Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poradit co by bylo asi nejlepší. V lednu mi končí 3-letá Rodičovská dovolená na první dítě. Měla bych nastoupit do zaměstnání, ale jen na 9 týdnů, protože pak nastupuji na Mateřskou dovolenou na druhé dítě. Zaměstnavatel už mě kontaktoval, že pro mě nejspíš nebude mít práci, ale na mém pracovním místě je volno, obsazené není.Mám pocit, že je to jen nějaký jeho truc. Smlouvu mám na dobu neurčitou. Takže by mě zajímalo jak by to bylo kdybych šla na těch 9 týdnů na neschopenku nebo jestli pracovní poměr ukončit a jestli ano tak jak, abych nepřišla o nějaké peníze nebo aby mě vzal Úřad práce.Předem děkuji za odpovědi, za jakoukoliv radu budu vděčná.
Zaměstnavatel je povinen Vás po skončení RD zaměstnat. Normálně nastupte a vyzněte zaměstnavatele písemně, aby Vám přiděloval práci odpovídající pracovní smlouvě.
Kdyby pro Vás zaměstnavatel opravdu práci neměl, půjde o překážku na jeho straně, za niž by Vám musel vyplácet náhradu mzdy ve výši pravděpodobného výdělku (100 %).
Takže já bych nastoupila (nemocenská je jen 60 % redukovanéjho denního vyměřovacího základu).
--- Zaměstnavatel Vám v době těhotenství nesmí dát výpověď pro nadbytečnost. Pokud by Vám navrhoval ukončení pracovního poměru dohodou, nejste povinna jeho návrh přijmout.
Pracovní poměr nedoporučuji ukončit (nepřistupujte na dohodu!), připravila byste se minimálně o dovolenou za r. 2014.
Jsem jen laik, ale já bych to viděl na neschopenku a pak mateřskou. Hlavně když máte smlouvu na dobu neurčitou by bylo škoda ukončovat pracovní poměr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.