Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělení majetku po rozvodu

Od: free odpovědí: 6 změna:

Ahoj nerozvádím se ale jen by mě zajímalo jak by se dělyl majetek když se ženou mamé dohromady kulové a máme barák na hypotéku kterou platíme necelé 2 roky takže barák sice máme ale je v zástavě banky jak by se to řešilo po rozvodu já bych si barák nechal a platil dál ale když je i na pul ženy? když by hypotéka nebyla tak bych ji vyplatil a barák by byl muj ale v případě že neni zaplacenej jak se to řeší? díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Logicky by to mělo být takto: Zatím vám oběma patří jen ta část domu, kterou jste dosud ve splátkách zaplatili. V případě rozvodu byste vyplatil ženě polovinu již zaplacených splátek k datu rozvodu. Tím byste vypořádal SJM z hypotéky. Pak byste si nechal převést celou hypotéku jen na sebe, zbytek byste splatil sám a dům by byl jen váš. Můj názor.

doplněno 07.12.13 21:09:

Doplňuji, že pro vyrovnání s manželkou byste ovšem nemohl použít peníze vydělané v době manželství, protože i ty spadají do SJM. Můžete použít peníze, které jste měl prokazatelně již před manželstvím, získal darem nebo dědictvím a nebo je vydělal případně si půjčil až po rozvodu.

Polovinu splátek snad ne, půlku splacene části jistiny jistě ano, ale to je rozdíl.

Clayman: Dík za upřesnění. Spíš jsem řešil podstatu, než koukal na slovíčka.

olaf71*
hodnocení

0x

podle Vaší otázky, by se dělil tvrdě. každopádně je to individuální. pokud budete splácet hypotéku, tak ženě vyplaťte půlku z ceny domu a je to. věřiteli je jedno, kdo to platí a vy se vyrovnejte dle dohody.

stirecek*
hodnocení

0x
Olafe nejde vyplatit ženě půlku z toho, co není jejich. To spíš ona by mela vyplatit jeho nebo banku, aby se zbavila svého závazku.

figurek*
hodnocení

0x

Banka není zaopatřovací ústav. Budete muset v bance vysvětlit a domluvit, že přebíráte celou hypotéku. Jinak by vás čekaly samé nepříjemnosti. Domek by vám vzali a prodali, při nuceném prodeji samozřejmě pod cenou. Platíte jen dva roky, proto jste zatím zaplatili poměrně málo a dluh asi máte dost velký. Částka za případný prodej domku bude menší, než je váš dluh a ještě by se mohlo stát, že byste domek neměl, ale dluh po něm ano. A musel byste platit. No a pak by přišly další výdaje, tentokrát už vaše soukromé. Dělení majetku, odplácení manželčina podílu, hádky, rozvrat v rodině atd. Radím, nerozvádějte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]