Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šance dostat brigádu v Brně

Od: mantel odpovědí: 6 změna:

Mám v 16 letech dostat nějakou slušnou brigádu - v Brně, bydlím kousek od Brna a rozhodně se mi nechce třeba čistit papriky nebo zbírat okurky. Jak brigádu sehnat . Mluvím o brigádě na letní prázdniny. Mám rozeslat e-maily se žádosti předčastně (dle zásady kdo dřív příjde ten dřív mele) nebo jak?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co tedy chceš dělat? Rozdávat před supermarketem reklamní letáčky a usmívat se?

To ten sběr okurek či čištění paprik je daleko užitečnější. Neohrnuj nosík, mně by to vůbec nevadilo. Co je na tom odpuzujícího? A na Moravě se okurek rodí dost a o brigádníky jistě zájem bude.

Já jsem si za studentských let vydělávala pletím a okopáváním malých stromečků v lesních školkách. To by se Ti asi také nelíbilo. Celé dny ohnutá, záda bolela, ale časem jsem si zvykla a šlo mi to. Vydělala jsem si na rifle a nějaké další oblečení do školy.

Na gymplu jsem chodila na brigády natírat kovové konstrukce. Na dvě směny. Barva páchla, byli jsme celí pocákaní, ale bylo nás tam asi 10 študáků a tak jsme se při práci i zasmáli a pobavili. Slušně jsem si vydělala a dodnes na to ráda vzpomínám.

Ber cokoliv, žádná brigáda není přece natrvalo a ten měsíc či dva /nebo jak dlouho chceš brigádničit/ zvládneš i u těch okurek a paprik. A vyděláš si.ˇTěžko najdeš takovou práci, kde nebudeš nic dělat a posypou se Ti peníze. Navíc každá práce Ti předá určitou zkušenost.

A jestli mohu radit - domluv si brigádu včas, na jaře už budou jistě obsazené i ty okurky a papriky, tak abys nezůstala bez brigády. Je o ně velký zájem. Tak moc neváhej a nevybírej, abys nepřebrala. Jaga.

mantel
hodnocení

Nejlépe brigáda v nějakém elektru, obchodě či skladu ... prostě na pole se mi nechce a to z 2 důvodů ten první se vám může zdát nějak divný, ale prostě nechci strávit prázdniny na poli jako otrok v 36°C a zbírat papriky, ten 2. důvod ,několik kamarádu na takové brigádě byli a zemědělci je nehezky ošidily pokud vůbec zaplatily tak o dost později než měli (1-2 měsíce) a když tak asi polovinu nebo dokonce čtvrtinu dohodnuté ceny, žádnou smlouvu sepsat nechtějí takže se jedná v podstatě o práci na černo .

martinaa*

Kamarádi měli jako takoví "otroci" 3x tolik, než v nějakém elektru. Jedna byla v řepné kampani, další na rajčatech a jahodách. Jo, bylo vedro, ale sranda, pokud tedy extrémně nezapršelo. A peněz vydělali opravdu dost - kde nechtějí sepsat dohodu o provedení práce, tam nechoď, to je jednoduché. Férový zaměstnavatel ji samozřejmě sepíše i s jasně dohodnutou a vyjádřenou sumou´.

Chce to vybírat, pečlivě, je to otravné, ale vyplatí se to. Osobně můžu doporučit umývání oken na benzince, je to makačka, ale vydělat si v Brně za den 700,- - 1000,- nebyl žádný problém.

doplněno 27.11.13 18:47:

Zvidavajanca, neodpustím si dotaz - byla jste někdy v call centru?

Velký výdělek? Pokud Vás nevyrazí hned v prvních 14 dnech, pokud nemáte žádného zákazníka, tak za měsíc vyděláte tak 2000,-. Potom, pokud nemáte výsledky, Vás vyhodí, hodně lidí nevydrží ten tlak a odejde samo. Byli i tací, kteří letěli po týdnu, protože na to prostě neměli buňky.

Až ti, co tam byli déle a uzavírali spoustu obchodů (a u toho zvládli luštit křížovky, plést a svačit) měli slušné peníze.

zvidavajanca*

Hele chceš-li velký výdělek běž do call centra (je tam i klimatizace). V Brně je jich několik, berou vpodstatě všechny, co se nebojí komunikovat. Sehnat tuto práce není ani v létě nijak těžké, ale taková práce má svá úskalí.

Je jedno, kde pracuješ - nejen zemědělci, ale i skladníci a kdokoliv jiný může dělat na černo. Základem je mít podepsanou smlouvu se vším důležitým (vzory najdeš na internetu).

Víš-li co chceš, reaguj na nabídky, dívej se kolem sebe zda někde nenajdeš inzerát, že někoho hledají, zmiň se o tom před známýma, rodinou (u rodičů v práci brigádníky nehledají? nemá někdo v rodině firmu?).

A nauč se dobře sebe "prodat". Nebudeš jediný zájemce a na pohovoru taky nebudeš jen ty, ale spousta jiných.

hodnocení

0x

Každej se honí jenom za ziskem (peníze jsou peníze to je jasný )z brigády.Je ale taky trochu duležíté kdo s tebou bude pracovat jestli si sednete a jestli tě to bude bavit a o to je to lepší...

hodnocení

0x

papriky bych nezatracoval... dělali jsme to taky. Všichni měli pár kousků a 2 vrstevníci měli hotové celé bedny, to jsme čuměli. Základem je nepoužívat nůž! Stopku prudce zarazit dovnitř a hned s ní trhnout zase ven. Vytrhne se skutečně jen střed a zbytek je neporušený. 1 paprika = 2-5 sec a to jsou docela dobrý peníze :-D

Do teď to tak dělám doma s každou paprikou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]