Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, měla bych prosbu, nevím si už rady.Jsem nyní nezaměstnaná,ne moji vinou, ale snižováním stavu lidí z firmy,dostala jsem i odstupné a můj přítel je ke mne zlý a nechápe jak se cítím bez zaměstnání poprvé v životě.Jsem vedená na úřadu práce a snažím se hledat novou práci všemi možnými způsoby jak to jde. Nedávno jsem se přihlásila na rekvalifikační kurz, který je placený úřadem práce a přítel mi nadává, že jsem líná potvora a že se mi nechce pracovat.Do školy studovat, prý chodí jenom dětičky a ne dospělí lidé mi tvrdí on.Já si osobně myslím, že mi to pomůže zvýšit možnosti se lépe uplatnit na trhu práce a zvýšit si sebevědomí a sebedůveru. Přítelovi kamarádi mu tvrdí, že stačí někde u firmy zaklepat a říct, že chci pracovat a mám hned práci, bez výběrového řízení a pohovoru, že moje nohy a zadek rozhodnou o všem. Představují si to chlapi moc jednoduše, a tak to není i když vypadám prý atraktivně. Jak mám příteli vysvětlit, že se snažím na maximum, když on mne ponižuje, že jsem neschopná, blbá a líná? On sám nepracuje a žije z dědictví po jeho příbuzných a snaží se semnou manipulovat. On neví, co to je slovo snažit se, psát motivační dopisy, posílat životopisy, chodit na přijímací pohovory. A taky mi řekl ,že když už konečně budu pracovat, že mi nemusí nic přispívat na domácnost a bude se mít lépe, že na mne blbé blondýně ušetří. Děkuji moc všem za pomoc.
"že když už konečně budu pracovat, že mi nemusí nic přispívat na domácnost a bude se mít lépe, že na mne blbé blondýně ušetří."
Proč žijete s takovým hovadem, to je mi fakt záhada.
Záleží na Vás, zda chcete s takovým blbcem ztrácet mládí a čas, nebo přestanete skuhrat a zbavíte se ho.
Opravte slovo přítel na NEPŘÍTEL a jednejte dle toho .
Síla vztahu a nejdůležitější povahové vlastnosti se projeví právě v takovýchto situacích.Když svítí slunce a je modré nebe ,umí být milý úplně každý...
Nikdy bych si nedovolila vůči cizímu člověku použít hrubé slovo, ale budu citovat Vašeho "přítele". Nejste líná a neschopná, ale blbá jste.
Proč s ním zůstáváte? To nemáte na jiného kluka? To si nevěříte? Okamžitě bych takového pitomce kopla do zadku. Lepší je zůstat třeba půl roku sama, než živořit s ním a nechat se ponižovat.
Rozejdete se s ním a to hned. Takového si opravdu nezasloužíte. Navíc sám nepracuje. Jen až se mu to jeho slavné dědictví rozkutálí, pozná sám. Ale možná, že pak někde ukáže zadek a nohy a všichni mu budou nabízet tu nejlepší práci. Je to ubožák, divím se, jak může vůbec někdo žít s podobnými názory. To by už bylo snad lepší nemít žádné, než takové.
A co mi vrtá hlavou? Proč nazýváte toho ubožáka "přítel"? Proč to není třeba partner či druh? Každá tvrdí, že má přítele. Přítel jí pak zahýbá, mydlí ji apod., ale je to PŘÍTEL! Podle mě spíš nepřítel.
Včera mě v Krimizprávách dostalo, když tam ukazovali, jak "přítel" ubil "přítelkyni" kuchyňskou pánvičkou. To byl tedy opravdu superpřítel. Čeština má přece tolik různých slov, proč nějakého surovce a parazita nazývat přítelem? Přítel, to je někdo úplně jiný. Jaga.
Já bych se na něj vyprdla. Ten si vás ani nezaslouží. Určitě najdete lepšího. A jak už někdo tady psal, vypadá to, že se vám vztah rozpadá. Už to, že sem o něm píšete je znamení, že pochybujete o svém vztahu. Tak hlavu vzhůru, odejděte od něj dřív než to udělá on a snažte se od něj odpoutat. Lepší je být sám než s někým takovým, kdo vám bere jen sebevědomí.
Nechci být zlá, ale myslím, že právě proto, že on je zajištěný, tak od něho slečna neodejde. Taky způsob žití - obvykle ti bohaí chlapy pěkné holky na rukou nosí - u Vás je to nějaký divný, myslím, že Vás brzy vymění Váš "partner" sám, už jste se mu přejedla. Být Vámi, zachovám si zbytek důstojnosti, a ukončím to dřív.
Takhle jak jste to napsala Vám každý hned napíše, jaký jste chudák malá. No má to jednu vadu neslyšeli jsme protistranu. Všem těm hrubým slovům od vašeho přítele chybí to hlavní = KONTEXT. V rámci hádky padá ledacos a běžně ještě horší slova, jenže oboustranně. Pokud nejste manželé a chcete, přeženu každý měsíc v obchodě šátek od armaniho nebo třeba jen nákupy potravin, které několikanásobně převyšují vaše fin. možnopsti = hrazeno z jeho dědictví, potom se mu ani nedivím. To ale jen hádám, když jste zmínila, jak je zavodou, je hulvát a přesto jste s ním... Co se týče toho zaměstnávání. Kdo chce, práci si najde. Problém je, že Čechům kdejaká prácička nevoní a tak tu máme přehršel lidí odjinud, kterým práce nesmrdí. Váš dotaz není dotazem. Vy jste se chtěla pouze vypsat a chtěla jste slyšek jaký jste chádák malá.
Kontext je úplně šumák. Kdo si k druhému toto dovolí, třeba i v hádce, tak je prostě hovado.
doplněno 27.11.13 11:51:"Kdo chce, práci si najde."
Na tohle moudro jste přišel sám? On je totiž rozdfíl mezi chlapem, co může vzít kdejakou fušku na stavbě apod, a ženskou. Opět je rozdíl mezi vyučenou cukrářkou, nebo gymplačkou, co manuálně nikdy nic nedělala.
Mamka dělá na UP, vím, jak to chodí, kolik lidí hledá práci, jak dlouho ji hledají a jak jsou zoufalí. A pak přijde nějaký chytrák s touhle hláškou..
Jestliže pan přítel sám nepracuje, práci nemá a neshání si, tak nemá co druhému o shánění si práce povídat. Rekvalifikace je úplně nejlepší nápad. Může se stát, že co se naučíte, nevyužijete hned. Ty poznámky kamarádů asi pěkně stresují - držím palec. A našla bych si pro tuto chvíli pokud možná jiné bližní.
No, ale tahle situace je častá u obou pohlaví, kdy jeden chodí brzy ráno do zaměstnání a druhý leží v posteli, a i když pobírá dávky, je mu vyčítáno, že nenosí peníze, ať si najde dvě zaměstnání, ať jde rovnat zboží do regálů, hlídat objekty atp.
Pořád tvrdím, nejde o to "najít zaměstnání" a otročit za min.mzdu, ale nechat se zaměstnat s dostatečnou mzdou, aby se dalo žít i v důchodovém věku.
Ve Vašem případě může zadek i nohy pomoci při výběrovém řízení, na druhou stranu bych nevylučoval, že si najdete jiného možná ženatého přítele.
Třetí nejčastější odpověď umírajících na otázku co by v životě udělali jinak byla, že by se míň dřeli v práci.
Mě bude 50, dcera za rok maturuje, syn už je vyučený a má práci.Manžel mi skoro obden nadává, jako Váš "přítel" - a ještě ho očkuje tchyně. Vemte nohy na ramena a budťe ráda, že nemáte děti. Pokud to přežiju a práci najdu, až dcera odmaturuje, chci se rozvést.Jste mladá a hezká, určitě si práci najdete, život máte ještě před sebou a určitě Vám pomůže i kurz, při hledání práce. Moc držm palce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.