Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na na monopol ČEZ

Od: kolbaba* odpovědí: 12 změna:

ozve se mi prosim nekdo, kdo mi rekne jeho nazor na na monopol CEZ? jestli si myslite, ze plne inkasuje svuj zisk a jake by bylo doporuceni pro vedeni teto firmy?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě to tady vyřešíme*haha*. ČEZ inkasuje ta tiché podpory státu. Proč? Asi ty oči nezavírá zadarmo že. Já mít na něco téměř monopol, asi bych nejednal jinak, jako každý druhý. A to doporučení - hledejte si přijatelnější alibistické výmluvy, národ není hloupý. Mlžit cenami EU je už pasé. Na druhou stranu proč ne, náše holubičí povaha národa - ohne hřbet a zaplatí. A oni to ví.

kolbaba*
hodnocení

děkuji za super odpověď... pokud by to šlo ještě více rozvést, tak bych se nezlobil:D potrebuju proste o necem takovem zitra mluvit ve skole:D tohle se mi hodi, ze vlastne stat ma na cezu podil, tudiz mu cini pekne prijmy, tudiz kryje CEZ v nepeknem jednani v nepeknych cenach... ju? :))

Tak tedy, já budu mít monopol na vzdušné zámky. Bude mě to vynášet a lidčky kolem, tyto vzdušné zámky budou nutně potřebovat k životu. Nu co udělám? Zdražím a řeknu lidem, že vzdušné zámky zdražili i v Rakousku. Takže si kolem sebe vytvořím takový malý-velký kartel, který ceny pěkně srovná a je to. Když na mě pošlou NKÚ,(kontrtolní úřad) sice najde nějaké drobnosti v řádech miliard, ale co to je proti tomu co díky cenám nastrkám státu. Tak proč by se stát zastával obyčejného člověka, který si kupuje vzdušný zámek. Stačí?

kolbaba*
hodnocení

nevim, jestli u prezentace pouziji vzdusny zamek, nicmene dekuji za snahu, neco mi to urcite objasnilo;)

Použil jsem to jako příklad, který mě napadl jako první. Jistě si to přobrazíte podle svého.

hodnocení

1x

Nejprve bych rád řekl, že ČEZ nemá monopol na výrobu elektřiny. Pouze na její distribuci, ale cena za distribuci je zase regulovaná.

A teď z té druhé stránky - stát je největší akcionář. Pokud bude mít ČEZ vysoké zisky, bude mít stát velké dividendy, které může rozházet za krávoviny jako je třeba šrotovné, za které si může ten, kdo je zrovna u vesla koupit hlasy voličů. Tolik k tomu, proč v této věci není a nebude snaha něco změnit.

lidka*

Přesně tak! ;) A navíc může za zvýšení ceny elektřiny vyplácet i ČEZ šrotovné a podělit se s obchodními kamarády o zisk z prodeje. Pěkný reklamní fígl! *bum*Ale to už jsme tu někdy na přelomu roku probírali. Hezký den!

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Samozřejmě monopol, žádné firmy ,není dobrý! Ale jako obyčejní lidé ,myslím,jsme malí páni něco změnit.

celp*

Proč si myslíte,že nemůžeme nic změnit?Pokud by náš národ jako celek byl více aktivní,třeba více lidí by svůj názor vyjádřilo větší účastí u voleb a dostatečně tlačilo na své poslance(Senát je na nic).Nemusela se klíčová průmyslová odvětví rozdat přítelíčkům z prava i z leva .

lm®

Proč si myslíme ,že nemůžeme nic nezměnit...?Nemyslíme,víme!

Uznejte,vážně věříte tomu,že i kdyby lidé vešli do ulic ařvali,nechceme senát,nechceme monopol ČEZ a jiné,že by se něco změnilo?!?!?!Věříte tomu?

V každé době,v každé zemi vždy existovala vrstva vyčůránků,co měli rádi tu chuť moci a mamonu,vrstva střední,která žila v rámci možností obstojně no a konečně početná skupina nadávajích chudáků,kteří na to panstvo dřeli .Tak tomu vždy bylo a bude.

alf*
hodnocení

0x

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat

8976*
hodnocení

0x

mě monopol nevadí jelikož jsem akcionářem ČEZu , získal jsem jej v kup. privatizaci pak dokoupil za 98,- kus a hrubá dividenda 40,- hrubých za rok na akcii mě celkem uspokojuje...možnost měl každý...a ceny el. energie...smůla - celosvětový trend jde nahoru, a že má Roman miliony platu a miliony za akcie - to mu zprostředkovala zdejší vládnoucí elita za poslední léta, takže jen využívá možnosti co mu je dána, kdo nemá prachy ať nesvítí a nevaří, neohřívá vodu a jde k volbám a něco hezkého si přeje, popřípadě si sežene další - jedno či dvě zaměstnání a maká, bude mít prachy../ kecy že práce není nejsou pravda nikdo nechce makat manuálně a není se ochoten za prací stěhovat např. do Prahy - bydlet na ubytovně 2 hodiny dojíždět do centra za prací a dvě večer zpět...

Tyto stesky mě připadají jako pláč lidí že nemají na nájem ve městě - znám lidi kteří měli velmi slušné plat dělali oba, a za 30 let co jim všechno garantoval stát se teď diví že nájem je drahý a nemají na něj - vše co vydělali doslova promrhali v jídle a v dovolených, každé dva roky nové auto atd...a teď brečí že budou muset jít z 4 pokojáče do garsonky a ona není...a někdo - vláda by se o ně měl postarat, říkám jedno nasr...! Všem přeji hezký den a tvrdím - bude hůř - krize teprve přijde...

doplněno 16.04.09 09:50:

omlouvám se vypadlo mi tam Y...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]