Nejste přihlášen/a.
Poradí mi někdo, co dělat pokud mám zápočtový list od zaměstnance ale není zde nikde uvedeno, jestli měl nebo neměl srážky ze mzdy (exekuci)? On sám neví jestli něco platil. Pokud mu předchozí zaměstnavatel nic nenapsal do zápočťáku můžu počítat s tím, že žádné srážky neměl? Děkuji
1-To se do zápočtáku nepíše.2-Ne nemůžete počítat,to je povinost budoucího zaměstnance ohlasit nějáké povinné srážky z platu
Exekutor se novýmu zaměstnavateli určitě ozve aspoň u mně to tak bylo i když sem novýmu zaměstnavateli exekuci zapomněl nahlásit.
Sice by to na zápočťáku mělo být, ale stejně byste nemohla srážet ze mzdy bez dokladu (soudního rozhodnutí), ani byste nevěděla kam a pod jakým VS posílat.. Vyčkejte , pokud má zaměstnanec exekuce , tak vás exekutoři cca do 3 měsíců osloví , nečastěji přez datové schránky , či poštou.Bez oficiálního dokladu nelze ze mzdy nic srážet.Nečekejte , že Vám zaměstnanec řekne kolik mu máte srážet ze mzdy a dá vám doklady , které jistě doma má Měli jsme zaměstnance na kterého chodili exekuce jak na běžícím páse ještě rok po nástupu do zaměstnání a pak to bylo docela složité posunovat přednostní a nepřednostní exekuce a třídit dle data soudního rozhodnutí.Chodilo to namátkově , podle toho jak si ho který exekutor zrovna našel.Takže jsme jednu exekuci posílali , mezitím přišla dalsí s přednostním datem , takže dopis exekutorovi, že tuto pohledávku pozastavujem a splácíme jinou ...
No , po dvou letech u nás skončil a docela se mi ulevilo.
To máte vlastně pravdu, že bych stejně potřebovala nějaký doklad na základě kterého srážet. Zaměstnanec je právě u nás už něco přes 2 měsíce a cca před měsícem nám přišla jedna exekuce, jenže já nevím, zda ji srážet nebo má nějakou s dřívějším datem. Tak asi začnu touhle. Exekutoři by si měli najít zaměstnance pokud je přihlášen k soc. a zdrav. pojištění, tak jsem to někde vyčetla takže už by se asi i ozval kdyby byl ještě nějaký. No já jsem z toho taky pěkně nesvá abych udělala vše správně..Děkuji moc
A ještě bych se zeptala, to datum podle kterého jsou pohledávky v pořadí, to se posuzuje datum nabytí právní moci? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.