Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno, od 1.1.2014 mi byla schválene podpora v nezaměstnosti. Paní na úřadě říkala, že první částka peněz přijde až v únoru. Je to tak? A podpora je schválena jen na 5 měsíců? Pak musím žádat sociálku? Mám dospívající dceru na střední škole, přece se nedá z toho mála ,po zaplacení všech poplatků žít? Děkuji za odpověď.
Třeba najdete odpovídající práci již během prosince, nebo během těch 5ti měsíců na ÚP a plynule přejdete do dalšího pracovního procesu. Na úřadě práce skončilo mnoho lidí. I já jsem tam byla několik měsíců, jezdili jsme na školení a rekvalifikaci /PC, VZV, sanitářský kurz atd/. Přes agentury jsem absolvovala několik brigád, získala jsem přehled o různých pozicích. Jezdila jsem i na průzkumy trhu, kde dostanete peníze na ruku, hned po absolvování. Nakonec jsem práci našla, i když se nyní u nás, jako v mnohých firmách, popouští. Nikdo nemá práci jistou. Pokud žijete samy s dcerou a otec platí alimenty, požádejte o jejich zvýšení, případně až bude dcera moci, nevím kolik jí je, tak si může sehnat malou brigádu. Ranní roznos novin u pošty, v mekáči nabírají hlavně mladé lidi, nebo v call centru též.
doplněno 30.11.13 09:30:Nevím odkud jste. Dívala jste se třeba na www.agentka.cz? Je zde 143 nabídek z celé republiky na práci zdravotní sestry. Možná, že ne ve státním sektoru, ale hledat práci v soukromé ordinaci, domovech důchodců, nebo můžete zkusit hlídat /chůva/ malé děti, tam většinou chtějí se zkušenostmi ze zdravotnictví. Nebo docházet ke starším nemohoucím lidem? Když jsem hledala práci hospodyně, tak kde měli malé děti, tak chtěli občas i pohlídat v době nemoci, tady by jste využila své znalosti. Jestli jste se nepřeklepla, tak výše alimentů absolutně neodpovídá dnešní době. 5 měsíců výplaty podpory je nastaveno podle věku nezaměstnaného, tedy Vám není ještě 50 let. Čím je člověk starší, tak hůře hledá práci a proto lidé po 55 mají možnost pobírat podporu až 11 měsíců. Hodně štěstí v hledání.
Dceři je 16let a otec platí výživné 158kč. Po 11letech mě propustili z práce, jsem zdravotní sestra. V okolí nic není, hledám pořád. I tak Vám děkuji za odpově%d.
Dobrý den. Pokud Vám byla schválena podpora od ledna, tak Vám bude vyplácena od února. Je to tedy správně. Doba pobírání podpory se liší podle věku (5 měsíců občané mladší 50ti let, 8 měsíců od 50ti do 55ti let, 11 měsíců občané nad 55 let).
Např. o příspěvek na bydlení si můžete zažádat hned...Pokud jste v takové situaci, zažádejte si o zvýšení alimentů, pokud otec dcery pracuje a daří se mu lépe než vám. Oni Vám to na sociálce totiž řeknou, abyste toto udělala v první řadě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.