Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teleskopický obušek - můžu ho mít u sebe?

Od: paliska220be* odpovědí: 28 změna:

Dobrý den, za měsíc my bude 16 let a vlastním teleskopický obušek na sebeobranu. Už párkrát jsem se dostal do konfliktu s lidmi bez domova či jiné národnosti (vždy byly pod vlivem alkoholu) tak sem vyvázl jen s roztrženým obočím ale to nic nebylo.
Před rokem jsem začel dělet sebeobraný systém takže to s obuškem zvládám dobře, ale zajímá mně co by tomu řekli muži zákona kdyby mně sním vyděli, je my to docela divné že by tyto věci měli být jen pro dospělé. Tak jak to teda je?Doplnuji že to nemám na mlácení kolemjdoucí ale spíše na moje dlouhé cestování které bývá vo hubu.

!Vytahuji ho jen v případě nouze !

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A jak by na to přišli, že to máš u sebe? Dokud se nic neděje, není žalobce. Pokud to použiješ v sebeobraně, neměl by s tím být problém. Jestli ale budeš někde venku machrovat před klukama, nevidím to dobře.

paliska220be*
hodnocení

Žádné machrování jak a vytahování jak jsem zdůraznil do školy ho taky nikdy neberu jen když jedu někam dál do Prahy tak jen pro jistotu.

Tak jak by tě mohli muži zákona vYdět?

paliska220be*
hodnocení

Já nevím ale rád se drřím zákonů a nerad bych je porušil a do kryminálu se my taky nechce

hodnocení

3x

Zo tohle tě do krimu nedostane ani ten nejlepší státní zástupce. No i když v této zemi už nevěřím ničemu.

paliska220be*
hodnocení

a máte to nák ovjeřený stím že ho smín nosit v 15(16(letech nebo jen typujete?

hodnocení

2x

Nesmí se to nosit na různé akce a schromáždění. Ale když to máš u sebe při cestování a na sebeobranu, tak buď v klidu. Stále nechápu čeho se bojíš. Prohledávat tě nikdo nesmí, hrabat se ti ve věcech taky ne...tak wo co go?

paliska220be*
hodnocení

Tak jo Děkuji

hodnocení

2x

(teda sakra vidím, že jsem šťastlivec - pravidelně (opravdu roky) jsem chodil domů z práce Prahou i dost dlouhou trasu pěšky pozdě v noci - i hluboko po půlnoci, a nikdy jsem neměl sebemenší konflikt s "lidmi bez domova" (ten by mě zvlášť překvapil - bezdomovci nebývají ve fyzickém či psychickém stavu, aby někoho napadali...), ani s "lidmi jiné národnosti"; mimochodem moje postava tedy myslím nevzbuzuje respekt... (třeba je to tím, že nenosím ten teleskopickej obušek - tak mi pánbu zajišťuje ochranu jinak...:))

paliska220be*
hodnocení

No je otázka jestli si troufnou na peněženku 15 nebo 20 a více letého chlapa.

Ty konflikty byly 3 a z toho 2 v Praze a k těm mužům bez domova- tam platí pravydlo ty se ožer a já budu hlídat čehož jsem svědkem

Jeden do vás začne štouchat a chtít peníze nebo že sichce zatelefonovat a když se mu začnete spírat tak vás napadne ten střízliví a ještě k tomu obušku ten je na pásku pod bundou takže není vydět a v nešní době je tolik nebezpečných lidí že se člověk bránit musí jestli nechce skončit pod kytkama.

Popravdě mně mrzí ýe jste konflikt ještě nemněl protože jinak byste mněl jiný názor !

A ještě je otázkou kdy a v kolik se vracíte domů vy já v 21:01 to je čas kdy nebezpečí čeká u každého baru obzvlášt když jste ještě kluk.

nojo no, holt to máme asi každej jinak... (a třeba mě nějak průser čeká, to se může stát), podle dosavadní praxe bych soudil, že noční (i denní) Praha je dost bezpečné místo...; a ano, kolem deváté večer jsem se na ulici taky občas vyskytoval...

paliska220be*
hodnocení

Asi mně soudíte špatně !

Nejsem z těch kteří dlouhé chvíle tráví tím že střílej do soupeřovy hlavy na počítači tím chci říct že nejsem nijak ovlivněn, kdybych ho nemusel nosit určitě ho nosit nebudu jako jiní kteří nosí zbran jen pro to že je někdo poslintá a voni ho skoro umlatěj k smrti.Já se chci vyvarovat podobným situlacím ale v mém případě to není lehké hold mám smůlu na špatné lidi a už jednou jsem přišel o peněženku kde sice bylo pár drobnej ale na víno jim to stačilo proto jsem jim ji raději vydal(nevjeděl jsem jestli nemají nůž nebo tak něco) ale podruhé bych jim nic nedal.

Proto jsem začal na delší cesty nosit obušek ještě jsem ho z pouzdra na ulici nevytáhl ale cokdyž?

A nevím v jaké čtvrti v praze žijete U mně je to černý most atd. kde je to tragédie a 50% mého cestování se bez hulvádní chování houmlesáků neobejde!

Mimochodem otázka zněla tak trochu jinak už mně bolí prsty z klávesnice :)

ale jo, v klidu, tak trochu jsem měl nutkání na to odpovědět, který jsem si neukázněně neodepřel...:); Černej Most je o pár stanic metra mimo můj akční radius, aspoň v noci teda; tak přeju více štěstí, ať může obuch zůstat schovanej...;

mimochodem čistě technicky - možná by efektivnější lepší obrannou pomůckou byl pepřový sprej - pro zajímavost přikládám výcuc z trochu svérazné diskuze:
Taková tekutá střela fakt dokáže totéž, co taser, nebo obušek do hlavy.
Sám jsem to koupil do xichtu na 6 metrů ve větru a bečel jsem jako sirota a byl jsem rád, že jsem ukočíroval svěrače.Byl to čtvrtvteřinový impulz od kámoše, vše po domluvě a režii. Půl hodiny jsem byl mimo provoz. ... Totiž, když ji spojíte s klíčema , nebo mobilem, máte to furt u sebe. a když jsi koupíte model s laserovým ukazovátkem, nebo svítilnou, budete sebejistě trefoval levou nosní dirku s jistotou virtuoza... ...
Mno, takže sprej to byl pepřový... no, jenže pepř říkají v americe paprikám, takže s obsahem capicinu, nebo derivátu. konkrétně tedy tento, ovšem se svítilnou.
obranashop.cz/...
Vlastně jsem k tomu přistupoval s despektem, páč jsem si nechal před lety do obličeje dobrovolně fouknout cs plyn a oučinek teda fakt nic moc.
Legálně, za pár stovek a ty následky v případě zneužití nejsou nevratné. Jo, a dostřik je v přímé úměře s obsahem.
... vždy jsem byl zasažen ze dvou metrů do hrudníku, kde byla připevněna hadra na igelitovém podkladu, aby mi hadry nesmrděly roky. Při zásahu do obličeje bych to asi neustál a moje svěrače taky ne.

(mám trochu pocit, že následky při stříknutí do oka z bezprostřední blízkosti možná nejsou tak úplně trvale neškodné - to by si zasloužilo podrobnější informace)

kilrah
hodnocení

0x

Nos sebou učebnici češtiny. Ve volné chvíli se budeš mohl učit a v době svého ohrožení přetáhneš útočnika učebnicí. To Y je dost zarážející!

Jinak teleskopický obušek není nijak omezen. Jen pozor, používej ho jen v nutné sebeobraně a pamatuj na to, že útočník - který bude tvým útokem postižen, může vznést žalobu a bude problém z kterého se třeba i dostaneš. Ale...

obrana musí být přiměřená, pokud mu zlomíš kost a bude stanoveno že obrana byla nepřiměřená, tak máš problém. Naše země totiž přijala zákony které platí v Americe. Bohužel přijala jen to A a to B už nevzala, tudíž zde zločinec má větší právo tě zabít i ve vlastním domě, zatím co ty, nemáš ani pořádně právo na svou obranu ve svém domě. V americe tě třeba majitel domu může zastřelit. Tady ne. Je otázkou, zda tato poloviční úprava byla vzata úmyslně či nikoli. To ví jen ti co zákony tvořili a tvoří.

paliska220be*
hodnocení

No pravda že moje čeština není moc zarážející taky na učení nemám v životě moc času.

Takže pokud utočník zautočí ručně a ja se odtrhnu a napadnu ho obuškem tak je to nepřimněřené?A budu stíhán?

Tohle sem nikdy neskoumal ale sdá se my to nespravedlivé !

kilrah

Uvedu příkal. Půjde chlap a zničeho nic napadne dítě. Bude mít nůž. Dítěte se zastane starší muž a snaží se jej bránit. V tom přiběhne otec dítěte a o dotyčného rozrazí zahradní židli. Útočník padá na zem. Teď nastává moment. Útočník je na zemi nezvedá se, když tak nůž odkopneme, voláme policii a čekáme.

Varianta číslo dvě, poté co útočník padl k zemi otec dál několika ranami pěstí atakuje ležícího útočníka.

Výsledek varianta jedna je správně, varianta dvě je nepřiměřená obrana. Jde ale o to, jak se daného úkolu zhostí právnici, policie atd...

paliska220be*
hodnocení

Aha chápu a děkuji

pb®
hodnocení

0x

Mě by strašně zajímalo, v jaké lokalitě se pohybují lidé, kteří cítí potřebu mít u sebe zbraň na sebeobranu. Žiju v hlavním městě a venku se pohybuju nejen po setmění, ale i v hluboké noci a bývaly doby, kdy to bylo i nad ránem. Nikdy ale opravdu nikdy jsem se necítila někým ohrožovaná.

majsterjoe*

Hmmmm to chce vystrcit patu z domu a neokounet jen kolem sveho bydliste. Praha je proste plna i v noci. Spousta lidi, policie, zivot. Ale jsou mesta, kde se v noci zadny slusny clovek pokud nemusi, nevyskytuje. A kdyz uz musi, pak to zavanim problemem, ktery ma jedine reseni, mit prostredky osobni ochrany.. Kor v dnesni dobe. Tak to proste je, clovek nesmi mit zavrene oci a trochu se po svete poohlidnout.

doplněno 05.12.13 21:12:

Pochopitelne netvrdim ze tyto mista jsou nebezpecne tak, ze clocek ma strach tam jit neozbrojen. Ale porad je lepsi byt na neco takoveho pripraveny, nez pak napriklad skoncit v marnici.

jarda63*
Mate li zajem o poradny adrenalin, srdecne Vas zvu do Ostravy Privozu. Tady by jste si nbyla jista ani s ostre nabitou devitkou.
martinaa*

Zajeďte do Brna na Bratislavskou, tam v noci chodí i policajti středem silnice, aby je někdo nevtáhl do průjezdu a nezmlátil.

paliska220be*
hodnocení

No tak třeba přes brno taky jezdím za babčou ale zatíííííííííííííím se my tam naštěstí nic nestalo

No jo, to je tam jak je Muzeum romské kultury... tak to jo!

amadeus*
hodnocení

0x

Stejně jako spousta lidí zde, ani já jsem nezažil za celý svůj život v Praze opravdu krizovou situaci. Jedinkrát jsem se dostal do pěstního konfliktu před nočním klubem, ale bylo to opravdu jen o jedné ráně a pak nikdo nechtěl pokračovat. Na rozdíl od většiny lidí vám obušek plně schvaluji. Better safe than sorry. Je to jedna z nejlepších pomůcek na sebeobranu. Policisté vám ho určitě nezabaví a ani vás za něj nepokutují. Pamatujte, že v případě ohrožení života není žádná sebeobrana nepřiměřená. Jen musíte rozlišit, zda se ještě bráníte, nebo už útočíte. Pokud to přecejen přeženete, pak se nemusíte stydět. Pouze jste zbavil svět jednoho zlého parazita.

"Pokud to přece jen přeženete, pak se nemusíte stydět." - chybí 1 předložka a podstatné jméno...
Pokud to přece jen přeženete, pak se ve vězení nemusíte stydět. (a těch pár roků vás jistě dostatečně bude hřát vědomí, že jste zbavil svět jednoho zlého parazita; aneb silácký řečičky jsou jedna věc, realita může bejt kapánek jinde a poněkud nepříjemná)

amadeus*

Jistě můžete dohledat spoustu případů, kdy to skončilo zle pro člověka, který se bránil. Spravedlnost je slepá a někteří soudci by sami měli sedět ve vězení. Nicméně jsou i opačné případy, kdy byl člověk, který při sebeobraně usmrtil útočníka, osvobozen. Mně by se nelíbil svět, ve kterém se zločinci nemusí bát o svůj vlastní život, pokud někoho napadnou. Většinu lidí, kteří se rozhodují, zda se dát na dráhu zločinu či nikoli, zajisté neodrazuje pomyšlení na škodu, kterou způsobí někomu jinému, ale strach o vlastní život by je odradit mohl.

adampoliciecr*
hodnocení

0x
Ahoj jak už ti tady říkaly není to ilegální. I já mimo svoji službu nosím T.Obušek s sebou. Jak ti tady někdo už dával příklad de o přiměřenou a nepřiměřenou obranu pokud tě někdo napadne máš právo ho flakónut de o to jestli je tvůj soupeř ozbrojen nebo není (pokud sebou budeš mít nůž je to horší než T.Obušek) T.Obuškem se snažíš odvrátit útok nebo soupeře zneškodnit aby nebyl schopen dále útočit. Nesmíš útočit na krk hlavu a na klouby, nejlepší je útočit od pasu dolů a pokud možno pokoušet se strefit stehno. Pokud někomu něco takového uděláš zavolej 158. Kdy ho už můžeš použít? Pokud si ti někdo stoupne do cesty a bude odmítat ti uhnout a bude mít zbraň (nůž,klacek. T. Obušek atd) a bude ti vyhrožovat nebo se tě bude pokoušet okrást tak máš právo odvrátit HROZÍCÍ útok.! Nejlepší je ale utéct pokud možno, a zavolat policii ČR! Pokud máš otázky neváhej se zeptat a odpovědět třeba s příkladem a já ti odpovím jestli je to přiměřená nebo nepřiměřená obrana.
jirkavorl

Dobrý den,mám otázku . Stalo se mi osobně že jsme s kamarádem stáli na zastávce a čekali na tramvaj a z tramvaje vystoupila parta romských spoluobčanů(asi 5 kolem 9 až 15 let) který do nas strčili a prej "bojíš se" . v tu chvíli jsme nic neřekli ale pokud by nám začali nadávat a my jim na to nějak odpověděli jako "vás fakt ne " a začali by být více agresivní ,máme právo se bránit? Děkuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]