Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání časopisů

Od: pepr® odpovědí: 4 změna:

Zdravím.

Chci dát ségře k Ježíšku předplatné časopisu. Měl jsem vybraný Živou Historii. Ale pak jsem objevil History Revue.

A teď nevím, který vybrat. History Revue je levnější 515kč a ročně vydávají 12 čísel. 100stran

Živá historie 598 kč za 10 čísel (první a sedmé je dvojčíslo), zase slibují atraktivní dárek s každým vydáním _ jenž nějakým způsobem připomíná cenný historický artefakt. 84 stran

Nemá někdo zkušenosti s oběma? Mohl by srovnat, který je "lepší"? Třeba, např. že z těch 100 stran je třetina reklama.

Děkuji

doplněno 11.12.13 19:51:

Je tu ještě nějaký čtenář zmíněných časopisů?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

2x
Pravidelně čtu oba. A moc Ti nepomůžu. Jsou bez vady oba dva. Obě redakce odvádějí dokonalou práci. Takže ať se rozhodneš jakkoli - neudělaš botu... :)

hodnocení

2x

Beru Živou historii a je vynikající. Myslel jsem si, že znám dost, ale o některých věcech co se tam člověk dozví jsem neměl ani páru. Dárky jsou taky vynikající. V lednu budou karty Ladislava Pohrobka.

hodnocení

Tak to vypadá, že už tu další čtenáře těchto měsíčníků nemáme.

Asi objednám History Revue.

Ségra myslím ty dárky u Živé historie moc neocení. Např v posledním je mapa silnic a dál/...1937-38. A taky má tenhle časopis spíš sešitový vzhled. (listy scvaknuté "koněm")

Kdežto History Revue je lepené(?) jako 21.století nebo Playboy, vypadá to "reprezentativněji", má víc stran, víc čísel ročně.

no, asi ne... otázka mě zaujala, říkal jsem si, že si obě aktuální čísla kdyžtak aspoň prolistuju v krámě, jenže to s Živou historií udělat nejde... (ta Revue mě přišla trochu až moc bulvární, ale třeba se pletu); jinak ale jednu poznámku bych k tomu měl:
co se History Revue týče, napadlo mě, že člověk, co nemá dost ucelenou představu o chronologii hist. událostí, se v tom množství článků naházených pelle melle může docela ztratit - sice si čte nějaký pikantnosti z historie, ale vlastně neví o čem, to jest neumí si je zařadit, čimž z toho moc mít nebude...;
Živá historie je částečně monotematická - nějaká hist. událost se zpracuje podrobnějc - to mi přijde vhodnější, těch zbývajících článků, navíc rozdělených do dalších rubrik už není zas tolik, aby se v tom člověk ztratil (dokonce i ve speciálu, kde žádné hlavní téma není, jsou v jednotlivých rubrikách jinak nesouvisející články řazené chronologicky - celkem drobnost, ale důležitá...);
no, na odpověď je už nejspíš stejně pozdě, navíc určitě není fundovaná, to by holt chtělo si pečlivě pročíst od každého aspoň několik čísel
(ty přílohy nemusí být hloupý - např. faksmile mobilizační vyhlášky už člověka donutí, aby si ji pečlivě pročetl, což jistě není nezajímavé...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]