Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doprovod dítěte

Od: evaw odpovědí: 5 změna:

dobrý den mám ještě otázku: při propuštění z nemocnice objednal lékař mou 6-letou dceru na biopsií za týden.Výsledky by měly být do 3 dnů.Věřím, že dobré a po tu dobu bude dcerka hospitalizovaná. Jelikož je nemocnice vzdálená 250 km, jak je to s doprovodem a mým 3-denním pobytem u dítěte? Nemám už dovolenou a nevím, na co mám nárok. Nebo musím jet první den tam a zpátky a třetí den opět?

Mám nárok na paragraf, nemocenskou,nebo jinou formu volna...

děkuji za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Moc neporadím s paragrafem. Ale 6ti leté dítě nepotřebuje neustálou vaší přítomnost, zabaví se s ostatními dětmi, tak jako prvňáčci ve škole. Na odvoz dítěte do špitálu i na dovoz domů paragraf určitě dostanete. Co budete dělat, když výsledky budou za týden a ne za tři dny? Což je ve špitále běžné.

majsterjoe*

Tak v te nemocnici pocka. Je to nemocnice od nemocnice. Doporucuji se obratit na pojistovnu, popripade na konkretni nemocncici.

xixi*
hodnocení

1x
Cituji ze stránek VZP (každá pojišťovna to může mít jinak): Zákon říká, že je-li při přijetí dítěte do zdravotnického zařízení vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nutná celodenní přítomnost průvodce, může s ním být tento průvodce přijat do ústavní péče. Pobyt průvodce dítěte mladšího šesti let v nemocnici se považuje za ústavní ošetřování a hradí ho zdravotní pojišťovna, u které je pojištěno doprovázené dítě. V případě dítěte staršího šesti let to lze jen se souhlasem revizního lékaře. Pokud je dítěti méně než šest let, máte nárok být hospitalizována s ním. Pokud je starší musí vaši přítomnost posoudit revizní lékař jestli je nutná. Pokud budete hospitalizována spolu s dítětem, platíte regulační poplatky za sebe i dítě a vám je vystavena pracovní neschopnost na dobu pobytu v nemocnici. Ve vašem případě bych zkusil zavolat na pojišťovnu a dohodnout se tam co a jak. Další možnost je paragraf na odvezení a pak vyzvednutí dítěte. A další možnost je neplacené volno, ubytovat se ve městě kde je dítě hospitalizováno a být tam s ním přes den.

hodnocení

1x

Vaše zdravotní pojišťovna ba vám měla odpovdět nejpřesněji.

evaw
hodnocení

děkuji Všem za odpovědí,pomohly mi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]