Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TIP na film (mor, církev, čarodějnictví)

Od: annalise odpovědí: 12 změna:

Ahojky,

moc prosím o tipy na filmy typu Hon na čarodějnice či Černá smrt. Dobové, inkvizice, církev, mor, čarodějnice...apod.

Předem díky za odpověďi :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mohu doporučit starší český film na toto téma Ďáblova past. Je trochu zapomenutý, ale velmi dobrý. Zdravím!

csfd.cz/...

hodnocení

2x

Údolí včel ( csfd.cz/...)

Markéta Lazarová ( csfd.cz/...)

Křižáci ( csfd.cz/...)

Z novějšího období...

Bratrstvo vlků ( csfd.cz/...)

Pokud spíše historické... tak kromě již zmíněných Křižáků, mohu doproučit: Ohněm a mečem, Pan Wolodyjowski, 1612: Kronika smutných časů, Sluha jeho veličenstva, Království nebeské a spoustu dalších...

hodnocení

2x

Jmeno ruze.

Ovsem kniha je lepsi.

rexx
hodnocení

0x

Klasikou je Bergmannova Sedmá pečeť, není to ovšem přímo cílené na mor,... objevuje se to tam z trochu jiné perspektivy, jelikož je to film o hledání smyslu života

hodnocení

0x
Doporucuji skvelou klasiku:"Kladivo na čarodejnice."

neon*
hodnocení

0x

csfd.cz/...

doplněno 10.12.13 13:27:

Jo promin, ty ji vlastne zminujes ve svem prispevku, mam pomale vedeni.

annalise
hodnocení

Díky moc za skvělé tipy ;), už pracuji na stažení

nukika
hodnocení

0x
Jeníček a Mařenka ;) myslim ted ten novy :-D

ertl
hodnocení

0x
Goyovy prizraky. To je maso... csfd.cz/...
iz*

Chtěla jsem doporučit totéž, ale byl/a jste rychlejší. Škoda, že Goyovy přízraky nejsou tak známy jako ostatní Formanovy filmy, podle mne je vynikající!

tregedo*
hodnocení

0x

něco o čarodějnictví je horor : V zajetí démonů (2013) natočen dle skutečné události.Já po shlédnutí už nikdy nepůjdu do sklepa :D

pt®
hodnocení

0x

Já bych na takové filmy nekoukala, ale slyšela jsem ještě o filmu, kde mladí lidé jsou někde v lese a dějí se jim divné věci, snad se ztrácejí. Nevímale název flmu, možná si někdo vzomene. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]