Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádci, ráda bych názor...jakýkoli.
Myslíte si, že se dá něco dělat?
Představte si ..máte jako rodič dva kluky. Od malička je vedete ke sportu (hokej) - není to laciná záležitost, ale co byste pro dítka neudělali. Sportu se až doteď věnují cca 15 let. Jsou dospělí. Sportovnímu klubu na okresní úrovni manageroval člověk, který si z tohoto "zaměstnání" vydělal na to, aby si postavil "domeček" a tak kontaktoval mě,rodiče uvedených kluků s tím, že bych mu mohl ze své živnosti pomoci postavit již zmiňovaný domeček. A tak já jsem všeho nechal a už tam na stavbu spěchal. Panu managerovi jsem udělal práci za cca 450 000,- a vystavil fakturu s tím, že mi dal 100 000,- zálohy. A ejhle...pán se nechá zapírat, nezvedá telefony a ani nehodlá dluh řešit. Párkrát jsemse mu ozval přes jeho družku, aby zaplatili. Ale marně. A protože pán je managerem sportovního klubu, stávalo se čím dál častěji, že milá dítka mi sice na souúisku do zápasu napsal , ale nehráli ani jeden. Trvá to už rok a něco a kluci nemají šanci na hraní. Člověk by řekl, ať toho redy nechají, ale nebylo by líto těch hodin strávených na ledě a to nemluvím o finanční stránce? Ten pán totiž minulý rok "přebral" pod svá křídla celý klub coby majitel. Doposud to byl klub města. Pán si nechal klub převést na sebe a teď "vlastní" všechny hráče. Bez jeho vědomí kluci nesmí nic, ani přestoupit. Myslíte si , že je to všechno dle práva? A jestli by se dalo něco proti "pánovi " podniknout?
Co se týče nesplacených faktur, tak se rozhodně obrátit na soud. Předtím ještě poslat doporučený dopis (ať máte potvrzení, že jste ho odeslal), kde vyzvete pána k plnění plné výše dluhu do určitého data s tím, že pokud nebude zaplaceno, obrátíte se na soud.
A s těmi chlapci...otázku bych adresovala přímo Českého svazu ledního hokeje, případně krajskému svazu, pokud jim váš klub podléhá. Nebála bych se ani medializace případu v tisku či televizi, ono to někdy hodně pomůže, aby se něco začalo dít.
První věc je vcelku jasná, jako podnikatel postup určitě znáte. U druhé je třeba vědět jeho status, je to podnikání či co? Je v registru? Jaké smlouvy, jsou sankce ...? Co to podepsal s obcí?
doplněno 03.03.14 14:26: Mě šlo spíš o to, jestli je to právní si jen tak převést hráče do "svého" klubu a vlastnit ho. Má to ičoa vlastníkem je výše popsaný pán. Teď se smlouvami všechny hráče vlastní a rozhoduje o jejich dalším postupu, hraní, přestupu i hostování. Jen bych ráda věděla, zda je možné si takhle snadno udělat firmu a podnikat.
Trošku mne mate, že podnikatel si neví rady. Nic nepíšete o obsahu smluv, takže je řáádně nastudujte, co jste podepsali.
Možná je ve smlouvě uvedeno, dle čeho se takto postupuje, tak si to ověřte ve jmenovaných zákonech, jsou však i smlouvy inominátní. Registrován bude zřejmě u MV jako sdružení občanů (dnes to bude spolek, vizte zák. o sdružování občanů + OZ). ... Nikdo nesmí být nucen k účasti ve spolku a nikomu nesmí být bráněno vystoupit z něho. Členové spolku neručí za jeho dluhy. Znáte jeho stanovy? Klidně dokumenty vemte a jděte za právníkem. S vlastníkem klubu jste se o tom bavili?
Obsah smlouvy je standartní jako u všech podobných klubů okresního formátu. Tzn. že hráč je majetkem klubu a pod. O tom žádná, měl výhody jako hráč tak musí taky jakoby "platit" za výhody. To je standart i u firemní politiky. Ale jde mi spíš o to, že třeba já budu dělat managera v hokejovém klubu , který patří městu. Manageruji ho nějaký rok a pak z ničeho nic se rozhodnu udělat si firmu. Zajdu na město, které klub vlastní a zažádám radu města o vyřízení mé žádosti, že se stanu majitelem klubu ...převedením vlastníka. Hráči pak dostali novou smlouvu (stejnou jako u předchozího majitele, jen hlavička majitel je jiná) A když chtěli hráči hrát...obyčejně podepsali, protože jiný hokejový klub v okresním městě není. A pak si nový majitel trošku pohrál s tatínkem zmiňovaných kluků a i s nima ( dokud mu půjde tatínek na ruku, bude majitel klubu kluky stavět do útoku).
Jj. S fakturou to je jasný. A kluci chtěli hrát a tak tenkrát podepsali. Nebyl důvod proč nepodepsat. Jen se jmenují jako klub jinak.Bohužel s odstupem času...se vyskytl problém. S tím nahlášením do hokejového svazu, bych řekla dobrý nápad. Mě šlo spíš o to, jestli je to právní si jen tak převést hráče do "svého" klubu a vlastnit ho. Má to ičoa vlastníkem je výše popsaný pán. Teď se smlouvami všechny hráče vlastní a rozhoduje o jejich dalším postupu, hraní, přestupu i hostování. Jen bych ráda věděla, zda je možné si takhle snadno udělat firmu a podnikat.
mno, toto je naprosto přesný obrázek praktik a stavu v našem hokeji. a asi nejen v hokeji.
obávám se, že na svazu to rozhodně nikoho zajímat nebude, ale zkusit to můžete. původně jsem si myslel, že naše děti hrají ve stejném klubu. u nás si člověk "koupil" klub a s ním i mládež... mládež předtím spadala pod občanské sdružení. děti si klub v 1. třídě registroval sám. na registračních průkazech nejsou 100% podpisy rodičů. a na svazu to nikoho nezajímá. prý si máme vzít znalce a obrátit se na soud. nejde o jeden případ, ale desítky případů. na základě této "registrace" dítě nemůže odejít do jiného klubu. tedy, může ale až po zaplacení "výchovného". a to dělá za každý rok školní docházky 10.000,- Kč. takže páťák je za 50.000,- Kč. a tohle svaz podporuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.