Nejste přihlášen/a.
může mi někdo zdělit ve zkratce důvod vniknutí a válčení amerických vojsk ve Vietnamu?Ten americký důvod,ne prognozy a smyšlené názory prosím...díky
Jediný důvod Vietnamské války a vlastně všech válek ve světě je kořistnictví,mamonářství a hamižnost zbrojařských monopolů.Na válce a smrti milionů lze vydělat víc,jak na drogách .Nelidskost se přikryje licoměrností a lhaním o pravdě.
Jen chce víc přemýšlet a neposlouchat propagandu ze sdělovacích prostředků,které to omlouvají,protože jsou těmito prostředky placeny.
JABRAKA
to jabraka: lépe už to nelze říct
Amíci se cpou do všeho.V každé zemi by jako chtěli zavést pořádek.O tom,že např. v té zemi jsou velká naleziště ropy se striktně mlčí.Docela by mne zajímalo,jak by USA dopadlo,kdyby se se stejnou metodou chovaly ostatní země k nim,po té co způsobily pád ekonomiky na celém světě.Přímo ukázkový příklad toho,že každý si má zamést před svým prahem.
Lenko, já bych chtěla jenom doplnit, že to není jenom politika USA. Je to snaha všech mocností, které mají výhodu oproti malým státům - ať už je to ekonomická vyspělost, počet obyvatel, technická vyspělost, strategické umístění - prostě nějakou výhodu, kterou uplatnují při prosazování svých zájmů. Tím se stávají ještě mocnější. Nebudu jmenovat, to si jistě každý dosadí podle svého přesvědčení. A podle mne každé zasahování a nebo t.zv. pomoc je důvod politický a nebo ekonomický. Nikdo to nebylo a asi ani nebude z důvodů pro blaho a hájení lidských práv těch obyčejných lidí. Ti se naopak a bohužel stanou terčem jakéhokoliv zásahu. A všichni tam potom posílají humanitární pomoc.
Byla to oblast stratgická pro danou oblast a byla to v podstatě komunistická lokalita. To nemusela amerika pro svoje záměry na jihovýchodě potřebovat. Pamatuji si to jako dítě.
Já si to už taky přesně nepamatuju, skleróza se hlásí a lepší to nebude (a nějak mě přepadla lenora a nechce se mě to hledat), ale něco málo mě utkvělo v paměti a jednalo se o nějaký volby v kombinaci s Francií. Pokud se pletu, (to je klidně možný a rád se nechám poučit) tak se hluboce omlouvám, ale něco takovýho tam bylo.
Souhlasim plne s Celpem.
Na Wikipedii je to podrobne. Proc k tomu doslo, co tomu predchazelo, jake to melo dopady. Pekne srozumitelne, podrobne a hlavne s nadhledem.
Bez zbytecnejch kecu o Amicich, kteri se cpou do vseho.
Plně souhlasím s vyjádřeními diskutujících , jen dodávám , že pro splnění uváděných cílů mocnosti , je jen potřeba nějaký spouštěcí důvody.
Mohli bychom si některé připomenout: 1.světová válka -atentát v Sarajevu , fingované přepadení německého rozhlasového vysilače Poláky-přepadení Polska hitlerovci , zbraně hromadného ničení v Iráku - válka v Iráku , událost z 21.září 2001 a Al-kaida -válka v Avghanistánu , výcvik teroristů v Iránu - chystané rozšíření avghánské války do Iránu , ve Vietnamské válce byl rovněž impulsem ke spuštění dobyvačných snah údajný konflikt v Tomkinském zálivu vsrpnu 1964 ,kde Vietnamské hlídky měli stříleli na americké lodě .
Více na : dejepis.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.