Nejste přihlášen/a.
Lidičky,
podle sdělení vedoucí doručovatelů tady v Jablonci, prý teď smí pošta doručit balík, v případě že Vás nezastihne doma i sousedovi, a vy si pro něj musíte dojít k sousedovi. Tahle možnost prý platí pro všechny, a kdo ji chce zakázat, musí podepsat na poště zrušení této možnosti.
Mě to připadá neuvěřitelné, jak asi bude soused prokazovat, že mě balíček dal, nebo já, že mi ho soused nedal?
Nevíte o tom někdo něco víc?
O balících nevím ale nedávno jsem řešila se sestrou která doručuje, jak je možné, že moji doporučenou poštu a peníze dává doručovatelka lidem v domě. Může to dělat a pokud si to nepřeji, musím to na poště písemně zakázat. Ještě jsem se pídila po tom, proč jeden měsíc mám ve schránce složenku na peníze a další měsíc je doručovatelka vyplatí v hotovosti. Doručovatelka má strop 200 000 u sebe a když zrovna nenese důchody tak mi donese vyplacenou složenku, je to jen na jejím uvážení a opět, pokud si to nepřeji musím to písemně zdělit poště. Postavené na hlavu, že? Minulý měsíc vyplatila moje peníze osobě v domě, já nic netušila a ta osoba mi peníze dala až za 2 týdny jelikož proč by měla ona vyjet 4 patra, přece přijít si mám já a mám být ráda, že nemusím na poštu. Jak jsem si mohla přijít já, když jsem netušila, že peníze přišly? Myslím, že pokud bych nešla ven a tu osobu nepotkala, jsou moje peníze u ní dodnes.
Tak už jsem to našel taky. Opravdu je to pravda. Ten dotaz jsem posílal z práce, a tam moc času na hledání po internetu není. Kolega s tím přišel z pošty. Je to celé postavené na hlavu. Oni si ulehčí práci, a nastaví to automaticky všem. To snad není možné. Proč to nezavedou jen lidem, kteří to chtějí? Proč všem a bez upozornění. Kolegovi takhle leží, bez jakéhokoliv upozornění, balíček u souseda už od 11.11. Dnes teprve na poště zjistil, že ho tam má. Balík z ciziny, zaplacený předem, leží někde u nějakého souseda. Neuvěřitelné, co se děje. Ať poštu zrušej, když nechtějí doručovat a je to.
Nicméně dejte si na to všichni pozor. Až nedostanete zásilku, poptejte se u sousedů, možná leží u nich. Báječné ne? Postavte se u vchodu, a každého souseda ze vchodu se zeptejte, jestli u něj neleží vaše zásilka. Jo a modlete se, aby neodjel na půl roku na stáž.
Čtu a nevěřím tady vlastním očím. Třeba s doručením důchodu dělá pošta takové obštukce a tady vidím, že je schopná dát mé peníze komukoliv ze sousedství. Přitom jsou služby pošty čím dál dražší. Kam to spěje?
A jak zjistím, u kterého ze sousedů moje zásilka je? To dostanu do schránky od pošťandy nějaké upozornění, že mám balíček u Nováků? Nebo musím pátrat sama?
A nejlepší to mají ti, kdo mají za sousedy početnou cikánskou rodinu. Ti už nikdy svou zásilku neuvidí. Jaga.
Nakonec, kdo viděl film Zítra to roztočíme drahoušku! ví, co se může stát s balíkem vajec, když ho pošťanda dá Novákovým namísto Bartáčkovým!
Taky mě to dneska dostalo. Na webu stav doručena. Divné, doma nikdo být nemohl. Nakonec ve schránce lístek Upozornění o náhradním doručování zásilky s tím, že dopis je u sousedů. Hm paráda. Aktuálně tam nikdo není a jak je tak znám, tak tam nikdo moc nebývá.
Zezadu upozornění pokud si to nepřejete, podejte to písemně na poště.
Jinak papír se má dát sousedovi jako doklad o převzetí zásilky.
Také se mi tento způsob doručování nelíbí. Už jsem se zarážela nad tím, že když z paneláku vyzvoní x zvonků a dojde nás dolů 10, tak nechce ani průkazy a dopisy a všechno vydává bez toho - tady se podepište a tradá.
K babičce, která bydlí na malém městě, chce pošťačka vždy OP a to bydlí v domě sama (tedy ne sama, s dědou).
Je mi ztoho zle.
doplněno 27.11.13 18:01:Jinak soused musí souhlasit s tím, že peníze zaplatí, balík převezme nebo peníze vám předá.
Ano je to tak, dají vše klidně sousedům, ale kdyby jste šel pro doporučený dopis třeba svojí manželce, tak to vám nedají, ale sousedům klidně. Hrůza!
Prosím odkaz na předpis, který toto vyžaduje. (průkaz)
doplněno 27.11.13 19:46:Resp. tuto klauzuli obsahuje.
To je ale o něčem jiném, sousedé žádný průkaz mít nemusí, pokud jdete pro doporučený dopis, balík, peníze pro osobu co žije s vámi v bytě tak bez průkazu nedostanete nic a to ani v případě, že jde o dobírku kterou zaplatí. Mimochodem, ten průkaz není zadarmo a čím víc osob určíte, tím víc zaplatíte. Je na dobu určitou, pak musíte žádat a platit znovu. Sice to není horentní suma a platí asi 3 roky, nicméně to, že musím na poštu mě obtěžuje.
doplněno 27.11.13 19:55:Tak jsem šla kouknout na ten svůj, platí 5 let ale možná je dnes už všechno jinak.
Ano, klidně doručí balík sousedům.
Jsem invalidní důchodkyně na vozíčku. Takže je předpoklad, že jsem většinou doma. Nejdříve jsem převzala jeden balík sousedům. Pak druhý, třetí a pak další. Někdy až 7 balíků, hlavně před Vánoci. Pak už mi i sousedé hlásili, že jim přijde balík. Já, pak doma čekala, kdyby náhodou přijel pošták. Nemohla jsem nikam na el. vozíčku ani vyrazit,ani procházku. Ale pak jsem zjistila, že pan pošták se už ani nenamáhá, někde zvonit a zastavil hned u mne a já přebírala balíky, ani nevložil do schránky lístek, že balíček je u nás. Pak syn běhal po obci a roznášel balíky. Až řekl dost ! Také se mi stalo, že přišel pro souseda ( bydlí tak 500m) balík na dobírku, já zaplatila 1300,-. Ale soused tvrdil, že si nic neobjednal a platit nic nebude. Balík také nechtěl. Když přišel syn domů, vzal dobírku, šel za sousedem. Nakonec soused zaplatil a převzal zásilku. Chtěla jsem sousedům pomoci, aby nemuseli do města na poštu. Ale od té doby, nepřijímám žádné balíčky pro sousedy. Ted mám klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.