Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam vzít v ČR zahraničního turistu

Od: pavelstarsi odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

vracel jsem se do Pardubic, mezinárodním vlakem na trase z Budapešti přes Bratislavu, Brno do Prahy. A v kupé se mnou seděl cizinec a podívali jsme si v jednoduché angličtině.

Když jsme dorazili na území ČR, začal jsem se kolem Brna styděl za stav okolí ze kterého šlo z oken vlaku dohlédnout. Cizinec si prohlížel okolí při projíždění Brnem... a opavdu to co jde z vlaku vidět - zříceniny, vyvezený bordel, chátrající opuštěné domy - a to jen pár metrů od samotného centra. Úsek kolem trati od Koliště, Vlhké, Špitálka... hrůza. No ještěže nejdě vidět Brnox na Cejlu. Také nádraží v Brně je také hrůza. Zastaralé, nereprezentativní. Jak si něco takového může město o velikosti Brna dovolit...

Cizinec se mě poptával na Prahu, na dopravu po Praze, zajímavá místa které má vplánu navštívit,...

Dobře jsme si popovídali a cizinec byl spokojen. Já jsem také byl spokojen že jsem byl schopen tak dobře poradit. Sám mám přátele v zahraničí mimo Evropu. Už dřív jsem uvažoval, že bych je k sobě pozval na dovolenou, a ukázal jim to tady.

Podle mě ale stojí pro zahraničního turistu za návštěvu snad jen ta Praha. Nemůžu přijít na jiná místa v ČR kde je něco tak zajímavého kam bych mohl zahraničního turistu vzít.

Můžete mi dát tipy na zajímavá místa v ČR, která by stála za návštěvu?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Česká Kanada, Moravský Kras, Rudické propadání, Jeseníky, Lednicko-Valtický areál, Velký Kosíř, Pustevny, tisíce hradů a zámků, westernové městečko Boskovice, v Ratíškovicích si můžete půjčit šlapací drezínu a projet se po lesní trati... jen tak spatra vám můžu dát deset scénářů na výlety a ani jeden nebude v Praze nebo jiném velkém městě...

suchy*

s většinou míst bych souhlasil,přidal bych Třeba Krkonoše-Kovárna,Adršpach,Český ráj,ale nemůžu souhlasit s westernovým městečkem Boskovice.Bývalo to tam vynikající,takřka nepřetržitý program na úrovni,ale po návštěvě letos v létě obrovské zklamání.Odešel Mário Kubec,který tam dotáhl muzikálové herce a zpěváky,program 15 minut v poledne,naprosto trapný,evidentní známky úpadku a rozpadu,zavřená většina stánků a to bylo prosím o letních prázdninách.

Škoda, já tam byl naposledy někdy předloni a připadalo mi to takové příjemně "domácké", třeba v porovnání s westernovým městečkem Šiklův Mlýn, což je bohapustý dysneyland. Holt asi nic netrvá věčně.

dobrman*
hodnocení

0x

Mně osobně se hodně líbí Česky Krumlov, byly jsme poblíž několikát na dovolené a ráda bych tam jela zase

pavelstarsi
hodnocení

Děkuji za tip. Skutečně fotky a popis z Wikipedie... je to pěkné. Taková hezká městská památková rezervace.

Po tom co jsem zjistil polohu - tak je mi jasné, že tohle město bylo postaveno Němci. Stejně jako když jsem kdysi poprvé přijel do Ústí nad Labem, tak jsem si říkal, jak překrásná architektura... ale pak mi došlo, že se velmi nápadně architektuře z Německa. A jsme jen pár kilometrů od hranic.

A tady to píšou na wiki Český Krumlov v roce 1910 - 7,367 Němců a 1,295 Čechů.

Ten Krumlov stojí za návštěvu. Jen stojí za to zmínit, že to bylo původně převážně Německé město na našem území. Aby jsme se nechválili cizím peřím.

Němci mají nádhernou architekturu, jak z pohádky. Loni jsem navštívil Limburg v Hessensku. Určitě to stojí za návštěvu.

Kam vzít v ČR zahraničního turistu
Kam vzít v ČR zahraničního turistu #2

iz*
hodnocení

0x

Český Krumlov je dobrý tip. Já jsem návštěvy ze zahraničí (převážně z Německa, Rakouska, Holanďska a USA) brávala na Karlštejn, Křivoklát, Kokořín + Kokořínský důl, Českosaské Švýcarsko, Hlubokou, ...

Trošku z ruky - daleko od sebe Lednicko- Valtický areál na jihu , lázeňský trojúhelník na západě, Jeseníky + Beskydy na severu .trojhradí na východě. Hodně záleží na věku návštěvy. Zažil jsem to samé ve vlaku s mladými Iry na cestě po Evropě a dopadlo to stejně. Pro mládež člověka prostě nic než Praha a možná Stodolni nenapadne.
pavelstarsi
hodnocení

Kde přesně myslíte ty Beskydy na severu? Může mi přiblížit místo okazem na mapu a info co tam je zajímavého?

Původně jsem žil ve Zlíně a do Beskyd za Vsetínem jsem jezdíval moc rád a velmi často. Pro mě je to srdcová záležitost tam nahoře v tom koutku. Tam se opravdu cítím jak doma. : ))

checker
hodnocení

0x

Mám pár přátel ve světě, kteří navštívili ČR a líbila se jim např. určitě Praha, Český Krumlov, Karlové Vary nebo Plzeň

asdd
hodnocení

0x

V ČR je spousta pěkných míst, jak příroda tak i stavby, památky, umění... Ale i spousta těch chátrajících domů, bordelu a bronxů...

Zdelaka to neni jen Praha.

madla*

Celá Česká republika je krásná, to poznáte, když pobýváte léta v cizině a pak se vrátíte. Líbí se vám všechno, i ta špinavá zákoutí, zchátralé domy, dokonce i vlak, ve kterém jedete.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- nezapomeňte na Lednici a okolí, Macochu, Moravský Krumlov, Babiččino údolí, jinak Český ráj, Turnovsko, Jičínsko - mrkněte do internetu - a budete čubrnět, kolik je i mimo Prahu hezkých míst. Ale - Prahou nic nezkazíte. Tak ahoj. Marcela.

doplněno 05.12.13 17:23:

- pokud chcete na zahraničního hosta udělat dojem - a máte možnost cestovat autem - naplánujte si nejméně týdenní okružní cestu - od Moravy po Hřensko, tak, aby jednotlivé trasy na sebe zajímavě navazovaly.

- Samozřejmě si musíte zajistit i příslušné noclehy. Ale, vyhledat trasu musíte na internetu sám - musíte přihlédnout ke svým finančním i mobilním možnostem a taky ke vkusu cizince - co by chtěl vidět, atd. (- jo, ještě je taky zajímavý Jindřichův Hradec - a takových míst, na které si hned teď nevzpomenu, je v ČR opravdu hodně).!

- nesmíte hned propadat depresi při spatření nějakého "bordelu" - i v cizině mají svoje "temná zákoutí" zvláště ve vekoměstech, za která se stydí - prostě jim je neukazujme. Tak ahoj. Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]