Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
předpokládám, že jsem asi první, kdo se ptá na otázku - jak přibrat. Už je to ale tak.
Potřeboval bych přibrat tak kolem 5 až 10 kilo a nevím jak na to. Už mě začíná obtěžovat, jak si pořád lidé o mně myslí, že mám problémy s příjmem potravy, což není pravda. Při své výšce (183 cm) a věku (20 let) vážím přibližně 63 kilo, stravovací návyky považuji za poměrně normální (žádné diety jsem v životě nedržel, piju jen vodu), snažím se jíst ale vesměs zdravě. Chtěl bych hlavně, aby se má přibývající váha projevila na všech místech těla, nikoliv jen na břiše (což ale asi nikdo neovlivní), jde mi hlavně o ruce, které mám vyzáblé jako párátka...)
Za případnou INTELIGENTNÍ radu budu rád, díky...
Můžete zkusit k běžné stravě přidat Nutridrinky nebo podobný přípravek, který se jmenuje Nutrila. Kupují se v lékárně a stojí kolem 50,- Kč. Je to něco na způsob ochuceného mléka (2 dcl) a je to určeno jako výživa pro dlouhodobě nemocné lidi. Přínos by byl ten, že s jedním Nutridrinkem denně přijmete navíc vyvážených 300 kcal a nejsou to jenom prázdné cukry, které by se Vám usadily na břiše jako špek. Tento přírůstek můžete využít tak, že budete cvičit (posilovat) a nebudete přitom ztrácet váhu. Přiměřeným posilováním byste měl vybudovat svalovou hmotu. Navíc výhoda je, že výsledky byste viděl velmi brzy. Na těle, na němž není tuk, se svaly rýsují pod kůží takřka okamžitě.
Mám ovšem podobné případy v rodině (samí muži, na mě kila sedají, jenom projdu kolem jídla ) a ze zkušenosti mohu říci, že pokud něco přiberete, bude to až tak kolem 40 let. Řekla bych, že bych si přála mít Váš metabolismus, ale nechci se rouhat.
Doporučuji začít cvičit. Pokud jsi nikdy necvičil, začni pouze s vlastní vahou. Tzn. kliky, kliky na bradlech, sedy-lehy, atp. S těmito "obyčejnými" cviky mám nejlepší zkušenosti. A po každém cvičení doplň dávku jednoduchých cukrů - v DM drogerii prodávají nápoj ze syrovátky za cca 80,- kč, není to nic moc, ale poměr cena-kvalita je docela dobrý. Dále do dvou hodin po cvičení doporučuji kvalitní bílkoviny - proteiny. V prodejně už ti poradí.
Pravidleně cvičit a pravidelně jíst, po malých dávkách 5-6 x denně.
Přikláním se k johnnysil určitě začít cvičit s vlastní váhou,ale zašla bych do posilovny a pár lekcí bych si zaplatila trenéra,který poradí a řekne přesně co cvičit a jakou skladbu jídla používat.Než vyhazovat peníze za přípravky v lékárně.Pokud nebudeš pod dohledem nikdy nepřibereš,tak jak by jsi chtěl.
Lepe bych to nerekl.
Jen doplnim dve veci, ktere vetsina lidi podcenuje.
1)Velkym nepritelem pribirani je stres (skola, problemy v zivote, i ono neustale sledovani vahy zda uz jsem pribral).
Cim klidnejsi a vyrovnanenejsi budedes tim lepe priberes. Pri stresu totiz telo spaluje mnohem vic kalorii.
2)Obrovsky vliv ma take dostatek spanku, svaly rostou pri regeneraci a na to potrebuji klid
Shrnuto podtrzeno
pohyb - strava - spanek
Cele je to o rovnovaze organismu.
...tak se stresem bude asi problém. Ve stresu jsem téměř permanentně a to je taky často příčina mého náhlého úbytku váhy. Sevře se mi žaludek a na jídlo nemám ani pomyšlení. Teď se ale snažím si na to dávat pozor a kontroluji se, jestli opravdu jím a to dostatečně...
Co se týče dostatku spánku, tam už to vidím mnohem růžověji.
Podle mého názoru sice spánku není nikdy dost, ale v rámci možností...
Zajímavé, já bych potřeboval shodit. Při své výšce (170cm) a letech (22) mám 75kg. Osobně jsem ktomu dopracoval tak, že jsem jen seděl u komplu a žral jak neurvalej a to hlavně před spaním. Tobě toto nedoporučuji. Ty nepotřebuješ přibrat sádlo, ale svaly, můj spolužák na střední byl podobný typ..měl 2 metry a byl strašně vyzáblý, ať chtěl co chtěl, neměl dostatek "masa" na to, aby přibral..je možné, že ikdyž přibereš, viditelně budeš stále stejný...
Ovšem jak tu padlo..cvič a pravidelně jez...
...přesně tak, já ani po tom sádle netoužím, spíš ty svaly, ale i tak celkově to tělo nějak "zaobalit"...
Ahoj Napíši to rychle. Vzhledem k tomu, že mám opravdu rychlý metabolismus, nedokázal jsem nikdy přibrat.. od 15 do 23 let jsem měl 58 kg.. na 180 cm výšky. Byl jsem zoufalej a nevěděl jak přibrat, mohl jsem se cpát a nic.. nanejvýše břicho trochu, ale to jsem hned ztratil jak jsem přestal. Všude jsem čítal, že posilka a jíst.. hmm. .tak jsem to zkusil. Cvičím 3x týdně ( zbytek dnů je regenerace a ta je opravdu důležitá ), nechtělo se mi opravdu jíst 6-8 krát denně.. takže jsem to vyřešil, že jsem si koupil proteinové a sacharidové koktaily, takže jím 3-4 ( né zrovna zdravě ) a zbytek piji koktaily. Uplynulo ani né třičtvrtě roku kdy jsem začal.. a z 58kg jsem na 75kg a jsou to svaly, takže i vypadám dobře. První cca 3 měsíce přibereš strašně rychle ( já přibral 9kg) pak už to začíná být složitější.. a navíc já to potom trochu flákal
).. ale jak říkám, postupně jsem se dostal na zatím 75kg.
Nikdy jsem nevěřil, že bych jááá mohl vypadat dobře, ale je to tím, že tělo prostě nepřibírá pokud nepotřebuje.. a když nemáš dostatečnou námahu, která má za následek, že tam ty živiny budou opravdu posílány ( v zájmu sebezáchovy ), tak člověk s tak rychlým metabolismem nepřibere.
Takže hodně štěstí
Díky moc za tehle příspěvek, je to tu vážně dobře popsané... Jen by mě ještě zajímalo, jakou značku těch proteinových a sacharidových koktailů kupuješ, jestli máš teda nějakou oblíbenou, a jak často je piješ...? Taky mě docela překvapila věta: "Cvičím 3x týdně ( zbytek dnů je regenerace a ta je opravdu důležitá )" - já totiž cvičím, dá-li se to tak nazvat (jedná se totiž jen o "sadu cviků" 2x100 sedů-lehů a 3x40 kliků, to krát znamená nějaká ta pauza, nezvládl bych 120 kliků najednou) tak 5krát týdně. Něvím, jestli je to málo často, či hodně... Takže asi tak...
No ja kupuji Matrix (protein) a Goliath (sacharid+neco proteinu) od Syntaxu.. taky jsem bral mega mass 4000( sacharid), ono i v těch sacharidech jsou proteiny No koukej, cvičení je trochu věda
) Například sedy lehy dávej cca 20x5 ( 20cviků v pěti sériích)+ zátěž na břicho, pokud je zvládáš lehce. Mezi seriema tak minuta pauza. To samé ostatní raději míň víckrát s větší zátěží, než naopak. To se používá spíše na vytvarovávání později lehčí zátěž - více cvíků. .na růst je větší zátěž - méně cviků
Jinak je taky důležité celé tělo, tzn nohy, ruce (činky), hrazda na zvedání (záda).. proto je lepší posilka. Nemysli si, že se ti tam budou smát, já se toho taky bál.. chodí tam tlustí, hubení a namakaní.. takže se neboj
Ale dá se to vyřešit i tak, že si koupíš nakládací jednoručky.. např do 15kg.. a 1-2 měsíce cvičíš doma, postava se zlepší a můžeš do posilky. Opravdu musíš celé tělo a zatížit... aby ty svaly měly potřebu růst.. ale opatrně ať si nenaložíš moc a potom se nezraníš.
Mi stačilo 3x týdně cca 2-2,5 hodiny (dohromady tedy 6-8 hodin týdně) a celé tělo ( mám velkou energickou výdrž ), teoreticky váha přibývá 0,5kg za týden (jsem četl) když normálně cvičíš a jíš.. díky suplementům to můžeš vyhnat daleko víc.. ale ze začátku je opravdu dobrý jen cvičit a protein + sacharid. .další podpůrné věci co se berou později.. jsou ze začátku zbytečnost. Občas váha kolísá, ale u mě to dělala voda v těle, pořád piješ.. někdy se potíš víc atd
S užíváním je to různé.. jak mám chuť. Ráno si dám většinou protein, potom snídani.. svačina (sacharid), oběd.. svačina (protein).. cvičím.. po cvičení vždy sacharid a večer večeři. .a potom si něco z toho dám ( třeba 2 hodiny po večeři) a nebo nedám.. podle toho jak pozdě večeřím.. na noc zase není dobré zatěžovat moc žaludek. Důležitej je spánek, protože to právě svaly rostou, takže žádný ponocování, chlastání a kouření
Enjoy!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.