Nejste přihlášen/a.
Při požádání praktického lékaře o vystavení neschopenky se mi zdálo, že se trochu zdráhá mi ji vystavit. Nevíte, zda je nějak škodný za vystavení neschopenek? Jak to vlastně je? Třeba má nějaké srážky, nebo musí zdůvodňovat pacientovu nemoc , na kterou ji vystaví? děkuji, k.
Ono nebývá zvykem, že pacient za lékařem přijde a žádá vystavení neschopenky. Většinou je to na jeho uvážení. Vždy jsem se setkala naopak s tím, že se lékař ptal mně, zda chci vystavit neschopenku (spousta lidí se dnes bojí třeba marodit, aby nepřišli o práci atd.) Takže byl možná zaražený z důvodu, že on sám neshledal Váš zdravotní stav za tak vážný, aby byla pracovní neschopnost nutná. Nemyslím si, že by byl lékař nějak škodný, jestli-že vystaví neschopenku pacientovi, který je opravdu nemocný. Jestli-že nemocná nejste, pak bych pochopila jeho zdráhání...
Dobrý den, myslím, že není důvod lékaře žádat o vystavení neschopenky. On sám musí uznat pacienta práce neschopného na základě vyšetření a žádat ho o toto je vždy podezřelé. Zda je to pro lékaře nějak výhodné nebo naopak nevím, ale měl by umět své rozhodnutí vždy obhájit, pokud by to chtěl někdo zpochybnit - takže, on musí být o té neschopence přesvědčen. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.