Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všechno odkládám a pak na sebe mám vztek

Od: fifi* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, poslední dobou jsem nějak líná...Nebo nevím, co to se mnou je. Všechno odkládám, v práci ty nepříjemné problémy, co by se měly řešit, doma práci, dokonce i na cvičení, kam jinak chodím ráda, už jsem dvakrát nebyla protože se mi "nechtělo", jsem pořád otrávená a nakonec mám vztek sama na sebe, protože tu hromadu nesplěných povinností pořád vidím a mám výčitky. Vím, že bych se měla kousnout a jít do toho a všechno to zlikvidovat, ale když vidím, kolik toho před sebou mám, děsí mě to ještě víc..Nikdy jsem líná nebyla, může to být i tím počasím? A jak se mám konečně "zdravě naštvat" a zatočit s tou leností?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nc*
hodnocení

2x

Dobrý den,

v první řadě - nic si z toho nedělejte! "Když nejde o život, jde o prd" To co Vy nyní prožíváte může být dáno třeba také tím, že jste ochotná pomáhat i když toho máte sama dost. Ano může to být také počasím. Ale abych Vás uklidnil - nejste sama, pracoval jsem déle jak 5 let v IT oboru a tam je tento přístup naprosto běžný, někdy dokonce jediný možný - řeší se to co na sebe nejvíce upozorňuje a to ostatní jaksi "vyšumí".

Jste jenom člověk. Chybovat i zapomínat je lidské. Dejte si na seznam nejdříve na každý den malý úkol, pak 2, pak 3, pak 3 nahraďte jedním větším atd. - Pomalu, jistě, v klidu.

A nezapomínejte na relaxování!

Pravidelně se dostávám do situací, kdy zůstávám o hodinu až 2 déle v práci, zaseknutý nad nějakým problémem který prostě chci vyřešit než půjdu domů - po 2h si uvědomím, že to nedám - jedu domů. Druhý den ráno to jako zázrakem sfouknu za 5 minut.

Naštvat ne, zasmějte se tomu a pak odkrojte. Je to možná trošku sobecké, ale věřte tomu, že když řeknete: Nestíhám, Zapoměla jsem atd. tak Vám nikdo hlavu neutrhne. Hlavně nelhat sobě ani jiným!

Přeji Vám ať to postupně všechno zdárně "vyboucháte" :)

nc

hodnocení

2x

Nejste líná, jste nemocná. Vaše choroba se nazývá prokrastinace.

jojo*

Jenže nikde není definované, že prokrastinace je choroba.

Také tento symptom je natolik častý, že se k identifikaci problémových případů spíše nehodí. Jinými slovy: dokonce extrémní formy prokrastinace jsou vcelku normální, pokud chceme slovem normální označit něco, co dělá ještě několik milionů dalších lidí.

miklous*
hodnocení

0x
Se zájmem budu sledovat odpovědi, protože řeším tentýž problém... Jsem ráda, že stíhám každodenní povinnosti. Nemám ještě upečený ani rohlíček, akvárium je zarostlé až běda a to jsem dnes chtěla ještě vyprat koberec na chodbě... :(
Rada to není, ale alespoň víte, že v tom nejste sama...

joolie*
hodnocení

0x

naprosto souhlasím s prvním názorem, chce to na to jít pozitivně... Když jste naštvaná, že věcí je moc, nebuďte. Vyberte si jen jednu nebo maximálně tolik, kolik víte naprosto přesně, že stihnete a nebudete pak utahaná, a tu/ty udělejte. Stačí jen ty nejdůležitější, které jsou opravdu nutně potřeba, další se opravdu dají odložit bez výčitek svědomí, jsme jenom lidi :)

Existuje i diagnóza Chorobná prokrastinace, ale pochybuju že by to s váma bylo až tak špatné.

hodnocení

0x

Dobrý den. Já se domnívám, že tento stav postihne občas každého z nás. Být neustále ve stejném zápřahu a režimu chce prostě někdy změnu. Odpočinek, relax, rozdělit si činnosti na ty, které jsou nezbytně nutné a které opravdu člověk dělat chce pro radost. A když člověk něco neudělá, nebo nestihne, tak si to nevyčítat. Nejsme roboti, ale jen lidé. Život není jen o umytých oknech, upečeném cukroví, cvičení atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]