Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychický blok - jak k sobě najít cestu?

Od: jendovec odpovědí: 29 změna:
Dobrý den.Jsem s partnerkou už 3.roky máme dvouletou dceru,posledních 7měsíců ztratila partnerka zájem o sex i o mě samotném, dřív to bylo miluji tě a teď už jen mám tě rád. před třemi měsíci jsem ji požádal o ruku a ona souhlasila, plánujeme svatbu. Ale já si uvědomuji ze si nemůžu brát někoho kdo mě nemiluje, Na dotaz co se s tebou děje mi odpoví nevím asi nějaký psychicky blok.Navrhl jsem poradnu souhlasila ale objednání je až za měsíc .Už tak blbnu že doma peru zehlim uklízím jen aby se něco změnilo to už je zoufalost.Už jí vycitam každou maličkost že mi nedá pusu prostě fakt kraviny. Vím že je to špatně a nechci to dělat vždy vydržím být týden v klidu apak to na mě padne.Mám asi citovou ztrátu, nejím, nespim. Strašně se tím uziram a vím že to není dobře. Poraďte co mám a nemám dělat. Nechci přijít zbytečně o rodinu

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nezlobte se, každý máme svůj názor, ale než strčit peníze kartářce, která Vám nakecá cokoli, raději bych, být Vámi,koupila malé nějaké ovoce. Peněz moc nemáte a věřte, dost bych opovrhovala chapem, který naslouchá plkům kartářky.

Ono to bude trošku jinak. Jste spolu 3 roky. Zpčátku si člověk leží v náručí takřka neustále a nemůže se toho druhého nabažit. Jde o lásku mileneckou, která je asi nejkrásnější a nejintenzívnější. Jenže čas utíká, přišlo děcko a nastoupila láska rodičovská. Je stejně hodnotná,ale už ne tak bouřlivá. Rodiče se mají rádi dál, ale kus té své lásky předali svým potomkům.

A tak to jde dál. Láska nevyhasíná, je tu pořád, ale už je taková klidná, mírná, bouřlivost je pryč. Známe se s manželem 41 let, máme se rádi pořád, to ano, ale pořád nelaškujeme. I když se v neděli první podívá do hrnce, o bude k obědu, přesto vím že mě má má rád. A já jeho.

Je hezké, že paní doma pomáháte, perete, žehlíte, uklízíte, ale nechte také něco na ni. Aby neměla roupy a nenapadaly ji nějaké divné myšlenky. A nemyslete si hlavně, že celý život strávíte v líbánkách, to by byl velký omyl. Přesto můžete prožít se svou paní pěkný život, což Vám tímto přeji. Zvláště, když Vás spojuje i dítě. Jaga.

jendovec
hodnocení

Milá paní babojago vy už dlouho s manželem spolu,určitě jste si prošli dosti trablemi. Já jsem se svojí polovickou teprve 3.roky nehodlám sedět v teplakach na gauči a cucet na telku.Chci si užívat a radovat se ze života s celou rodinou. Jenže bohužel mi nezbývá nic než čekat. O rodinu rozhodně přijít nechci.Já sám měl rozvedený rodiče.Když si pak pro mě na vánoce táta jel, mel havárii, na místě mrtvý i s dědou. Bylo mi 8.Moje první hezký vánoce byli loni s přítelkyní. Nebudu popisovat čím vším jsem si v dětství musel projít.Jsem tady proto abych se dozvěděl názory jiných lidí možná proto abych to ze sebe všechno vylil.A věřte mi paní jago Vím moc dobře co je to láska a taky jak bolí.
jendovec
hodnocení

Poznali jsme se na internetu je o 8 let starší jak já. Za 14.dní se mnou otěhotněla... Trasla se strachy jak se k tomu postavím. Já nevím jak a proč ale já se vznášel v nebi že budu mít rodinu. V ty době jsem byl v podnájmu v garsonce. Byl jsem tak zapálené že do. 3měsíců jsem měl na krku hypotéku a koupil byt.Přítelkyni si hned nastěhoval k sobě. Tak ideálně to vše začalo.Možná jsem zapomněl dodat že nějaký čas jsem nebyl ideální partner já. Vyčítal jsem přítelkyni že by se sebou mohla něco dělat (Určo nic příjemného pro ženskou) a teď se mi to vrací byť to je jakoby obráceně.
Po vašich posledních příspěvcích vidím spíš problém ve vás.
jendovec
hodnocení

Myslíte tím že vše moc řeším?

Taky bych to tak viděl. Mám jednoho známého, co také neustále něco ve vztahu řeší, plánuje, přemýšlí proč je co a jak, rozebírá každou větu, každý pohled, snaží se cíleně ovlivňovat toho druhého. Prostě nedokáže vztah žít přirozeně. Výsledkem je, že po cca 10 pokusech (a to šel se svými nároky na partnerky neuvěřitelně dolů) je stále sám a přitom kroutí havou a nechápe, vždyť "on je přece ten dokonalý, zodpovědný", tak co ty ženský vlastně chtějí..

A s tou kartářkou, to snad nemyslíte vážně.. Navíc to má ten efekt, že kdyby vám řekla blud, že to je proto, že máte čtveratou hlavu, tak do pár týdnů ji budete mít fakt čtveratou (protože ji tak sám uvidíte).

miklous*
hodnocení

4x
Nečetla jsem vše, tak se omlouvám pokud budu něčí myšlenky opakovat...
Váš příběh je typická krize po třetím roku. Chemie v čoudu, nový človíček na světě a vztah se začne opírat o zcela jiné základy. Teď už nejde o to dokazovat jeden druhému lásku, ale umět být oporou, zvládat komunikaci, naslouchat si, věřit si... Zkrátka být přáteli, kteří se milují... Poradna je určitě dobrý nápad, protože kde je snaha, tam se najde i cesta... Přeji Vám oběma hodně sil ;).
jendovec
hodnocení

Mockrát děkuji za rady a názory. Věřím že to bude zase vše ok

vlasatec*
hodnocení

2x
Ani jsem to všechno nečetl se tím tlakem na ní zabijite i zbytky lásky co v ní jsou.
jendovec
hodnocení

Já vím jsem blbec to je jak nerizena střela. Ale nemůžu za ní jít a omluvit se je to pořád do kola.Prostě to nechat být. Ale i toho se bojím aby to nebylo špatně
mike32*

Jak to tak čtu, tak mi připadá, že tady fakt brečíte jak nějaká baba a nechováte se jako chlap ! :)

jendovec
hodnocení

Jj to už bude minulostí... Už žádná sebelitost!

pohanka*
hodnocení

1x

Já bych řekla, že jste to vzali moc hopem. Vy jste se moc dobře nepoznali, nevěděli jste, co má ten druhý za sebou, jak si představuje další život, nic jste spolu neprožili, neodbyli jste si tak zvané jenom chození spolu. Hned jste se spolu vyspali a přítelkyně otěhotněla. Nyní Vám oběma spadly růžové brýle z očí. Prostě jste to vzali hrozně rychle. Mluvili jste spolu opravdu o všem? Vy jste koupil byt na hypotéku, přítelkyně prodala byt. Dali jste ty finance dohromady? Je ta hypotéka nižší o ty peníze z prodeje? Možná, že po ztrátě Vašeho zaměstnání a zadlužení, vlastně přítelkyně procitla a není se vztahem, nebo i s Vámi, Vaší povahou úplně spokojená, i když máte spolu dítě. My neznáme podrobnosti. Jedině delší popovídání, společné i jednotlivě v poradně může dát nějakou uspokojivou odpověď, co a jak s Vaším vztahem. Ten poradce si dá Vaše povídání tak nějak ohromady a řekne Vám, kde je jaká chyba. Určitě bych teď svatbu odložila. Dokud si vše nevyjasníte. Jaké má představy o dalším životě Vaše přítelkyně a jaké Vy. A zda-li to dokážete ukočírovat tak, aby jste spolu táhli káru života dál, aby jste jeden nevolal hot a druhý čehý. Nepíšete, kolik let je Vám a kolik partnerce?

jendovec
hodnocení

Mluvili jsme o všem,víme že to byl zásadní skok do neznáma a to pro oba.Mě je 30 a partnerce 38
pohanka*

Jste již zralí, dospělí lidé. V tomto věku, by neměl být problém založit rodinu. Ale zřejmě je tam něco, o čem nelze napsat v tak krátkém popisu. Snad Vám to rozklíčuje odborný pracovník poradny. Přeji Vám, aby jste našli pokoj a porozumění, holčičce fungující rodinu a Vám rodičům spokojený vztah.

hodnocení

0x
Zkusil bych aspon kratší odluku. Tak poznáte, jestli se vám po sobě stýská atd...
jendovec
hodnocení

Odluka není nějak reálná. Přestěhovala se ke mě před 2.roky a prodala být.A kdybych odešel já někam do podnájmu nedalo by se to vše finančně zvládnout. Nejradši bych se odmiloval kdyby to šlo. Už mi to ubiji, fakt si připadám jako nejakej chudáček a ne chlap což tomu vztahu Fakt nepřidává.
A co aspoň na tyden sám někam vypadnout. K rodině nebo tak. Takovou krizí a otupělosti prochází hodně hodně vztahů, ale nesmí to trvat dlouho.
jendovec
hodnocení

No právě trvá to už delší dobu.Mluvíme o tom cca 4.měsíce a před 14dni se objednala do poradny. Je plno vztahů co v tomhle žijí i několik let. Já pouze zatím 7.měsíců. Mám rodiče na druhé straně republiky, je to složitější. Přišel jsem o práci, ale našel jinou hůř placenou tak musíme prefinancovat celý rodinný rozpočet. Pořád je něco špatně. Blíží se svátky a já budu dělat šaška jak je vše ok.Nejradši bych to celý zaspal v kómatu.
A nemá jiného?
doplněno 13.12.13 05:40: Já bych hlavně odložil svatbu, přestal dělat blbce ( protože chlap co to přehání s pomocí v domácnosti je k smíchu. Když tak vše napůl) a omezil konverzaci atd. jen na provozní zalezitisti. Čím víc se budete vnucovat, tím to bude horší!
jendovec
hodnocení

Tvrdí že nemá nikoho že jsem jedinej chlap v jejím životě. Není to tak dlouho a byla na mě fakt milá, ale jestli z důvodu že viděla jak mi je to nevím. Včera jsme se chytli kvůli blbosti samosebou jsem hádku vyvolal já (blbeček) ale to co mi řekla si mela nechat pro sebe a to že většina něžnosti dělá jen z povinnosti a ze strachu že by to pak měla na talíři a to od doby co se o problému bavíme.
jendovec
hodnocení

Snad máte pravdu...akorát se nedokážu radovat a tvářit šťastně to bych musel asi začít férov, jen budu doufat že se opět nezepta "co ti zase je,udělala jsem něco "pak vše začíná na novo
jendovec
hodnocení

Začít fetovat
pt®

Co je tohle za otázku? Prý, jestli nemá jiného? Fakt někdo asi nebyl matka na mateřské a nechápe, že máma od dítěte potřebuje odfrknou a trochu přijít na jiné myšlenky. Vaše partnerka Vás jistě ráda má, jen Vy to s ní neumíte a vynucujete si pro sebe pozornost, jako malé dítě. Takže vaše partnerka má nyní děti dvě, to malé dvouleté a Vás dospělého chlapa, který by jí měl být oporou. Jo a jsem vdaná 44 roků. - pt

doplněno 13.12.13 14:07:

Jo, a byla jsem v děcáku a naši se také rozvedli.

jendovec
hodnocení

Dost jsem o tom četl skoro každý den to studuji, nechal jsem si aj za peníze vyložit karty kde mi bylo řečeno že má v sobě psych.blok a poradna bo alternativní léčba by mohla pomoc. Jen to čekání kdy už se něco změní, to vůbec neutika. Toho psychologa budu spíš potřebovat já.Tolik myšlenek se mi honí hlavou, že mi snad praskne. Co když to bude trvat tak dlouho až ji přestanu milovat, co když zase nevydržím a vybouchnu. Nikomu se nesveruji což je možná taky špatně,proto jsem zvolil tuhle anonymní metodu.

Asi bych to dlouhodobě nesnesl a vztah ukončil. Jasně, dítěte je mi líto, ale váš život je taky důležitý.

honzajs122
hodnocení

0x

Něco mi to připomíná, akorát, že mně to trvalo 20 let. Zatím to vydrž a pokud nepomůže poradna, jako že asi ne, tak šlus a sbohem a šáteček. Pokud ti vadí, že k tobě ztratila takový ten intimní přístup, tak to je problém jak Brno. To prostě nerozchodíš, budeš se trápit a NIC. Mně se stalo to samé. Neřeším, kdo a kolik na tom má viny, ale i když ti spousta lidí bude říkat, že o lásku se má pečovat, tak pokud někdo v sobě něco nemá, bude se chvíli přetvařovat a pak se to projeví. Akorát , že 7 měsíců je poměrně rychle, u nás to trvalo nějaký ten rok...myslím si, že zřejmě někoho má, v této fázi to může být ještě pořád dobrý "kámoš" v horším případě milenec.

Pokud to cítíš vyloženě špatně, neber ohledy na nikoho a zdrhej. Ušetříš si spoustu problémů a života/neživota. I když ti tady různí budou radit opak.

andrea1*
hodnocení

0x

To s tou poradnou je moc dobře. Jestli chcete zachránit váš vztah, tak to je nejideálnější řešení. Podle toho se potom zařídíte. Buď se vše zklidní nebo půjdete od sebe. City se nedají vynutit, nemá cenu jí něco stále vyčítat. Už jste jí to řekl,. Správně píšete, že svatba s někým, kde to takto drhne by neměla být. Tak počkejte na tu poradnu a uvidíte.

vecernicek*
hodnocení

0x

Tak jak to píšete mi přijde, že jste na partnerce velmi závislý. Tedy ona je opravdu v psychickém tlaku, protože pravděp. cítí tu vaší závislost na ní...

Potom vy děláte úplně všechno - ne z pohnutí, že jí chcete pomoci, ale proto, aby Vás měla ráda. A když se tak nestane, tak je logické, že to ve vás bouchne. Protože tu pomoc dáváte zištně.

Sama jsem byla dlouhá léta ve vztahu, kdy můj muž dělal vše možné ,aby mi ,,pomohl,, ale já jsem ho za to musela milovat. Dlouhou dobu mi to nedocházelo ale když mi to docvaklo, tak jsem stejně jako vaše partnerka měla psychický blok. Věděla jsem, že můj muž mě nemiluje, ale chce ,,vlastnit moje city,,

Nevím, zda je to váš případ, nechci hodnotit, když neznám víc souvislostí, ale působí to na mě podobně.

doplněno 16.12.13 20:12:

A pokud Vás nemiluje z jakéhokoli důvodu, tak si její lásku ani nevynutíte, neodkoupíte, neodpracujete... Ta tam buď je, nebo není, bohužel :(

Chápu, že to je bolestivé,pro toho, kdo není milován..Ale ono je to i těžké pro toho, kdo nemiluje a myslí si, že by měl (protože je na něj vyvýjen ten nátlak - já jsem hodný, tak jakto že mě nemiluješ?)

Počkala bych na tu poradnu. Zkuste vydržet ten měsíc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]