Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
je mi nějakých 27 let, mužského rodu a nikdy jsem ještě nebyl na operaci. Nyní mi ortoped doporučuje, abych šel na operaci pravé ruky, kde mám zánět šlach. Jedná se o ty dva natahovače palce, které zlobí. Dostal jsem obstřik a ortoped mi doporučuje, abych si to nechal operovat, protože se tím vše rychle a efektivně vyřeší. Mám totiž manuální a náročnou práci. Pracuji ve strojírenství a prý se tyto problémy budou vracet. Obstřiky jsou prý spíše chvilkové řešení a v mém případě, kdy mám těžkou manuální práci, se to prý bude velmi rádo vracet.
Nikdy jsem nebyl na operaci a tak se samozřejmě trošku bojím. Zjistil jsem si na internetu nějaké informace o tomto zákroku. Je to v lokálním umrtvení, cca na 30 min. a pak mě pustí domů. Když budou na mě hodní, tak mě prý možná i nechají dívat se u toho na televizi. Poté min. dva týdny v klidu a odpočinku a poté je možné se vrátit do práce.
Byl bych rád, pokud by se někdo našel, kdo má s tímto již nějaké zkušenosti, ať mi sem napíše, jak to probíhalo v jeho případě. Mám trochu strach, nikdy jsem nebyl na žádné operaci, ale tohle je prý efektivní a účinné řešení.
Víte, jsem docela "nervák" a v některých situacích to je u mě těžké. Projevuje se to např. častějším chozením na záchod. Vím, že je to zákrok na cca 30 min. ale také se bojím co by se stalo, kdybych zrovna potřeboval na velkou. Napadlo mě jako prevence Imodium. Nikdy jsem ho ještě neměl. Běžně a občas při problémech beru Endiaron.
Možná, že se vám to bude zdát úsměvné, ale myslím si, že to jsou běžné obavy člověka, který s tímto nikdy neměl žádné zkušenosti... Vždyť u každého to bylo a nebo ještě bude poprvé, tak snad chápete...
Příběh z ortopedie:
Jen komu se to bude chtít číst... Byl jsem u prvního ortopeda. Ten mě měl vyšetřeného za 3 min. a prý to mám jen z přetížení. Ruka je zdravá. Nezajímalo ho, že jsem už měsíc doma a pokud by to bylo z přetížení, tak by problémy ustupovaly a ne pořád byly stejné. Doporučení? Vyměňte težkou a namáhavou práci. Ano, to bych rád, ale v téhle době hledat něco jiného?
Šel jsem tedy k druhému ortopedovi. Primářortopedického oddělení okresní nemocnice. Pohledem zkoukne zápěstí = "Máte tam zánět"...
Cože? Koukám na něho jak na blázna...
Prstem se dotkne jednoho místa na zápěstí... "Bolí?"
Já: "Ano, bolí."
Doktor: "Vždyť povídám, máte tam zánět. Vidím to odsud."
Doktor: "Vezmeme to postupně" a mačká několik bodů. Nejdříve na palci kloub, druhý kloub, kloub u ukazováčku, něco pod palcem a pak zápěstí. Pokaždé mi povídá jen jestli to bolí? Tak já na něho pořád NE,NE,NE ... AU, to bolí... Doktor: "No, je tam zánět. Dáme jeden obstřik a když se to dvou týdnů nezlepší, tak operaci, protože už jen od pohledu vidím, že to máte déle než měsíc, který jste mi říkal."
Já když jsem měl zánět šlach,byly to tedy šlachy,co hýbou celou dlaní.tak jsem to poznal tak,že jsem si druhou rukou sevřel ty šlachy pod kůží,ce měly zánět a při hýbání se mi šlachy neposunovaly pod kůží hladce,ale jakoby drhly.Bolest hlavně při hýbání.Doktorka řekla klid,nebo se to vrátí.Naštěstí se to nikdy nevrátilo.
Říkají že endiaron nenarušuje střevní mikrofloru.Imodium je prej driják jako blázen,ale prej pomůže ihned.Oboje jsou volně prodejné léky a mohou se používat prakticky neomezeně,ale pokud jde o Imodium tak si myslím že by to u vás mohlo účině zabrat a nepovolit kdežto u endiaronu se jedná jen jako by o zahuštění stolice,ale na wc jít můžete.
Plácáte oba kraviny.Endiaron není na zahuštění stolice ale desinfikuje střeva při infekčním průjmu!Takže když není průjem z infekce,ale jen např.za špatného jídla nebo jiných příčin,je zbytečné ho brát.To samé když je průjem z infekce,nebrat prášky na zastavení průjmu,ale na dezinfekci střev,např. ten Endiaron.Protože při infekčním průjmu je špatné,když se berou prášky na zastavení průjmu,průjem je v tomto případě nutný,aby infekce vyšla ven.Proto se musí v lékárně dávat pozor,aby na infekční průjem nedali prášky na zastavení průjmu,ale na desinfekci,popřípadě antibiotika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.