Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatečná směnka - jak

Od: ererr22fd odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, známému jsem před měsícem půjčil 20 tis. na nákup oken a lina. Nákup se nekonal a já bych rád dostal peníze zpět.

Možná mě požádá, zdali bych mu nepočkal s vrácením peněz..

Problém je v tom, že nemám nic a nikoho, co bych doložil, že jsem mu peníze půjčil.. Pokud by mě požádal o počkání vrácení, rád bych už vše měl doležené papírem.

Co taková směnka musí obsahovat? Musí to být na přesný datum, kdy jsem mu peníze půjčíl a nebo to je již jedno a napíše se tam libovolný datum..? Děkuji za rady . P.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doporučuji nevystavovat směnku, ale sepsat a nechat si podepsat dlužní úpis např. podle tohoto vzoru: vzory.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den. V papírnictví (či v kancelářských potřebách) se dají koupit tiskopisy, které jenom vyplníte a tam máte záruku, že je to správně ( směnka vlastní "bezprotestu"). Jinak se mrkněte sem na vzor: bez-registru-pujcky.cz/...

Na směnku napište datum klidně současné a hlavně datum, ke kterému má být částka splacená.

Otázka je, co budete dělat, když Vám nepodepíše vůbec nic a navíc popře, že jste mu cokoliv půjčil? Myslím, že toto jste měl řešit dřív, než jste finanční částku půjčil. Ale třeba Vašemu dlužníkovi křivdím a patří mezi poctivé a spolehlivé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]