Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proplacení ubytování od zaměstnavatele

Od: ranf odpovědí: 9 změna:

Zaměstnavatel mně vyslal na školení. Zajistila jsem si ubytování, šéfka je schválila. Teď otálí firma s proplacením, o dietách nemluvě. To se může? Vlastně se mi zdá, že na tom sedí administrativní pracovnice, zaslechla, že sem mohla bydlet levněji - jenže to jsem se se dozvěděla 2 hodiny před odjezdem vlaku a po rezervaci.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

0x

Pokud vám to šéfová schválila, neměl by být problém. Vždycky se dá bydlet levněji, třeba přespat pod mostem, nebo na ubytovně pro sociálně slabé. Pětihvězdičkový hotel a prezidentské apartmá by asi proplatit něchtěli, ale nějaký běžný hotel apod. by neměl nikdo nic namítat.

hodnocení

0x

Vždycky se dá bydlet levněji. Nakonec lavička na nádraží je zdarma. Nenechte si kálet na hlavu a trvejte na svém. Bylo schváleno, takže proplatit. A po výplatě bych hned šel na účtárnu kdeže mám zaplacenou prac. cestu.

doplněno 05.12.13 10:09:

Kdo mi ukradl tu větu z huby?

Nevím jak jinde, ale u nás se ubytování proplácí v rámci "cesťáku", tzn. ubytování + diety + jízdné..., takže by měla tazatelka dostat vše v jednom.

Jinak souhlasím s tím, co napsali mí předchůdci, pokud Vám vedoucí ubytování schválila, tak účetní do toho nemá co mluvit.

hodnocení

0x

Ja hlavne nerozumim tomu, proc by mel zamestnanec platit cokoliv, co se tyka zamestnani, z vlastni kapsy.

Zakon to umoznuje, ale je to nesmysl.

Chcete me nekam poslat, dobra, ale dejte mi zalohu na ubytovani, jizdne, diety, z ktere vse zaplatim a pak si to zpetne vyuctujeme.

-

Chapu, ze toto Vam nyni nepomuze.

naoko
hodnocení

0x

Trvejte na proplacení. Nevím jak je to dnes, ale svého času u jednoho zaměstnavatele byl systém takový, že jsme se nesměli na služebkách ubytovávat v pětihvězdičkovém hotelu. Max. čtyř. Navíc šéfka vám to scválila tak je to v pořádku. Ale ubytování většinou zajišťuje při školení zaměstnavatel, jestli to ten váš nedělá, asi mu na penězích nezáleží. Účetní do toho nemá co mluvit.

iz*
hodnocení

0x

Předpokládám, že jste odevzdala správně vyplněný cestovní příkaz a účtenky. Zaměstnavatel Vám má cestovní náklady vyplatit v co nejkratší době (nečekat až ny výplatní termín).

--- Axusi, zákon neumožňuje přenášet náklady zaměstnavatele na zaměstnance.

--- Viz:

ZP, cestovní náhrady

CMKOS, cestovní n/...

Ja to nemyslel trvale, ale utracet ze sveho do doby, nez se to vyuctuje.

Zkratka nerozumim tomu, proc by zamestnanec mel ze sveho cokoliv platit, i kdyz se mu to pozdeji vrati.

Kdyz zamestnavatel chce nekoho nekam poslat, at da zalohy dopredu.

ranf
hodnocení

Odevzdala jsem po návrtu cesťák (podepsal šéf) i účtenky. Dneska jsem podle rady odtud začala nahlas hledat na výplatní pásce ubytovací náhrady, tak mi bylo řečeno, že to tam hledat nemám, že mi to odjinud důležitá paní pošle na účet. Číslo účtu nemá, já s sebou taky ne, zase klička asi. Že jsem si to schválení konkrétního hotelu nedala odsouhlasit písemně - problém s proplácením jsem jinde nezažila (všude chtěli, abych bydlela a byla v pohodě).

xixi*

to vypadá na pěknou odrbávačku od zaměstnavatele toto *vezen*

Příště ať vám ubytování zajistí zaměstnavatel, případně chtějte písemný souhlas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]