Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, potřebuji živnostenský list na provoz kuchyně ale né restaurace, nemám vzdělání ani potřebnou praxi, ale asi největším problémem je že mám zápis v TR a mám podmínku za podmíněné propuštění z VT. Kdo mi poradí.
Dobrý den, obávám se, že
i k provozování kuchyně - vývařovny je třeba vlastnit živnostenský list v oboru hostinská činnost. Tento obor spadá do řemeslné živnosti, tudíž budete muset dokládat odbornou způsobilost výučním listem v oboru kuchař, popř. jiné potřebné vzdělaní, nebo musíte mít alespoň 6ti letou praxi. Jak dalece vadí zápis v TR netuším.
Živnostenský zákon + přílohy k němu a v řadě neposlední živ. úřad dá relevantní info, co kuchtění brání + zjistit si další - hygiena ...
doplněno 27.11.13 21:33: Já to beru tak, kdo má int si to může vyhledat, dle mne je to jen pohodlnost, ne-li něco jiného, Až bych nerozuměl tak se poptám. Většina lidí čeká, co se jim předloží, než být aktivní, tak to pak u nás vypadá. Pořád je tady strach z úředníků. Zda při kuchtění bude vadit jaký trest to řeknou snad jen úřednice, každé podnikání má své.
Tak nebrouzdat, není kde, vaření na intu nenajdete, řeší to ten živnostenský zákon, vizte jeho přílohy a dozvíte se i o požadavcích.. Kdybyste si je přečetla, jste doma. Nejspíše hostinská činnost (chcete vařit nebo i prodávat). Zajdu tam s 1 000 Kč, pobavím se, nebo předem zavolám. Nekoušou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.