Nejste přihlášen/a.
Rovnou k věci: jsem dost žárlivá holka. Žárlím nejen na kluky ale i na kámošky atd... Když třeba vidím, jak se kluk, který se mi líbí baví s nějakou holkou, vře ve mě krev a nejradši bych ji odstrčila a začala se s ním bavit. I když s někým třeba chodím, hrozně se bojím, že mě odkopne kvůli kámošům, popřípadně fotbalu nebo škole. U kámošek se zas bojím, toho, že třeba mi někdo bude chtít ublížit a ony mě nechají na holičkách. Třeba když mi někdo nadává tak se mě nezastanou, což se mě dost dotkne a už mi to zase šrotuje v hlavě, co se děje, jestli mě mají rády a neskutečně mě to žere. Na povrchu se to neprojevuje, ale jsem strašná stíhačka, na facebooku furt sleduju co se děje a jsem fakt šílená. Prostě nechápu proč mi kámoška sama od sebe nezavolá, jak se daří, když ví, že beru antidepresiva, nebo mám nějaký jiný problém, zatímco já bych za ní dala doslova ruku do ohně a kdyby ji někdo chtěl ublížit, raději bych aby něco udělal mě než ji to samý u dalších lidí... Vím, že jsem šílená a chci s tím něco dělat ale nemůžu si pomoct. Prostě jsem psychopatka a jsem přehnaně uplá na lidech, ale nevím co s tím. Jsem fakt blázen a nejradši bych pozabíjela ostatní holky abych měla toho kluka jen pro sebe. Neprojevuje se to sice na povrchu, ale o to víc mě to deptá uvnitř... Co byste mi poradili? Děkuju
Žárlivost je projevem malého sebevědomí. Podle toho, co popisujete, nemáte seběvědomí vůbec žádné. Kamarádi nebo ti, které berete jako kamarády, ale oni jsou jen známí a ne kamarádi, jsou pro vás důležitější, než to, co umíte, dokážete. Počet kamarádů stavíte nad své hodnoty, nad své sebehodnocení. Záleží vám na nich víc, než na sobě. Ne tím, že jste pro ochotná cokoliv udělat, ale tím, že je budete vlasnit, chlubit se jimi. Ale to tak nefunguje. Musíte být dobrá natolik, aby vás ostatní uznávali a pokládali si za čest, že s vámi mohou být. A ne proto, že vy si dupnete nožkou a chcete. Musíte být dobrá a to, že to budete dávat na odiv, to není dobře. Hodnoty člověka se neprosazují chlubením a předváděním se. Musíte sama na sobě hodně popracovat. Ne na tom, jak se prezentujete, ale jaká doopravdy jste. Rozumíte tomu co říkám?
Nesnaží se tě poznat, protože jim za to nestojíš. Jsi čitelné, bláznivé, sobecké třeštidlo.
Za mě máš velký bod, že si svůj problém uvědomuješ a chceš ho řešit, - určitě by to chtělo popovídat si s odborníkem. Doporučila bych i zkusit odklonit pozornost na nějaký koníček - cokoliv tě baví, vyřádit se na keramice, možná sport - nějaká sebeobrana, která se i hodí..
cokoliv..
držím palce.
doplněno 22.11.13 23:55:Jinak má mamka má podobnou kamarádku, vše je u ní černobílé, když jí mamka zavolá pozve jí k sobě na kus řeči, tak přinese kytici růží, výbornou pizzu, dorty, ovšem když se mamka neozve - sama se neozve taky a po dvou týdnech jí už říká, že to nem cenu, že to nikam nevede... klidně by to celoživotní přátelství zahodila...
Dokonce dlouhá léta nemluvila se svou dceou, protože se začala bavit se svým otcem, když se rozvedli.. Teď je naprosto sama - skoro bez přátel...
Bohužel je to daný povahou, potrénuj to, určitě se toho lze zbavit...
doplněno 23.11.13 00:27:uf - omlouvám se za chyby, někdy mi vynechává klávesnice, někdy mozek :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.