Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymahači od EOS KSI

Od: bruna odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Poslední dobou mě hodně často po telefonu otravují vymahači od EOS KSI. Volají mi i několikrát denně a taky o víkendech a v hodně nevhodných časech např. ve 23hod večer nebo mě budí třeba už před 6hod ráno atd. Nejlepší na tom však je, že vůbec nikde a nikomu nic nedlužím což jsem už jim také několikrát dokazoval a oni mi přesto pořád volají a to z různých telefonních čísel pevných linek a mobilů. Navíc ještě o sobě tvrdí, že jsou exekutoři a když prý nezaplatím, takže mi přijedou zabavit majetek a tak podobně. Někde jsem četl, že je to protiprávní když se například vymahačská firma vydává za exekutory a přitom na to nemá vůbec právo a já navíc ani nejsem dlužníkem! Zvažuji o trestním oznámení na policii ČR. Myslíte si že to má smysl a zbavím se jich tak. Díky za odpovědi. Brůna

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"Dobrý den, tento hovor je nahráván. Kdo jste a co si přejete.."

hodnocení

1x
Přijde mi, že nám ve Vašem příběhu kus podstatné skládačky chybí.. Tahle společnost mi přijde celkem seriózní. Ale pokud si stojíte za tím, že jste čistý jako právě padlý sníh, pak jednejte jak Vám rádi kolegové výše.
doplněno 13.12.13 19:08: A jak to tehdy s kamarádem dopadlo? Pořád moc nerozumím tomu, jak přišli k Vašemu telefonnímu číslu a osobním údajům, když nikde nic nedlužíte. Ale pakliže je to tak, podejte trestní oznámení. Policii bych poskytla nahromaděné důkazy, kde firmě prokazujete jejich omyl a přesto Vás obtěžují.
bruna
hodnocení

Určitě jsem čistý, ještě čistší než ten sníh. Problém je v tom, že jeden kamarád mi kdysi vyprávěl, že k němu přišel tenkrát domů i do zaměstnání jakýsi jejich "inspektor" a všude ho prezentoval jako dlužníka, který nechce platit. Dokonce prý obcházel i sousedy v okolí a vylepoval všude letáky s jeho jménem jako neplatič. Jednalo se tenkrát o firmu Profi credit, která pohledávku prodala EOS KSI i přestože jim už dávno nic nedlužil. Nechtěl bych totiž skončit stejně jako on. Po telefonu je lehce odbudu a jak tady už psali ostatní. Jde jen o to aby mi někde zbytečně nevytvářeli ostudu když vůbec a vůbec za nic nemůžu. Právě proto si myslím, že udáním na policii bych tomu mohl předejít.

Určitě. Cítíte-li se poškozen, můžete podat trestní oznámení za pomluvu. Policie se tím musí zabývat.

anet*
hodnocení

1x

Též mě kontaktovala tato společnost EOS-KSI a s intezitou i 10x denně s několika různými čísly. Jednalo se o údajný dluh, který měli odkoupit, ale neposkytli k němu žádné podklady. Po delších dohadech skrze email inkasního oddělení (jediný email přes který komunikovali) se mi podařilo získat informace o dluhu. Ukázalo se, že žádný takové dluh není a nikdy nebyl a společnost si toho evidentně musí být vědoma. Naposledy mě poslali email, že poskytnutí kopie pohledávky je zpoplatněno bez jakéhokoli vysvětlení k jejich neoprávněnému vymáhání. Rozhodla jsem se tedy podat oznámení na ČOI a policii ČR.
Došla jsem tedy k závěru, že se jedná o PODVODNOU společnost a dopouručuji NIC NEPLATIT a NEVOLAT zpět.
Jen perlička na konec, při telefonátu s touto společností jsem sdělila, že si s nimi již nepřeji více hovořít a pokud mají pocit, že jejich pohledávka je oprávněná, řeší to soudní cestou. Na to mi bylo sděleno že mi budou volat dál

daniell*
hodnocení

0x

zvednout telefon a oni se nějak představí, vy jim oznamne že jsou hovory nadále monitorováný pro případné pozdější využítí a kdyby dál něco říkaly že dlužíte a vydávali se za exetury apod. zeptejte se ná jméno a příjméní volajícího a oznamnte že celý hovor bude podán na policii jako obtěžování, a tak bude také dále řešen a zavěste . Pokud znovu zavolají učiňte tak jak jste řekl. (Ještě lépe pokud máte Smartphone "chytrý telefon" stáhněte si aplikaci pro záznam hovorů a hovory nahrávejte)

swopex

Můžete doporučit aplikaci pro nahrávání, aby uměla před zvednutím hovoru přehrát hlášku "Hovor bude nahráván". Potřeboval bych, aby se aplikace aktivovala jen pro čísla,která nemám v seznamu.

Děkuji.

hodnocení

0x

Já bych jim řekl, jen ať přijedou, že jdu postavit na kafe...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]