Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Válka ve Vietnamu - jak to bylo

Od: simano* odpovědí: 11 změna:

může mi někdo zdělit ve zkratce důvod vniknutí a válčení amerických vojsk ve Vietnamu?Ten americký důvod,ne prognozy a smyšlené názory prosím...díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Jediný důvod Vietnamské války a vlastně všech válek ve světě je kořistnictví,mamonářství a hamižnost zbrojařských monopolů.Na válce a smrti milionů lze vydělat víc,jak na drogách .Nelidskost se přikryje licoměrností a lhaním o pravdě.

Jen chce víc přemýšlet a neposlouchat propagandu ze sdělovacích prostředků,které to omlouvají,protože jsou těmito prostředky placeny.

JABRAKA

lm®

to jabraka: lépe už to nelze říct

Amíci se cpou do všeho.V každé zemi by jako chtěli zavést pořádek.O tom,že např. v té zemi jsou velká naleziště ropy se striktně mlčí.Docela by mne zajímalo,jak by USA dopadlo,kdyby se se stejnou metodou chovaly ostatní země k nim,po té co způsobily pád ekonomiky na celém světě.Přímo ukázkový příklad toho,že každý si má zamést před svým prahem.

lidka*

Lenko, já bych chtěla jenom doplnit, že to není jenom politika USA. Je to snaha všech mocností, které mají výhodu oproti malým státům - ať už je to ekonomická vyspělost, počet obyvatel, technická vyspělost, strategické umístění - prostě nějakou výhodu, kterou uplatnují při prosazování svých zájmů. Tím se stávají ještě mocnější. Nebudu jmenovat, to si jistě každý dosadí podle svého přesvědčení. A podle mne každé zasahování a nebo t.zv. pomoc je důvod politický a nebo ekonomický. Nikdo to nebylo a asi ani nebude z důvodů pro blaho a hájení lidských práv těch obyčejných lidí. Ti se naopak a bohužel stanou terčem jakéhokoliv zásahu. A všichni tam potom posílají humanitární pomoc.

celp*

Ve Wikipedii je to docela dobře popsané a myslím,že bez emocí typu Západ versus Východ.

hodnocení

0x

Promiňte že jsem se nechal unést vaší otázkou. Většina američanů to neví dodnes.

simano*
hodnocení

právě proto mi jde o to jestli zná někdo byt sebemečí důvod téhle války

Byla to oblast stratgická pro danou oblast a byla to v podstatě komunistická lokalita. To nemusela amerika pro svoje záměry na jihovýchodě potřebovat. Pamatuji si to jako dítě.

Já si to už taky přesně nepamatuju, skleróza se hlásí a lepší to nebude (a nějak mě přepadla lenora a nechce se mě to hledat), ale něco málo mě utkvělo v paměti a jednalo se o nějaký volby v kombinaci s Francií. Pokud se pletu, (to je klidně možný a rád se nechám poučit) tak se hluboce omlouvám, ale něco takovýho tam bylo.

simano*
hodnocení

takže důvod může být,že vietnamský komunizmus utlačoval místní lid a amerika se do toho vložila...no důvod to může být ,ale zní to dost směšně a ten hlavní důvod to asi rozhodně nebyl

hodnocení

0x

Souhlasim plne s Celpem.

Na Wikipedii je to podrobne. Proc k tomu doslo, co tomu predchazelo, jake to melo dopady. Pekne srozumitelne, podrobne a hlavne s nadhledem.

Bez zbytecnejch kecu o Amicich, kteri se cpou do vseho.

hodnocení

0x

Plně souhlasím s vyjádřeními diskutujících , jen dodávám , že pro splnění uváděných cílů mocnosti , je jen potřeba nějaký spouštěcí důvody.

Mohli bychom si některé připomenout: 1.světová válka -atentát v Sarajevu , fingované přepadení německého rozhlasového vysilače Poláky-přepadení Polska hitlerovci , zbraně hromadného ničení v Iráku - válka v Iráku , událost z 21.září 2001 a Al-kaida -válka v Avghanistánu , výcvik teroristů v Iránu - chystané rozšíření avghánské války do Iránu , ve Vietnamské válce byl rovněž impulsem ke spuštění dobyvačných snah údajný konflikt v Tomkinském zálivu vsrpnu 1964 ,kde Vietnamské hlídky měli stříleli na americké lodě .

Více na : dejepis.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]