Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mam dluh,který po mě vymáhá exekutor,byll sjednán splátkový kalendář,a v ponděli by byla splkatnost první splátky.Řekl jsem,že nevím jestli jsem schopen zaplatit tak rychle,a exekutor mi sdělil,že pokud do pondělka nezaplatím,tak přijede ke mně.Místo toho přijel už v pátek,aniž by se ohlasil,a začal okamžitě zabavovat majetek,který není můj.Bydlím v nájmu a veškerý majetek je majitelky bytz.a když jsem tuto skutečnost sdělil,tak řekl,že jej to nezajíma.Zabavil mi počítač,který jakožto osvč potřebuji k výkonu svého povolání,a syn počítač potřebuje ke studiu na střední škole,sdělil,že ho to taktéž nezajíma.a že vše zabavuje.Při odcchudu začal vyřvávat na celý panelík,že chce zaplatit do 3.hodin celý dluh,a vrátí mi veškerý majetek,Měl právo na takové jednání?Nechtěl nájemní smlouvu,kde je jasně uvedeno,že zabavovaný majetek není můj,ale majitelky bytu,nebral na vědomí,že zabavuje věc,co potřebuji ke svému podnikání./nemohu tisknout faktury,dávat nabídky potencionálním klientumú.Díky za každou radu,jo,choval se zcela arogantně a povyšoval se,a řekl mi do oči,že mě zničí.Manželka skončila v nemocnici.
Dobrý den. Exekutor není povinen ohlašovat nikomu svojí návštěvu předem. Pokud Vám odsouhlasil splátky, též to není jeho povinnost. Vyšel Vám vstříc a Vy jste hned první splátku nedodržel. Proto přistoupil ihned k výkonu exekuce. Každý se může dostat do potíží, ale je třeba vždy vidět věc ze všech stran, nejen z té svojí. Nemá smysl hodnotit zde chování a přístup exekutora, ten jedná v zájmu Vašeho věřitele...
Tady nezbývá nic jiného, než ihned zaplatit, nebo se bránit podáním vylučovací žaloby. Vy k ní musíte doložit, že Vám byly zabaveny věci, které potřebujete k podnikání a vlastník ostatních zabavených věcí musí doložit a prokázat, že patří skutečně jemu a ne Vám.
Já ke"kapce naděje"ještě doplním,že vylučovací žaloba musí být podána ihned,resp. do 14 ti dnů u onoho exekutora,který Vám věci zabavil.Předpokládám,že dotyčná osoba,která Vám prováděla exekuci se prokázala průkazem,rozhodnutím o exekuci a celou akci natáčela na video,jak jí ukládá novelizace zákona. Oni nám po naší vlasti také běhají falešní exekutoři,česky řečeno zloději.
Zdravim. Obavam se, ze z hlediska zabavovani veci byl v pravu. Zakony jsou nastaveny tak, ze exekutor muze veci zabavt a na vas (na majiteli) je, aby dokazal, ze nejsou vase. Tedy dolozit uctenky a podobne.
Z hlediak zabaveni PC je to asi za hranou. Doporucuju zajit do nejake obcanske pravni poradny hned zitra a tam vam poradi co a jak.
Udělal jste chybu, že jste oznámil, že prachy nemáte, měl jste si je sehnat. Když vám řekl, že přijede, mohl očekávat, že začnete uklízet. A už jste měl studovat exekuční řád a OSŘ. V EŘ si najděte o vyškrtnutí věcí ze soupisu. U vyloučení věci se postupuje dle OSŘ, i při částečném zastavení. Ano, může vám dát lhůtu na uhrazení. Ex se ze známých důvodů neohlašuje, už tak proti minulosti je výhoda oznámení rozhodnutí. Pokud jste měl doklady o vlastnictví třetí osoby (na vlastníka, tedy nepochybně), měl jste je strčit vykonavateli pod nos. Určitě jste byl poučen, a vykonavatel měl kamerku... To co říkal dokážete? Hajdy za právníkem s vlastníkem věcí, protože vám ty věci nevzal! V uvedených normách jsou i lhůty, ne co si kdo myslí... Předpokládám, že vám to někdo zkopíruje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.