Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dále s penězi od Lišky?

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:

Tento rok mi bude končit stavební spoření od lišky. Částka bude cca 135000,-kč?

Poradíte mi co dál s těmito penězi? Jak je dále investovat aby mi něco vydělali? Tyto peníze tereticky "nepotřebuji".

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já vybral a vložil na čevené konto u pošt spoř. a s ostatníma penězma mi tam vydělá víc jak kdybych dál spořil na stavebku po té co to skrouhli , i když už i tak mě dráždí s tím 1 % uroku na které spadli začínal jsem na 2,6 *bum*

patronka*

Ještě lepší než "červené konto" u ERA poštovní spořitelny je spořicí účet tamtéž, s výpovědní lhůtou 55 dní a zúročený 1,2%. Prostudovala jsem spoustu možností a nakonec jsem vybrala toto. Dnes jsou výhodnější půjčky než spoření, ale snad to nebude věčně.

cyril*
hodnocení

0x

Z jakého důvodu Vám spoření "končí"? Máte naspořenou celou cílovou částku?

hodnocení

Ano mám naspořenou cílovou částku. Já jen že mám příští týden schůzku s obchodníkem českomoravské spořitelny a budeme řešit co dále s penězmi :) A já vůbec nevím :)

stirecek*
hodnocení

0x
Heteraku to se tady řeší pořad, ještě ale nikdo nenašel způsob, jak zhodnotit peníze nad inflaci, takže ti nejspíš nikdo neporadi něco, co by se ti líbilo. Momentálně nejvyšší úrok dostaneš u Equa bank - od prosinec úctyhodných 1.6%! :) to ale na inflaci nestačí, takže budeš stále prodělávat. Na druhou stranu máš peníze kdykoliv k dispozici. O malinko lépe jsou na tom termínované vklady, ale opět pod inflací a na rok dva tři... Jediné kde můžeš vydělat (ale i prodelat) jsou akcie, třeba relativně bezpečný náš ČEZ, jen na dividende letos okolo sedmi procent plus kurzove zhodnocení. Nebo můžeš koupit akcie kotovane v Paříži nebo Vídni - třeba Erste bank, orko, popřípadě akcie v US. Tady mi pomohla ČNB devalvaci koruny, během půl hodiny zhodnocení o pět% :) jak přímo na akciich či hotovosti na účtech v dolarech či eurech. Jinak nevím o nicem, kde bys vydělal. Bez rizika se nad inflaci ale nedostaneš.

hodnocení

0x

Vybrat si druh sběratelství /mince, bankovky, pohlednice, sklo, hračky aj./, nakoupit odbornou literaturu, studovat, nechávat si radit, sledovat sběratelské portály a pak nakupovat vzácné kusy co jdou za rok nahoru o desítky procent.

hodnocení

0x

Nechala bych to tam,myslím,že stále mají 2% úrok a vypovědět a vybrat už to můžete kdykoliv.

stirecek*
To není pravda, ty dvě procenta nedostane.

buss
hodnocení

0x

Pozvat rodinu a udělat trachtaci, budou vděční. Nebo půjčovat na slušný úrok, zatím nejsou úroky omezené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]