Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská při zaměstnaní na dobu určito

Od: koblih
dobry den mam pracovní uraz ale koncem měsice mi končí smlouva.bude mi po skončení smlouvy zamestnavatel dal doplacet do pruměru nebo skončím na holé nemocenské?jestli jo je nějaké jine řešení a co když mi doktor zakaže vykonavat takovou praci.jsem sezonní zaměstnanec a u firmy opakovaně pracuji už 7let.děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Náhrada ušlého výdělku Vám bude náležet do skončení pracovního poměru.

Ostatní odškodnění, bolestné, účelně vynaložené náklady v souvislosti s léčbou budete muset uplatnit prostřednictvím bývalého zaměstnavatele.

Vyžadujte a uchovejte potvrzení o platbách u lékaře, v nemocnici, v lékárnách, o doplatcích za léky i jízdenky z cest na ošetření/vyšetření.

--- Pokud byste kvůli následkům pracovního útrazu v budoucnu nemohl vykonávat původní práci, mhol by vzniknout nárok na tzv. rentu. Ale to bude záviset až od posouzení konkrétní situace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]