Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinná návštěva ze sociálky?

Od: pavel8686 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jsem nezaměstnaný 1 rok a ve svém oboru se mi nedaří najít práci, pobírám dávky ze sociálky. Před chvílí jsem se

vrátil ze sociálky a paní říkala, že mě navštíví /jak bydlím, s kým bydlím a tak/. Bydlím v pronajatém bytě, řádně platím nájem,

služby, veškeré poplatky,nepiji, nedroguji, nekouřím, chodím čistě a slušně oblečen a dávky mám na bydlení a na jídlo. Na

termínu návštěvi jsme se zatím nedohodli. To, že mě chce navštívit se mi ale nelíbí, můžu se nějak bránit? A popřípadě jak? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji moc. Pavel :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Pavle, zkušenosti nemám. Ale pokud je to tak, jak píšete, bude to normální kontrolní návštěva na ověření skutečností, které v žádostech o dávky uvádíte. Takže se nemáte čeho bát. Sociálka je povinna kontrolovat oprávněnost výplat a jsou to namátkové akce. Ovšem je také možné, že se někomu nelíbí, že pobíráte dávky, i když jste třeba mladý a zdravý chlap. Raději se i na tuto eventualitu připravte, že máte moc všímavého souseda a nebo sousedku. A upřímně řečeno, pokud nemůžete sehnat práci ve svém oboru, tak se poohlídněte po nějaké rekvalifikaci a nebo zkuste něco mimo obor. Co se člověk naučí nového, určitě to není k zahození. Já jsem pracovala jako ekonom, ale určitě bych se neztratila jako kuchařka, prodavačka a ani jsem se nestyděla brigádně uklízet, dělat domácí práci - např. montáž vánočních ozdob. Hodně štěstí a slušnou práci!*placni*

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

S tím co napsala Liduška souhlasím.Jen si myslím,že to nejsou namátkové akce,ale ověřujou skutečnosti které jset napsal do formulářu.Lidově řečeno: zjíšťujou jestli nežijete nadpoměr a jste opravdu v hmotné nouzi.Takže jestli máte byt prošpikovaný špičkovou elektronikou atd.,tak bych to radji načas uklidil.

Nechci Vás strašit,ale mojí známé kvuli jednorázové soc.dávce náhliželi i do skříně.Toto píšu jen ať máte dost času se na jejich návštěvu připravit.Mohl by jste být překvapený *sok*

pavel8686
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za odpovědi, ale. . . :(

:) Pro Lidku - v současné době se účastním rekvalifikačního kurzu a co se týká všímavého souseda - tak vedlejší byty mají pronajati studenti ze zahraničí, kteří neznají mě a já neznám je, takže tam problém nevidím.

:) Pro Jambuse - co se týká vybavení bytu, tak je zařízen od pronajímatele, takže bych řekl, že normálka, možná lepší standard.

Ta paní na sociálce je taková - arogantní babizňa - nepříjemná - zvědavá, která si mě vždycky prohlíží od hlavy k patě a já nemám zájem o její návštěvu a myslím, že mému pronajímateli by se to taky zrovna nezamlouvalo, že mu bude šmejdit někdo cizí po bytě a prohlížet si ho. Ach jo, nemáte s tím, prosím, někdo osobní zkušenost? A to jako otevírá i skříně či kredence popř. jde i na Wc? A můžu to odmítnout či neotevřít? Děkuji moc za odpovědi. Pavel :(:(

pavel8686
hodnocení

Halóóóó, je tu někdo, kdo s tím má zkušenost, prosím... Pavel :(

belaasebastian

Odmítnout to samozřejmě můžete - tím také odmítáte to, aby stát za vás platil zdravotní pojištění, příp. důchodové pojištění, rekvalifikaci, podporu při rekvalifikaci a sociální dávky. Jistě uznáte, že někoho, kdo dlouhodobě čerpá všemožné "podpory" ze státních a veřejných protředků kontrolovat je logické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]