Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer potřeboval bych radu kde by mohl 15ti letý student střední školy najít brigádu.Táta na mě naléhá abych šel do práce a platil si oblečení a mobil sám.Zkoušel jsem mu vysvětlit že o nezletilé studenty nemá nikdo zájem ale on řekl at se snažím tak se ptám vás ,kde by mě mohli vzít na brigádu?Krom samozřejmě roznášení letáků.Předem děkuji za odpovědi.
S tykovým přístupem těžko seženeš jakoukoliv práci. Co máš proti letákům (je to práce jako jiné)? U Mc´Donalds berou snad každého ...
Roznášením letáků si na mobil na oblečení nevydělá... ovšem s Mekáčem souhlas. Sice tam bude poslední holka pro všechno a peníze nejsou nijak slavný, ale zase lepší, než nic, a navíc je to uvnitř, v teple.
doplněno 11.12.13 13:36:Babajaga - souhlas, nechtěla jsem moc moralizovat. Osobně jsem si přivydělávala až od 16 a pouze v létě.
Dobrý večer děkuji za odpoved a k vaší otázce proti letákům nic nemám jednu dobu jsem je sám roznášel s kamarádem ale jak asi víte moc peněz za to není(když to šlo dobře měli jsme 500 kč dohromady na měsíc) což mi bohužel nestačí když otec žádá abych ještě k tomu přispíval na domácnost jídlo atd.
Rádci tady radí ohledně brigád, ale zarazilo mě, že se nikdo nezmínil o reakcích otce.
Jestli je to takhle všechno pravda, otec nemůže po 15 letém chlapci žádat, aby mu přispíval na domácnost a na jídlo. Pokud se soustavně připravuješ na své budoucí povolání, jsou rodiče povinni se o Tebe postarat. Dokud nebudeš schopen živit se sám. Měli by Ti poskytnout i oblečení. Jen v případě, že požaduješ něc značkového, či nějaký extra mobil, Ti mohou říct, ať si na to přivyděláš.
Jak se k tomu problému staví maminka? O té se nezmiňuješ. Jaga.
Zaměřila bych se na obor, který studuješ. Nebo u svých známých a příbuzných. V 15ti letech toho moc ještě neumíš, kromě toho, že nabídky vlastně ani v některých krajích nejsou. Podívej se na brigády a přivýdělky na Cetrum a Seznam. Ve velkých městech roznos novin, to by jsi stihl ještě před školou.
doplněno 09.12.13 20:44:oprava Centrum
Nevysvětluj a snaž se, pokud tak k tomu budeš přistupovat i po škole, tak budeš sedět doma bez práce. Tady nikdo neví, odkud jsi, jaké jsou tam možnosti. Obcházet firmu po firmě. No a co umíš, co nabídneš, čím by jsi si mohl vydělat sám na sebe?
Abych to tedy upřesnil bydlím v praze kde by se řeklo že nabídek brigád je dost bohužel ne pro nezletilé.Ptal jsem se ve videopůjčovně že bych ji tam vypomáhal s čímkoli by bylo potřeba ale neměli zájem.Dále jsem ptal jsem se jednoho pána v krámku s vypočetní technikou.Tam jsem jim řekl že jsem student střední školy obor IT,jsem v tom dobrý a že bych byl určitě nápomocen.Na to mi obratem řekl že to je sice pěkný ale dokud nebudu mít vystudován obor a nebude mi minimálně 18 let tak mě prostě vzít nemůže i kdyby chtěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.