Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nejsem z oboru, tudíž Vás poprosím o vyloženě polopatickou odpověď, nicméně může mi někdo vysvětlit jak dnes funguje podnikání v trafice? Výhody a nevýhody pronájmu, aktuální procenta marží apod... Ale hlavně, jak je vůbec možné, že všichni brečí nad dodavatelem (PNS - První novinová společnost) a i přesto s ním nadále podepisují pro ně velice nevýhodné smlouvy a nechají se tak "vykořisťovat"? Proč s tím nikdo nic nedělá? Nelze změnit dodavatele? V čem je PNS tedy vůbec výhodné? Nebo je v dnešní době skutečně možné že tu má někdo tzv. monopol na svůj business? ..tomu se mi nechce věřit, při vyhledávání termínu "Distribuce tisku" vyleze na Googlu celkem dost společností. Díky za odpovědi
Mamka trafiku má, tudíž informace o této práci jsou mi vlastní Stručně: PNS má skutečně monopol na většinu tiskovin (vykořistování z jejich strany nebylo zaznamenáno, spíše naopak), konkureční Mediaprint dodává pouze okrajové publikace, které se téměř neprodávají (velmi špatné komuikace s firmou - ke konci roku s nimi rušíme smlouvu, výpověď zvládli 2x ,,ztratit,,) - Marže z prodeje tisku něco okolo 10%. Prodej tabákových výrobků cca 7% z ceny (5 korun na krabičce). Na žádné vyskakování trafika vskutku není, náklady na provoz se však pokryjí a čistý zisk je v přepočtu možná 60,- Kč/hod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.