Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Včera mi umřel otec a mám pár otázek.
Kolik v dnešní době stojí smuteční obřad(kremace)
mám nárok na volno v práci an zařizování a kremaci děkuji JK
Upřimnou soustrast. Základní (ekonomický) obřad + zpopelnění cca 20 000,-Kč. Nárok při vyřizování pohřbu máte na 3 dny. Doklad o tom co zaplatíte, dáte notáři a částku dostanete z dědického řízení.
doplněno 01.12.13 12:48:Dle nařízení vlády č. 590/2006 Sb. máte nárok na dva dny placeného volna a jeden den k účasti na pohřbu. Tedy celkem 3 dny.
poradna.pohreb.cz/pracovni-volno?page=9
Upřímnou soustrast.
K dotazům snad jen toto:
Dva dny pracovního volna Vám přísluší v případě, že Vám zemřel manžel, druh nebo dítě, přičemž máte dále nárok ještě na další volný den pro účast na pohřbu této osoby. Jeden den volna získáváte ze zákona v případě, že se účastníte pohřbu svého rodiče či sourozence, rodiče či sourozence svého manžela nebo v případě, že zemřelou osobou je manžela Vašeho dítěte či sourozence. Pokud jste to zároveň Vy, kdo pohřeb zařizuje, máte nárok na další den pracovního volna navíc.
Ceny se samozřejmě liší podle toho, u které firmy si pohřeb objednáte a podle regionu, kde žijete. K ceně za pohřeb, pokud tedy máte sílu se prokousat řadou reklam v tomto odkazu, se tady vyjadřují odborníci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.