Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v krku

Od: mates086 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, před 14 dny jsem měl dle doktora hnisavou angínu. Teplota 38,5°C mandle hodně zvětšené s bílými povlaky. Dostal jsem ibalgin a ATB-ospen 1500 po 8 hodinách. K tomu jsem měl tantum verde a preventan akut i clasic ( ten beru v kuse už 2 měsíce), kloktal jsem Vincentku a ležel. ATB jsem dobral všechny a 3 dny poté mám znovu silné bolesti v krku, zduřelé mandle zatim bez povlaků. Beru ještě vitamin C 500 mg denně a od imunologa mám už 3 roky léky na zvýšení imunity (RIBOMUNIL). SSamozřejě jím hodně ovoce, piju zázvorový čaj z kořene s hřebíčkem.
Poraďte mi prosim co mám v tomto případě dělat. Je mi 27, jsem nekuřák a nemůžu si dovolit pořád marodit.
Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

naoko
hodnocení

0x

Jestli se vám vrací angíny, mohla by to být nakonec vlastně mononukleoza. Nechte si vyšetřit krev a udělat jaterní testy.

mudrjezevec
hodnocení

0x

Kup si sprej Bioparox. Doporučené dávkování vynásob třemi. Za dva dny budeš jako rybička. Konzultováno s kamarádem lékařem, odzkoušeno. Funguje.

martinaa*

Souhlasím.*palec*

Máte štěstí, že vám pomohl, ale mě Bioparox zklamal. Stříkala jsem si to, jak blázen a bylo mi hůř a hůř místo líp a líp. Nejenže stojí 200 Kč, ale má ještě nedobrou chuť a navíc mi spíš uškodil než pomohl. Toť má zkušenost. Patřím do té menšiny pacientů, kterým nepomohl.

hodnocení

0x

V říjnu jsem měla to samé, co vy. Nakonec po 14 dnech jsem byla na ORL a doktorka mi řekla, že jsem antibiotika neměla vůbec dostat, protože to snižuje imunitu a měsíc po dobrání ji budu mít sníženou. Vám se to asi vrátilo, stejně jako mě. Já mám teda mandle venku, takže to byly virózy a rovnou tři za sebou. Bioparox jsem měla na začátku také, ale pomohl mi jen na pár dní a pak se to hezky a hodně rozjelo a bylo mi ještě hůř. Nedoporučuju ho. A na chuť je hnusný.

hodnocení

0x

Zkuste ještě Strepfen. Mají to být nejsilnější pastilky na bolest v krku. To mi pomohlo.

honzmalatny*
hodnocení

0x

koloidní stříbro,pokud nejste na ag alergický.

mates086
hodnocení

Bioparox jsem včera nasadil a je pěkně hnusný a uvidíme. Ještě jsem zkoušel zábaly krku a kloktání slané vody. Osobně si myslím, že jsou bakterie ve mě už imunní proti antibiotikům a proto mi ani nezabrali.

Včera jsem vyčetl na internetu cibuli s medem, tak jsem to dnes zkoušel. Mandle jsou stále zarudlé a nateklé, ale už tak moc nebolí, nyní bolí jen při polykání.

martinaa*

Zdravím, babička přítele, takto bývalá doktorka, má doma od firmy Just jakýsi nálev z 31 bylin, zde jsem našla odkaz zbozi-kosmetika.cz/....

Je to pálka, ale pokud bolí přítele nebo někoho od něj v krku, spěchá k babičce, která mu touto směsí krk vytře (namočená vata namotaná na špejli). Hnus fialovej, ale opravdu to pomáhá.

andrea1*
hodnocení

0x

Bolest v krku se zde již řešila. Podívejte se sem: #bolest+v+krku

Mně na bolest v krku pomáhají Priznicové zábaly a do krku si stříkám Jox. Nápoje nesmí být horké ani studené. Mají mít tělesnou teplotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]