Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porodné 2014 vs osobní bankrot

Od: yannule odpovědí: 5 změna:

chtěla bych se zeptat, jak je to s porodným v případě, že přítel je v osobním bankrotu ( insolvence) od 1/2010 a já jsem na nemocenské od 8/2013. Čekáme dvojčata, tak by mě zajímalo, jestli máme na porodné nárok či nikoliv. Bude posuzován jeho plný plat, nebo jen ta část, která mu je vyplacena? Děkuji moc za odpověď. Jana

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Posuzovat se bude celý příjem, ke splátkám, půjčkám, hypotékám apod. se přihlížet nebude.

Pro účel nároku na porodné se do společně posuzovaných osob zahrnou i obě nenarozené děti.

Narození dětí se promítne i do výše splátek v osobním bankrotu, zvýší se nezabavitelná částka.

Pokud by však na základě snížení splátek došlo k tomu, že by přítel v průběhu splátkového kalendáře nebyl schopen uhradit alespoň 30 % dluhů, byl by osobní bankrot zrušen.

doplněno 09.12.13 21:46:

Ještě odkazy:

Porodné (příští rok to pravděpodobně bude stejné)

Oddlužení (osobní bankrot)

pacourek*

ivzez ohledně těch dluhů .Osobní bankrot by nemusel v průběhu být zrušen pokud by jednorázově přídal peníze navíc pak by splátový kalendář mohl být i níšší(za pět let musí splatit 30% dluhu)

iz*

Myslím, že rodina, která má nárok na porodné, by "peníze navíc" sháněla dost těžko (i když se to samozřejmě vyloučit nedá).

Proto jsem radši upozornila na možný zádrhel v případě snížení výše splátek.

mike32*
hodnocení

0x

Posuzován bude celý jeho plat ... k osobnímu bankrotu Vašeho přítele se při výpočtu nároku na porodné nepřihlíží ...

dluhy*
hodnocení

0x

Soud Vás pošle do insolvence neboli osobní bankrot a ochrání Váš majetek před věřiteli a exekutorem. Dluh se poníží o 70% a zbylou část Vám spočítá do splátek na 5 let. Počítá se z veškerého příjmu a dluhů, které máte. Doporučuji se obrátit na firmu, kde Vám zdarma poradí a dále vše vyřídí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]