Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistovna uniqa

Od: zdena* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, sjednala jsem si pojistění na nemoc a případný uraz, uraz se mi stal, byla jsem díky tomu tři měsíce v neschopnosti, pojistění jsem poctivě platila, a když ted má pojistovna plnit škodnou událost,vypověděla mi smlouvu, že jsem zatajila že nejsem v té době OSVč, když to ve smlouvě uvedeno je, v té době kdy se smlouva sjednávala jsem měla živnost pozastavenou, a uředník řekl, ze to nevadí ničemu, ve smlouve není podmínka že musím byt OSVČ aby mě peníze vyplatily, ale je fakt že živnost byla uzavřená, nikoliv však zrusená pojistovna me dluzí kolem 40 tisíc, a nehodlají se se mnou dál bavit mám nějakou možnost penize ziskat? smlouvu vypovedeli s tím , že udaje byly nepravdivé. děkuji za odpověd

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad jen toto. Žádná pojišťovna tady není proto, aby peníze vyplácela, ale je tu proto, aby peníze inkasovala. Na tom obchodu s nadějí a strachem to je založeno. Jinak, platí podmínky ve smlouvě a pokud máte spor, tak se obraťte na advokáta. Ten si tu smlouvu musí řádně přečíst a po té Vám řekne, zda je nějaká naděje na úspěšné vymožení peněz. Zdravím!

doplněno 28.11.13 13:16:

Toto není odborná poradna. Přesto zde často radí i odborníci. Vy jste něco podepsala a pokud je tam uvedeno, že pro potřebu pojišťovny je uznána OSVČ jen aktivní, tak to těžko zpochybníte, i kdyby to bylo zákonem jinak, resp. zpochybnit to můžete, ale je otázkou, jak by (po Vašich dalších investicích do sporu) rozhodl soud. Myslím, že ta pojišťovna to má ošetřeno ve svůj prospěch a jistě má i schopné právníky. Bez nich by nemohla vydělávat žádná pojišťovna. Těch lidí, kteří si nepřečtou ty podmínky napsané drobným písmem, je mnoho. Tak, tam bych tu odpověď hledal já.

zdena*
hodnocení

ano, to já vím, jen mě zajímá jestli specifikace podle zákona OSVČ je i osoba co ho má pozastavený a ne zrušený, v tom případě by měli smulu, jinak díky za odpoved, s právníkem mi to napadlo též ale myslela jsem že zde odpovída někdo znalý a kompetentní

iz*

Na konzultaci s právníkem vezměte vedle smlouvy i tehdejší všeobecné obchodní podmínky (VOP) a aktuální znění VOP (najdete na webu pojišťovny).

Jestli jste uzavřela pojištění určené pro OSVČ a přitom SVČ neprovozovala, může být problém nejen s plněním či s platností smlouvy. Napadá mne, jestli by to pojišťovna nemohla brát i jako pokus o podvod.

Jaké pojištění přesně jste uzavřela (zkusím si k němu dohledat informace)?

zdena*
hodnocení

no byl u mě pán co to sjednával,a oznamila jsem mu že nemám aktivní žinost, a řekl že to nevadí, tak to tam napsal, jinak je to pojistení na nemoc 200 na den, a na uraz 300 na den, ale nikde že musím byt OSVČ není psáno, a oznamili me že podle paragrafu 23 se mnou rusí smlouvu, takže platit si nechali, což jim nevadilo a ted jim když mají oni platit tak njednou jim to vadí, myslím si z logického duvodu že bud to vadí všeobecně, a meli smlouvu vypovedet hned nebo to teda nevadí, nejsem právník nevím, nevím co je paragraf 23 a nevím jestli osoba OSVČ muže mít list neaktivní, Z. děkuji

Mrkněte do odkazu na znění zmiňovaného § 23 - odstoupení:

zakony.kurzy.cz/...

doplněno 28.11.13 20:45:

Nedejte se, držím palce!

zdena*
hodnocení

děkuju moc podívám se hned

zdena*
hodnocení

tak pokud dobře čtu tak pojistovna měla dva mesíce n to, aby smlouvu ukoncila, tudíž ted uz mají smulu, tak to by bylo skvělý pro mě, děkuji moc, možná bude stát za to do toho s právníkem jít, Z

iz*

Jde o tohle pojištění?

Já v §23 čtu, že pojišťovna měla dva měsíce na odstoupení od okamžiku, kdy takovou skutečnost zjistila (nikoliv od data uzavření smlouvy).

Přesto si myslím, že by bylo dobré se obrátit na právníka. Konzultace nebude stát 40 tisíc a i kdyby plnění pojišťovny bylo nakonec nižší, pořád by se vyplatila.

doplněno 28.11.13 21:56:

Četla jste před uzavřením smlouvy všeobecné obchodn/... pojišťovny UNIQA?

zdena*
hodnocení

po tom co jsem si ted přečetla, tak do toho pujdu, díky

zdena*
hodnocení

hmm tohle, takže já myslela ze od zacatku smlouvy to by bylo super tedka nevím no

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]