití prostředků komunikace na dálku, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí plnění.
doplněno 14.12.13 15:06:Ještě doplním, že podle nového OZ je to § 1829, je to tam popsané mnohem složitěji, ale v zásadě se dá říct, že platí totéž.
Podala jsem radu ze své vlastní a pozitivní zkušenosti,to je celé.Z eshopu mně již 2x takto vyšli vstříc
Tak toto je naopak ten nejméně jistý způsob.
Je dost eshopů, které vám věší bulíky na nos. A řeknou vám třeba, že se to počítá od doby odeslání.
Nejspolehlivější zdroj je Občanský zákoník §53, který citoval Jethro.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.