Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda nevíte, zda je možná "léčba" alkoholismu antabusem opakovaně? Rok na antabusu, poté půlrok bez alkoholu. Nyní však třikrát v kratší době relaps. Sice málo, ale přesto. Dá se to opakovat relativně po tak krátké době?
Díky za odpověď, pokud víte.
Nevím, ale vím naprosto jstě, že je potřeba sebrat děcka a zdrhat od takového člověka hodně rychle a hodně daleko! A neohlížet se!
skye, nečertěte se. Asi se vám stalo to, že jste nečetla moje dřívější rady. Nebyly to rady, byly to zpovědi o tom, jak jsem se snažila pomoci alkoholikovi, kterého jsem milovala. A jak se člověk, se dvěma tityly měnil na něco, co pojmenovat neumím. A jak u toho všeho byly děti. A jak jsem lhala ošetřujícímu lékaři a ztrácela jsem sebe, úctu k sobě. A jak dlouho trvalo, než jsem pochopila, že pomoci nemohu. Jen tratím svůj život. A jak jsem utíkala se dvěma malýma dětma do bytu 4.kategorie, bez koupelny a uhlím ve sklepě s vodou po kotníky. A totéž podruhé, protože já, idiot, jsem si myslela, že ho moje láska a pochopení změní. Tenkrát panovala představa, že za alkohol někdo nebo něco může a že je potřeba tomu "chudákovi" pomoci, protože on za to nemůže, on jen utíkal k alkoholu před něčím. Jenže tam byla navíc agresívní opice. Laskavý člověk se po napití měnil v agresívní, surovou stvůru, jehož představa byla, že mě musí zabít, protože stále nechápu, kdo tady vládne a kdo musí poslouchat.. U soudu nedovedl dát ani jeden příklad mé špatnosti, ze které mě ránami dostával. Jen pravil, "že ma taku škaredu opicu." A proč tedy pije? "Protože si myslí, že to zvládne"
A víte vy, proč pil? Protože mohl. Protože jsme se celá rodina styděla tak, že jsme všem lhali, zahlazovali stopy po jeho řádění, po jeho propitých, chybějících penězích. Protože jsem ho převlíkla, vyprala, dala mu najíst. Měla jsem sice blbé řeči, ale fungovalo to. Proč by se omezoval?! Jestli pro alkoholika chcete něco udělat, nedělejte nic. Dovolte, aby nesl důsledky za své činy, za svá rozhodnutí. Je to jeho volba, ne vaše!
Mozek je jako počítač. Je tam nahraný špatný program. Alkoholový. Nejde vymazat. Furt a stále je někde uložený. A nemůže ho vymazat ani odborná pomoc, ani láska.
Chtěla bych vás vidět. Ano, to lidi moc dobře umí, blbě radit, jak člověku v potížích nedat ani šanci. Jak jsem napsala, chtěla bych vás vidět, kdyby se jednalo o někoho vám blízkého, či nejbližšího. Hamba vám za takové řeči. Každý by měl dostat svou šanci. Příště se prosím nevyjadřujte, pokud nemáte odpověď.
Jen se nečertěte, váš alkoholik druhou ( nebo kolikátou) šanci již dostal při ročním léčení. Ani to nepomohlo, vrátil se k chlastu opět. Z počátku jen ojediněle a jak sama víte, bude se to stupňovat. Můžete se postavit na hlavu, prosit, plakat, shánět mu léky,. léčitele a to vše je na prd. Napřed musí alkoholikovi něco sepnut v hlavě a především musí chtít on sám a to vše dělat pro sebe, ne pro nikoho jiného, pak má šanci. Ale u dalších a dalších pokusuů být děti nemusí, souhlasím s babkou.
Pozn. Neřešte to za něj, na to musí přijít sám a pokud nespadne úplně až na hubu a ve vás bude mít záchranou brzdu, tak se nic nezmění. Pravidelně chodil na kontroly? Do komunity alkoholiků? Nebo někam, kde se vypovídal ze svých hříchů?
Je spousta alkoholiků co se léčí opakovaně. Nezbývá mi, ač o to nestojíte, varovat vás, měla jsem otce alkoholika na léčení byl nejméně 3x a chlastal stále dál až do smrti. Nebyl agresivní, v zaměstnání na poměrně vysokém místě si své povinnosti vždy splnil a moje maminka říkala, že odejít se třema dětma se nedalo, my děti jsme si myslely něco jiného. Šanci by dostat měl ale jednou a dost.
doplněno 29.11.13 18:37:Vy jste asi chtěla slyšet ANO, léčit se může opakovaně a třeba i 100x za život.
Zkuste se raději nežli zde,zeptat svého obvodního lékaře-jen tem Vám může dát správnou radu.
doplněno 30.11.13 16:34:A on ten antabus není opravdu všemocný.Znal jsem svého času několik lidí léčených antabusem.Nechtěli přestat a prto pili i při léčbě,antabus přepili.Vždy prý po prvním nebo druhém se jim udělalo litl šoufl,ale další pivo již chutnalo a bylo jim "dobře".A jeden tehdejší kolegy chtěl přestat a po léčbě přes rok vydržel abstinovat,v podstatě až do doby,kdy mu po nedělním obědu v restauraci místo limonády po třetí urgenci donesli pivo.v tem moment bylo vše ...
No tak nic, díky všem za jejich příspěvky, které jsem si nevyžádala. Kdybych chtěla řešit, co mám dělat dál, zeptám se na to. A už jsem to v minulosti udělala. Teď jsem dala jasnou otázku a chtěla jsem jasnou odpověď od něhoho, kdo ví. A kdo neví, ať nepíše. To už je po několikáté, co se mi tohle děje. Už se tady ptát nebudu, protože je mi to k ničemu a jen dostanu kupu věčně se omílajících informací, které nepotřebuji. Já to mám v hlavě srovnané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.