Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zjistit plodnost

Od: karolina02 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

nevíte, kam si mám zajít, aby jsem zjistila,jestli jsem plodná? Jaké jsou k tomu podmínky a jak to asi tak probíhá?

Moc děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Já si myslím, že zjistit plodnost u ženy jde jen otěhotněním a žádné výsledky lékařských vyšetření nezaručí, že je schopna počít a donosit dítě. Doktor může z krve zjistit hladinu hormonů i jestli má žena dostatečnou zásobu vajíček, na ultrazvuku uvidí, jestli jsou vaječníky i děloha v pořádku, jestli žena nemá myomy. Ale taková endometrióza se dá potvrdit jen laparoskopicky a tohle jen tak nikdo dělat nebude. Hodně žen, které jsou z lékařského hlediska naprosto zdravé, otěhotnět nemůže. Lékař Vám možná potvrdí, že vnitřní orgány jsou v pořádku, ale o budoucí plodnosti to nic vypovídat nemusí.

miljan*
hodnocení

1x

Zkus to naostro, jestli víš, jak se to provádí. Je to celkem příjemné. *modla*

drejdl*
hodnocení

1x

Vyšetření plodnosti provádějí centra asistované reprodukce, jsou v každém krajském městě. Kde je to nejbližší a nejvhodnější Vám řekne Váš gynekolog nebo najděte na internetu. Pokud ale budete mít doporučení od lékaře, bude z toho část hradit pojišťovna. Je třeba vyšetřovat oba v páru.

uska*
hodnocení

0x

Samozřejmě na gynekologii ke svému lékaři, ten vám poví podrobnosti. Myslím, že u zubaře byste neuspěla.

karolina02
hodnocení

Vážně? Chtěla jsem jít k ušnímu :D :D ...

Jen jsem chtěla poprosit jestli s tím nemá někdo zkušenosti a jak se to provádí. Ale i tak děkuji za ochotu.

mowla*

Zkus tohle - ivfbrno.cz/... ... Jsou dobří - i když osobní zkušenost nemám... ;) Něco se na tom webu dočteš, něco ti řekne gynekolog - a nejvíc se dozvíš, když si na tu kliniku zajedeš (nebo na jinou)...

Jen velmi obecně - nejde o jeden ´test´, ale o několik - od průchodnosti vejcovodů až po životaschopnost vajíček... A - pokud k testům nemáš závažný důvod, zaplatíš je i s ´chlupama´, pokud důvod máš (a splňuješ ´podmínky´), část testů a posléze možná i ´lečby´ platí zdravotní pojišťovna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]