Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

17 let, holka - strach to říct rodičům

Od: petr1234* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

Mám takový problém. Jelikož mám poprvé holku (17 let), doposud jsem to s rodiči nemusel řešit. Nyní jsem si našel holku a připadá mi, že rodiče něco málo tuší. Chtěl jsem ji to tak nějak říct, ale když jsem začal naznačovat, zjistil jsem, že v podstatě by si představovali, že si holku najdu až za rok, chcou dělat přednášky, otci by se to vůbec nelíbilo...Proto jsem chytil takový zásek a úplnou nechuť jim to říkat, protože by byly jen problémy. Co byste doporučili vy?
O prázdninách chceme být s přítelkyní spolu, aspoň na dva dny (neee, nejde nám o nic víc, pouze bychom prostě byli rádi spolu, nechceme nic uspěchat J ) ... Nechce se mi rodičům lhát, ale říct jim to, stoprocentně by mi to zakázali (jsou dost staromódní aa.. nevím prostě co si myslet). Ještě chápu, že omě mají strach, tak spaní bych pochopil.. Ale dost mě mrzí, že mám zásek a strach jim říct že někoho mám.. Protože s mamkou si dobře rozumím a rád bych to řekl.. Ale prostě mám strach z důsledků a to, co bude pokračovat (i v budoucnu _ s holkou se za tři měsíce můžeme rozejít a pak přednášky o tom, že jsem kdo ví co, apod.. .. Hlavně otec je strašně zásadový a všechno strašně moc řeší a rozebírá)
Jak byste poradili vy? ..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nejak nerozumim Tve potrebe vypravet rodicum, ze mas holku.

Vzdyt nejde o zadne lhani, kdyz jim nic nereknes. Proste mas svoje soukromi, do ktereho nikomu nic neni.

A nekdy ji muzes privest domu na obed. Otec Te urcite pred ni s ni chodit nezakaze.

hodnocení

3x

Nebo jim to řekni natvrdo jen tak mezi řečí, třeba : Jdeme s Evou zítra do kina tak mě čekejte až tak v 10 doma. Vy neznáte Evu? Co jste to za rodiče, vždyť s ní už půl roku chodím, vás to nezajímá?

Nebo tvrdě. Za rok budu mít 18 a taky se můžu sbalit a jít bydlet k ní. Její máma je moderní a má nás oba ráda...

jezevecmoudry

nenapsal bych to líp!

martinaa*
hodnocení

2x

Poradila bych v 17 nebýt tak připos.aný a řešit to dospěle. Už ti není 10, aby ses třepal, když rodičům chceš něco sdělit, ne?

Žádné velké rodinné sezení, žádné rozebírání, prostě "mám holku, jmenuje se Anička, mám ji rád", hotovo. Pokud by otec začal rozebírat, v klidu a bez emocí mu řekni, že se o tom prostě nechceš bavit.

hodnocení

0x
Postav se k tomu jako chlap. V životě přijdou třeba ještě více nepříjemné věci, se kterými se budeš muset poprat.. ;)
Pro rodiče je vždycky těžké zjištění, že jejich chlapeček už jaksi dospěl. Až budeš s mamkou v nějakém dobrém rozmaru, tak jí to mezi řečí řekni. Hlavně žádné hysterčení. Většinou se rodiče boji, aby se jejich dítě nevykašlalo na školu. Ujisti je, že ne a dej pozor, aby se tvůj prospěch nejhoršil. Přidej ještě nějaké domácí práce a to by bylo, aby nebylo ;)
V 17 ti mít holku je v pořádku ;)

jezevecmoudry
hodnocení

0x

Tak předně - je ti 17! Snad nemusíš mít rodiče pořád za zadkem. Napřed bych zkusil vysvětlovat - jo, mám přítelkyni, je mi 17, je to normální, prostě s ní někam v létě pojedu (přestaň ale lhát sám sobě, že nechceš nic uspěchat, ty i my víme, že se jí prostě chystáš skolit) :)

Pokud by vysvětlování selhalo, vzal bych to tvrdším způsobem a na rovinu rodičům řekl, že jsou staromódní a ať jsou rádi, že jsem si místo holky nenašel kluka.

Kdyby ti bylo 14, chápal bych všechno. Ale v SEDMNÁCTI?

fam
hodnocení

0x

Nenápadně bych rodiče s dívkou seznámila. Prostě ať se kamarádka zastaví. Rodiče budou muset být potěšeni, nic jiného není zdvořilé. Důvěra bude na všech stranách. V létě už bude existence dívky nezpochybnitelná a vyrazíte spolu jednodušeji.

joolie*
hodnocení

0x

Chápu, že jim to chceš říct, ale kdyby opravdu kvůli tomu měly v rodině vzniknout problémy (což já si nemyslím, 17 let je ideální věk pro začátek partnerského života, i když to třeba nebude vztah na celý život, musíš někde získat zkušenosti - tohle by byl možný argument, ale radši se snaž vyhnout sporům, snaž se, aby tě spíš pochopili, než aby se utvrdili ve svém názoru.), tak bych se jednoduše otázkám vyhnula a nic jim neříkala. Pokud by vám spolu stačily dva dny v kuse, proč třeba neříct, že jdeš spát ke kamarádovi? :) Můžeš si to u některého i pojistit tím, že kdyby mu volali, aby řekl, že tam jsi nebo tak něco.

Ale na druhou stranu jsem si jistá, že by ti nic nezazlívali :)

No a jak jim to teda říct? Nech tomu volný průběh, a počkej, až se téma zavede na nějaké holky nebo vůbec lásku. Kdyby se téma nezavedlo (nevím ,jestli se o tom doma běžně bavíte..), můžeš třeba prohodit něco ve smyslu jako že většina třídy se začíná párovat, nebo že tvoji kámoši už začínaj docela randit... No a pak by se tě jako správní rodiče měli zeptat, jak to máš TY.

Doufám, že jsem trochu pomohla, a přeju hodně štěstí doma a ve vztahu! :)

figurek*
hodnocení

0x

radím nemluvit o tom ani s otcem, ani s matkou. Jedině tehdy, když se tě přímo zeptají, pak klidně řekni že kamarádku máš a že s ní chodíš. Já myslím, že jestli je tvůj otec opravdu tak zásadový, pak ti spíš udělí pochvalu a bude rád, že nejsi na kluky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]