Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc romove pachnou?

Od: hornza odpovědí: 8 změna:

Tohle neni zadny nesnasenlivy vylev, ale zajimalo by me proc romove zapachaji tim charakteristickym pachem. Bile obcany neni temer nikdy citit, dejme tomu v lete sem tam lze zacitit pach potu, ale romove jsou citit na pulku autobusu jakmile vejdou. Je to tim ze proste produkuji odlisny pot nebo nejake feromony nebo neco takoveho? Citi to mezi sebou? Smrdi jim bili? Prosim o seriozni odpovedi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alusska*
hodnocení

6x

Pridám přízpěvek z Indie (romové pochází jako etnikum z Indie, tak to souvisí).

Indové jsou cítit také velmi výraně, ale jinak, než romové. Je to takový kořeněný výrazný pach. Měla jsem v bytě na návštěvě indické kamarády - manželský pár. A musím říct, že ložnice, ve které spali byla načáchlá, jako bych tam pražila koření. Mají to v potu.

U Romů mi ten pach připomíná zápach odpadků. Bouchne to do nosu a není to příjemné - zvláště pak, když jste v malém obchodě a nahrne se jich tam třeba pět.

Taky nejsem rasista, jen to tak vidím.

hodnocení

2x

Myslím, že si páchneme navzájem. Na náš pach jste pouze zvyklý. Jiné rasy také páchnou. Mimo jiné proto je v multikulti zemích téměř nemyslitelné nepoužívat deodorant.

kikapali*
hodnocení

2x

já přináším poznatek z Afriky, konkrétně z Tanzánie, při cestě autobusem bez klimatizace mi také přišlo, že pot černochů je mnohem víc "nakyslý" než náš... taky nejsem rasista ;)

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. To se už někdy stane, že někdo smrdí. Někteří Hnědoobčané smrdí jako zvířátka, někteří ne. I takové znám. Znám i mezi bílými pěkně lepkavé lidi. Se tak někdy stane, že každej nevoní jako já. Ale, nečuchejte ke mě.

hodnocení

1x

Měla jsem, před mnoha léty, ve školce dva cikánky. Byla to velmi pracovitá a čistotná rodina a kluci byli bezvadní. V pondělí vymydlení kluci přinesli pyžámka, která byla vyžehlená a voněla aviváži. Po odpoledním spánku, když odhodili deku, zaplavilo lehárnu velmi pronikavé pižmo. ;) Jednou jsem jela na kolejích VŠB ve výtahu se zpoceným černochem, jen v trenýrkách, který se vracel zvenku z fotbalu pod okny. Páááni, to bylo! :D Nevzpomenu si, jak se jmenovala knížka, vycházející ze skutečnosti, kdy běloška putuje australskou divočinou s aboriginy. A ti se z ní mohou zbláznit, protože jim smrdí. Domorodci se nikdy nekoupali a přesto nesmrdí. Je to stravou. ;) To, že nám cikáni smrdí, není jen tím, že vylučují nějaký pach, ale i tím, že prádlo suší v místnostech, kde se vaří, peče, smaží. V bytě je hodně lidí, kteří se potí a mají různé tělesné problémy. Všechny tyto pachy se nasají do oblečení. Určitě smrdíme i my jim. Někdy je to velmi citelné v tramvaji a nemusí to být člověk jiného etnika.

wau
hodnocení

0x

Léta moje firma sponzoruje nejmenovaný dětský domov. Většina dětí je karamelové pleti, nicméně nikdy jsem žádný zápach který popisujete necítil.

pohanka*
hodnocení

0x

Je to též o hygieně. Hygieně těla, šatstva a bydlení. Tam, kde bydlí mnoho lidí, kde se pravidelně neuklízí, nevynášejí odpadky, nevětrá se, nepere povlečení, ani oblečení, jednou za třeba čtyři roky nemaluje, nedělá se generální úklid nejméně čtyřikrát do roka, kdy se odtáhnou postele a vše se vytře a vyluxuje, umyjou se okna, dají se čisté záclony a závěsy, tak tam to musí být nejen vidět, ale i cítit. S nedostatečnou hygienou, kdy se nemyjou každý den nohy a neberou se každý den čisté ponožky a spodní prádlo, máte zaděláno na pěkný smrádek, zatuchlinu. Taková smradlavá zatuchlina Vám pak sedí pěkně dlouho v nose. I když vystoupíte třeba z tramvaje, tak ji cejtíte. Já sem se jednou z toho smradu skoro pozvracela.

danecekdan*
hodnocení

0x

Protože se nemejou. Tím nemyslím všechny romy. I oni se dělí kasty, kdy třeba Olachům také smrdí "návštěvy" ze slovenska žijící v domech, kde dveře, okna atd. jsou již dávno použity na zátop. Není rom jako rom, ale bohužel u nás, v našem "sociálním státě na pokyn EU" jich je většina těch smrdících:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]