Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rád bych znal názor více lidí na mou situaci. Studoval jsem v Brně 6 let na vysoké škole, nyní zde zhruba půl roku už pracuji. Za dobu studia jsem vystřídal v Brně dva nájmy bytů a koleje. Nyní bydlím v Brně v mém třetím pronajatém bytě spolu s přítelkyní, se kterou už budu ve vztahu třetím rokem, bydlíme spolu přes 2 roky. Spolu s námi v pronajatém bytě 2+1 bydlí ještě 3 osoby, protože samostatný malý byt bychom zatím finančně hůře táhli. Přítelkyně pochází ze Slezska, a já ze střední Moravy.
K jádru věci: Byt v Brně máme pronajatý do konce června 2013, pak nevíme, co dál. Přítelkyně rovněž končí studium na VŠ v červnu a bude si pak hledat práci. Ja mám pracovní smlouvu v zaměstnání rovněž do konce června - nynější práce mě ani trochu nebaví, nenaplňuje a je velice špatně placená. Karierní postup a jakékoliv zvýšení platu je zde vyloučené. V Brně už nás žít moc nebaví, asi je to na nás moc velké město, my máme raději větší klid.
Rádi bychom se v červnu odstěhovali do menšího města, kde by se nám více líbilo a zde bychom si našli i trvalá zaměstnání. Mě se moc líbí v Olomouci a i přítelkyně není proti. Případně jít ještě do menšího města směrem na severovýchod. Ceny bytů jsou zde o dost nižší jak v Brně a měli bychom to blíže k rodinám.
Jenže nás od toho všichni odrazují. Prý ať zůstaneme v Brně. Že se zde lépe shání práce apod.
Nevíme, jak to vyřešíme.. tady se rozhoduje o celém zbývajícím životě... Co byste dělali vy na našem místě?
běž běž, takový jako seš ty, tu nepotřebujem :D ne, vážně, když tě v Brně nic nedrží, nevidím důvod zůstávat. něco jinýho je, pokud se tu zde člověk narodí a nějakej čas vyrůstá a žije, což ovšem není tvůj případ takže, sbohem a šťastnou cestu
Přestěhovat se do menšího města
Je pravda, že v menších městech jsou byty levnější. V realitním časopise jsem viděla nabídku bytů k prodeji 3+1 i okolo 500-800 tisíc korun. /Přelouč, Hlinsko, Žacléř.../ Ale zase je menší šance na práci. Někdy dokonce žádná.
Začala bych nejprve od hledání práce. Budete oba VŠ, šanci byste měli na uplatnění. Až budete mít sehnané oba slušné místo, pak teprve řešit bydlení. Nemá cenu se přestěhovat a nemít v novém místě práci.
Začít prostě od jistoty a tou je dobré místo. Hodně štěstí. Jaga.
V Olomouci jsem se vyskytoval a oproti Brnu je tam jednoznačně mnohem vyšší nezaměstnanost. Kromě toho dialekt, kterým mluví na Hané, jsem vážně nepřekousnul - to člověka, co se tam nenarodil doslova tahá za uši. Na druhou stranu jsou tam nemovitosti mnohem levnější oproti Brnu. Ostatně, je vidět, že právě zaměstnanost koreluje s cenami nájmů a bytů.
Času máte dost, na Vašem místě bych to řešil tak, že bych jezdil na víkendy do menších městeček, ubytoval se tam na penzionu a poznával je. Sice to bude něco stát, ale pořád méně než se tam rovnou nastěhovat a pak zjistit, že se vám tam nelíbí.
Záleží totiž jaké máte záliby, kam rádi chodíte atd. I podle toho bych jednoznačně volil místo svého budoucího působiště. Já byl například zhýčkanej velkoměstem, kde bylo běžné, že v posilovně byla klimatizace atd. a na malém městě jsem pak do té posilovny ani nemohl přes léto chodit, protože tam bylo na chcípnutí. Na malém městě jsem zase všude došel pěšky atd. Všechno má svoje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.