Nejste přihlášen/a.
Pracovníkům ve školství přísluší 12 dnů na samostudium. Letos byl tento limit vyčerpán a přebývají 4 dny. Zaměstnavatel proto nařídil vykonat práci ve škole. V zákoně 563/2004 Sb., v hlavě III, § 22a se uvádí,že... pedagog. pracovník vykoná sjednanou práci v prac. době, kterou si sám rozvrhuje a na místě, které si sám určí. Lze tedy vykonat sjednanou práci doma (úspora provozních nákladů školy)?
Ano, pokud jde o práce nesouvisející s přímou pedagogickou činností (typicky třeba to samostudium), tak ho pedagog může provádět v době a místě, který si sám určí. Na druhou stranu zaměstnavatel může mít dobrý důvod k tomu, aby byla určitá práce odvedená ve škole (třeba má důvod si myslet, že čas určený k samostudiu strávíte na předvánočních nákupech). Mně se vždycky vyplatilo si to s šéfem vysvětlit a dohodnout. Mnohdy se při tom dá najít kompromis, kdy jsou spokojené všechny strany.
Ahoj. Většinou, každé vzdělávací zařízení řídí ředitel. A ten určuje jak se v něm a kdy bude pracovat. Někdo do plánu napíše domácí samostudium, zkontrolovat inventární knihy a jiné podobné věci a pak je oblíben pro své rozumné rozhodnutí. A nebo nařídí na devátou hodinu poradu a v poledne jsou kantoři stejně doma. A není, až tak moc milován. Poptejte se na tohle téma někoho, kdo musí v práci makat 8 hodin jako šroub, s pár minutama pauzy na svačinu. Někdo prostě dělá od půl osmé do oběda a má celkem v roce 3 - slovy tři měsíce prázdnin.
No jasně, to jsem čekal. Dříve, před kantořinou jsem dělal manuálně jako strojní zámečník, tak mohu porovnat. V posledních 15 létech nemá situace v učňovském školství daleko od filmu Bastardi. Zkuste 4 hod. denně, aspoň týden takové "zlaté děti" vzdělávat.Mají IQ pod 100, hlásí se do učebního oboru jen pro výplatu soc. dávek rodičům.Polovina z nich není schopna napsat jednoduchou větu. Vystavte jim výuční list a nechte opravit moderní auto. Rychle by jste měnil zpátky ty minuty na svačinu.Zpět k tématu. Jsme asi jediná škola v okrese, kde řed. požaduje nástup o pololetních nebo jarních prázdninách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.