Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřízení trvalého bydliště vs SJM

Od: korola odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jsem v následující situaci. Moje matka bydlí s novým mužem v bytě, mají jej napsaný každý půlku, jako SJM. Mamka by mně byla ochotná napsat trvalé bydliště on s tím nesouhlasí. Může mi trvalé bydliště udělit pouze maminka bez podpisu či souhlasu jejího přítele?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím že může. Je vlastníkem poloviny bytu a nikdo jiný jí do toho nemá co kecat.

korola
hodnocení

Díky za názor. Snad to tak bude. V ČR už jsem cizinka. Trvalý pobyt podle úředníka potřebuji na delší dobu pobytu. V jejich domě nehodlám ani bydlet. Nebyla jsem tam deset let. Potřebuji to využít na dva tři měsíce a pak zase zpět do zahraničí, teda spíš domů.

korola
hodnocení

Jsem plnoletá.

hodnocení

0x

Matka by měla respektovat názor manžela, s nímž vlastní byt napůl. Jinak to povede ke konfliktům ve vztahu. Vy už jste dospělá, tak se o sebe zkuste postarat sama.

cyril*
hodnocení

0x

K něčemu takovému matka souhlas svých přátel nepotřebuje. Souhlas manžela každopádně ANO!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]