Nejste přihlášen/a.
Osmileté dítě jezdí zdarma, pokud má nějaký oficiální průkaz se jménem, fotkou a datem narození plus tedy ověřená vydavatelem. může to být třeba pas, občanka, školní průkazka (pokud splňuje náležitosti) nebo legitka na hromadnou dopravu z místa bydliště. Pokud žádný doklad mít nebudete, jezdí za poloviční jízdné, takže jestli něco má, tak se vám vyplatí na doklad nezapomenout.
u dalšího jízdného záleží na tom, kde se jak dlouho zdržíte - jízdenky jsou přestupní a časové, takže z Hlaváku do Motola a pak na Staromák to teoreticky můžete stihnout na jednu 90 minutovou jízdenku (pokud se nezdržíte) nebo na dvě půlhodinové (pokud se v Motole budete zdržovat). ceník jízdenek je tady:
Nějak se mi nezdá, že děti nad 6 let jezdí po Praze zdarma. Může to prosím ještě někdo potvrdit?
jsem z Prahy a mám doma tři děti, takže vím
teoreticky bezplatně mohou jezdit děti až do 15 let, nicméně u dětí nad 10 let to asi nebude pro nepražáky. protože aby dítě mezi 10-15 lety mohlo jet zadarmo, tak musí mít Opencard s nahranou aplikací dítě zdrama (nebo jak se ta aplikace jmenuje) a to náhodní návštěvníci Prahy asi mít nebudou.
mezi 6-10 rokem jim ovšem k bezplatné jízdě stačí jakýkoli jiný oficiální doklad, ve kterém je fotka, datum narození, jméno a příjmenu plus ověření toho, kdo ji vydal. v praxi asi nejčastěji pas, ale opravdu to může být třeba i legitimace sportovního klubu, pokud splňuje náležitosti.
do 6 let nepotřebuje legitimaci žádnou.
konečně, je to uvedené i na té stránce, na kterou jsem dala odkaz a to je přímo stránka dopravního podniku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.