Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využívat dětské koutky?

Od: katuska* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, dáváte děti do dětských kouktů? Potřebovala bych pokoupit ještě nějaké dárky, babička je nemocná, tak nemám žádné hlídání. Vím, že kamarádky dávají děti do dětských koutků i když jdou normálně po nákupech a dětem to nevadí, ale ještě jsem tam dcerku nikdy nedala. Prosím, kdyžtak o zkušenosti s koukty v pražských nákupních centrech. A nemáte někdo zkušenost s Monkey´s Gym?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ne.
Do koutku rodiče odkládají děti, pokud chtějí, aby si dítě z toho prostředí doneslo nějakou nemoc. A zvláště teď, když počasí podporuje rozvoj respiračních chorob, nemocí špinavých rukou, a pod.
Občas se podívejte, kolik usmrkanců, nemyslím na věk, ale na nudli u nosu, tam utírá nos do rukávu, ruce do hraček, kašle a kýchá na ostatní...
Určitě to uvidíte častěji, než personál nebo uklízečku, jak provádí úklid a dezinfekci prostředí dětského koutku.
Ale to samé je ve školkách a školách. A všude kde jsou děti spolu. Zatím jsem měl štěstí na koutky. Všude se dětem moc líbilo. Jsou tam jiné hračky, než mají doma a občas se i seznámí s jinými dětmi.
S těmi nemocemi mas pravdu. Porad je dost rodičů, co tam frknou řádně nachlazene dítě... O nic nejde, víc nemocný už nebude. Ale jak píše @ringo děti tam jsou rády. Spousta děti a nových hraček. Byl jsem tam se synem hodku dvě s nim a domu jsem ho dostat nemohl :-D
Pak jsou i dětské herny, ale tam už je nutný dohled rodičů, alespoň pro ty školou nepovinné.
Tedy nahlédnout, jaké děti, zdravé, tam jsou a rozhodnout se na místě.
doplněno 08.12.13 06:58: Zkušenost mám jen na Flore nebo Štěrboholy, ale to druhé je herna, ne koutek. Rozhodne volte tak, abyste na nákupech byla v té samé budově resp na blízku, kdyby se něco dělo.

hodnocení

0x

Využívali jsme DK v IKEA, a klukům se to tam moc líbilo (ale to bylo dřív, teď už jsou velcí). Fobií z nemocí netrpíme - to bychom nemohli ani jezdit v MHD. Koneckonců aspoň si posílili imunitu.

hankajarosova*
hodnocení

Máme vyzkoušenou Ikeu a galerku Harfa, na žádný problém jsme nenarazili. S těmi nemocemi jsem také názoru, že si nevyvereš, může se nakazit jak ve školce, v autobuse, na návštěvě, tak v dětském koutku a jestli bychom se tomu vyhýbali, tak nebude vybudovaná žádná imunita ;)

hodnocení

0x

Moje vnučka pobývala v dětských koutcích sem,tam od roku a půl,když si dcera potřebovala v klidu nakoupit.Vždy se jí tam tak líbilo,že byl problém ji odsud vůbec dostat! :--)) Malé děti potřebují kontakt se stejně starými vrstevníky,zvlášť,když vyrůstají jako jedináčci mezi samými dospělými.Lépe si tak zvyknou na kolektiv dětí a později ve školce a škole nebudou mít problém s komunikací.Nezaregistrovali jsme,že kvůli tomu více marodila.

pb®

Tak to mi řekněte, o jaké koutky se jedná, protože v nákupních centrech znám jen ty, kde berou děti až od tří let, takže je nevyužívám, protože to synovi ještě není. Navíc pro dítě mladší tří let musí být k dispozici dětská sestra a v koutcích v nákupních centrech nejsou kvalifikované pracovnice, natož dětské sestry. Chvíli tam dělala i moje kamarádka, která má vystudovanou hotelovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]