Nejste přihlášen/a.
Chci se s manželem rozvést a nevím, jak to udělat s naším společným bytem 3+1. Nechci naše děti vytrhnout z domácího prostředí, a proto bych s nimi chtěla v bytě zůstat a manžela z bytu vyplatit. Manžel nesouhlasí, byt chce prodat a pořídit mně a dětem 2+1, sobě 1+1. Jestli máte někdo podobné zkušenosti, prosím o radu... Předem díky
Já si myslím, že s tím souhlasit nemusíte. Stejně se to bude řešit až po rozvodu. A je také otázka, zda děti budete po rozvodu mít ve vlastní péči. Ale to Vás nechci nijak strašit, ale i ta eventualita je možná. Pokud se nedohodnete a nebudete s návrhem manžela souhlasit , bude záležet na rozhodnutí soudu, jak Vás s vypořádáním majetku rozřeší. Ale v každém případě Vás chápu, že chcete zůstat v místě, kde bydlíte a děcka mají kamarády, školu, Vy své přátelé. Také jsem po rozvodu bojovala o domeček jako lvice a povedlo se až u odvolacího soudu. Ale od něho to byl vyloženě "šprajc", protože už bydlel jinde. Řekl mi to celkem jasně. Soud včetně rozvodu trval asi 7 let a bylo to hodně náročné. Určitě se k tomu ještě někdo vyjádří, kdo zná podobné případy z praxe. Vaše otázka asi trochu zapadla. Takže Vám také přeji dobré pořízení!
Samozřejmě záleží na tom, kde byt je, v jakém je stavu, od toho se odvíjí hodnota a výše peněz, kterými byste ho musela vyplatit. Záleží na tom, zda by přistoupil na splátky, ale pokud nemá kde bydlet, tak asi ne, že? Mně nepřijde ten nápad s dvěma byty úplně marný, pokud by to bylo ve stejném městě, tak by si děti zvykly, když by to byla jediná změna. Akorát to v těchto případech nevyjde tak, abyste za 3+1 koupili 2 byty, asi byste museli připlatit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.