Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslovit zaměstnavatele?

Od: samanta odpovědí: 1 změna:

Pěkný den všem,

jsem 4 roky po maturitě (Obchodní akademie), abych pravdu řekla, tak mám pocit, že už si nic ze školy nepamatuju, možná především proto, že jsem celou tu dobu dělala asistentku otcovi (jednoduché administrativní práce jako OSVČ), jelikož bych ráda "se sebou" něco udělala a osamostatnila se, tak uvažuju o tom, jak udělat první krok při hledání zaměstnání, jsem z menšího města v oblasti, kde je to s prací poměrně bídné.

Napadlo mne oslovit např. úřady (FÚ, MěÚ apod.), zda nehledají nějakého nižšího administrativního pracovníka - třeba bych se časem vypracovala výš (mám v plánu doplnit si vzdělání), popř. bych měla díky této nabyté praxi snadnější hledání dalšího místa... vím, že někde se prostě začít musí :)

Mám kontaktovat přímo vedení těchto úřadů nebo se obrátit např. na nějaké jejich infocentrum nebo je tento "nápad" nesmysl a měla bych se ubírat jiným směrem?

Děkuju za rady a přeju pohodový podvečer

Samanta

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Úřady musí na všechny pozice vyhlašovat výběrové řízení, které musí oznámit na úřední desce. Tam vás nikdo odkazovat nemusí, najdete si to sama. Naopak nekontaktovat s tím, že pošlete životopis "naslepo" - odkážou vás tam a zároveň si o vás můžou něco myslet, co by vás při pohovoru mohlo poškodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]