Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych se tady s vámi o něčem poradit respektive byla bych vděčná za názor každého .
No k věci: jsem dost vstřícný a důvěřivý člověk, takže pro mě skoro jako by nějaká osobní bublina vůbec neexistovala. Do své intimní zony pouštím nejen rodinu, přítele, ale i kamarádky a podstatě všechny lidi ke kterým zaujímám pozitivní a nebo neutrální vztah. Jediná vyjímka jsou lidi neznámí a nebo nepřátelé ty pouštím jen do své osobní zony tzv. máme od sebe tak 1 metr odstup. Přijde mi prostě divné mluvit s člověkem a být od něj víc než metr daleko i když ho třeba neznám, ale jsem si vědoma toho, že spousta lidí je odtažitější než já a chci předejít nepříjemným situacím, kdy jim naruším aniž bych o tom věděla osobní bublinu, ale bohužel nevím, jak to vlastně mají ostatní lidi. Tak se ptám vás:
Jak to máte vy? Jaký je asi optimální odstup abych toho člověka neobtěžovala? Můžu zkusit dát kámošce při pozdravu pusu na tvář když vím, že se se mnou ráda objímá atak? Děkuji
máme u nás kolegu, který při rozhovoru nemá problém přiblížit se na 20 cm. To je extra nepříjemné. Půl metru mi přijde akorát.
Při objetí je prostor nulový, ale pak se neočekává, že budete stále na 10 cm daleko.
První signál pro vás je, když se někdo odtáhne dál než na kolik vy se přiblížíte.
doplněno 05.12.13 13:54: upřesňuji: půl metr v kanceláři se známým obličejem, metr na ulici s neznámým.
Ve fronte 14cm na kazdou stranu od ramen, 72cm predsebou a 59cm zasebou.
Pri hovoru 1m od huby k hube.
Pri stani nekde jen tak, dal nez na delku paze.
V tlacenici alespon 5cm volneho prostoru pred nosem, aby vubec clovek prezil.
Ahoj-
- zeptala jsem se svého partnera, který má tedy "bublinu" jako hrom - a dozvěděla jsem se, že záleží na tom, kdo Ti do bubliny vleze - pokud je to mladá, hezká kočka, anebo ve Tvém případě pěknej kluk - tak "bublina" prostě přestane existovat. !
Jinak - nejméně půl metru - a nejlépe alespoň metr. Čím nepříjemnější člověk, tím větší bublina. Ale nedovedu si představit, jak bys se bližšímu kontaktu mohla vyhnout v tlačenici, anebo ve frontě, v tramvaji, atp.
- omlouvám se za tykání. Marcela. .
doplněno 05.12.13 22:32:jo - pokud jde o kamaráda (ku), která je Ti alespoň trochu sympatická - klidně obejmi - myslím, že nic nezkazíš tím, když vyjdeš vstříc jejímu gestu - spíše opak by mohl vašemu vztahu uškodit.
Asi má svojí bublinu každý jinou - zářným příkladem porušení jakékoli velikosti bubliny ja moderátorka Jílková. Mě začít někdo prskat do obličeje takhle nablízko, asi bych přestal být slušným člověkem.
doplněno 05.12.13 15:22:To pb - naruší-li moji bublinu, necouvám, bráním si ji. Protože je to žena, bohužel jen slovně - asi bych ji nahlas požádal, aby na mne v době chřipek neprskala.
Dělá to schválně, je to součástí toho, jak někoho vykolejit. Vědomě se k někomu přiblížíme tak, že před námi začne couvat, protože mu je naše blízkost nepříjemná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.