Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
je možnost u kurýrní služby (PPL, DHL, DPD,...), která umožní výměnu balíků? TZN: já odešlu balík adresátovi pomocí kurýrní služby, a kurýr tento balík předá jen v případě, že mu adresát dá balík, který je adreesovaný pro mě?
ano, lze to. Mam osobni zkusenost. Poslala jsem smlouvu (zasilku) a napsala do kolonky, pri objednani, ze kuryr musi vyzvednout zasilku pro me. Tato sluzba je zpoplatnena. Ten samy kuryr mi privezl zpet to co jsem chtela Nechapu jak nekdo muze bez overeni psat, ze to mozne neni. Kdyz neco nevim, nepisu sem...
Obávám se, že ne. Jsou to dvě různé zásilky, tedy dvě samostatné smlouvy přepravce s dopravcem, navíc přepravce je u každé zásilky jiný.
doplněno 02.12.13 18:02:Pepr - to samozřejmě jde, ale firma si tuto službu zaplatí a zákazník je připraven balík předat. V tomhle případě tomu tak evidentně není. Službu by musel objednat a zaplatit tazatel a musel by mít jistotu, že firma má balík pro něj připraven k vyzvednutí. Ale podmiňovat předání převzetím fakt nejde. Řidič jede buď s balíkem a předá nebo s předtištěnými štítky a převezme.
Mělo by to jít za předpokladu, že dotyčný vám opravdu chce balík zaslat, PPLka se s ním nebude dohadovat a také byste musel oba balíky financovat vy. Usuzuji z toho (možná špatně), že když jsem obdržela 4 ks zahradních křesel, tak dvě byla použitá. Volala jsem prodejci a druhý den opět přijela PPLka, mě doručila nová křesla a já předala použitá. Řidič si balík ode mne polepil, nic jsem neplatila.
Usko, ale to je zase (s největší pravděpodobností) to co psal Ladin z Prahy, Vám doručila PPL zásilku od prodejce - jedna smlouva o přepravě a od vás vyzvedla balík na objednávku prodejce a doručila jemu - druhá smlouva.
Nelze. např. kurýr od PPL smí převzít zásilku do přepravy jen u zavedených zákazníků. Tedy takových, kam jezdi pravidelně, a pravděpodobně mu fakturují služby dodatečně. Všichni ostatní musí na DEPO.
A udělat podmínečné doručení, tak to jsem přesvědčen, že nedělá nikdo.
Proč by nemělo jít vyzvednout balík u zákazníka? To si na svých stránkách vymýšlejí?
doplněno 02.12.13 18:25:Ladine, v tom jsme zajedno. Balík za balík, nelze (Nejspíš. Nevíme co jde domluvit individuálně)
Já jsem, reagoval na Zabu, který tvrdil, že PPL vyzvedává jen u registrovaných zak. a ostatní musí na depo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.