Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kytarové multiefekty,pedály apod

Od: tomy1997 odpovědí: 2 změna:

čauko,potřeboval bych poradit,chystám se koupit nějakej efekt a mám problém že vlastně jaký sou přesně funkce multiefektu,padalového efektu a wah-wah pedálu a ještě nožních přepínačů(footswitche)? Prosím o radu..předem díky moc!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jami*
hodnocení

0x

Moje odpověď Tě asi moc nepotěší, ale úplně nejlepší bude, když ty hesla napíšeš do google a nebo abys přesně viděl co kterej umí, rovnou na youtube. Napiš třeba:"wah wah pedal"nebo "multiefekt"a ono ti toho vyskočí, že nebudeš vědět co dřív zhltnout :)

Takovejch videí existujou neskutečný množství, třeba se ti v nějakym i něco fakt zalíbí a řekneš si to je přesně to co bych chtěl :)

Tady máš nějaký co jsem vybral úplně narychlo namátkově:

wah wah

multiefekt

footswitch

atd.. :)

figurek*
hodnocení

0x

Efekt wah wah je to, čemu se lidově říká kvákadlo. Je to dost úzká a přeladitelná pásmová propust, kdy kytara při šlapání na pedál kvákadla skutečně vydává zvuky podobné kvákání, takové to táhlé váuáuáu.

Efektu typu Flanger je založený na skládání zvuku s jeho fázovým posuvem, ale ten nekupuj, protože tě přestane bavit. Jestli chceš slyšet flanger, pak si na Youtube najdi písničku Zahrada ticha. Začíná kytarou hranou přes flanger. Podle mě nic moc. Já bych celou tu předehru odmazal.

Multiefekty samozřejmě obsahují bustr a některé lepší mají například taková dodělávátka, jako elektronický posun zvuku o oktávu nahoru nebo dolů. Ty se přepínají nohou na nožních přepínačích (footswitch). Každá krabička to má jinak, takže ti doporučuji: než zainvestuješ, vezmi si kytaru, skoč si někam do hudebnin a nech si ten efekt ukázat v chodu.

Tak mnoho zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]